ماموریت سخت کشتی فرنگی در پایان سال ۹۵

double-quot
تهران – جارپرس – سی و پنجمین دوره جام جهانی کشتی فرنگی از روز پنجشنبه ۲۶ اسفند ماه در سالن کوثر شهر آبادان برگزار می شود که تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان ایران برای صدرنشینی در گروه یک باید از سد سخت روسیه و قهرمانان جهان و المپیک این کشور بگذرد.

کد خبر : 19948
تاریخ انتشار : دوشنبه 23 اسفند 1395 - 6:28
ماموریت سخت کشتی فرنگی در پایان سال ۹۵

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، سی و پنجمین دوره جام جهانی کشتی فرنگی روز های ۲۶ و ۲۷ اسفند ماه سال جاری در سالن کوثر شهر آبادان برگزار خواهد شد و تیم ملی ایران در گروه یک با روسیه، قزاقستان و آلمان همگروه است و در گروه دوم این رقابت ها نیز ترکیه، جمهوری آذربایجان، بلاروس و اوکراین قرار دارند.
به طور حتم جام جهانی کشتی فرنگی سال ۲۰۱۷ به دلیل حضور تعداد زیادی از کشتی گیران عنوان دار جهان و المپیکی یکی از با کیفیت ترین مسابقات سال های اخیر خواهد بود و از دل همین مسابقات بسیاری از فرنگی کاران ناشناخته و گمنام در سال های آینده قهرمانان بزرگی ظهور پیدا خواهد کرد که امیدواریم فرنگی کاران جوان تیم ملی بتوانند بهترین بهره برداری را از این مسابقات داشته باشند.
با مشخص شدن ترکیب تیم های شرکت کننده در این مسابقات، در گروه یک تیم ایران برای صدرنشینی کار بسیار سختی را برابر روسیه خواهد داشت و ملی پوشان جوان و آینده دار ایران از هم اکنون نباید خود را از پیش باخته بدانند و آوردگاه آبادان می تواند بهترین فرصت برای آنان باشد تا پس از سال ها بتوانند جایگاه اصلی خود را در غیاب قهرمانان بزرگی همچون حمید سوریان، امید نوروزی، قاسم رضایی، حبیب الله اخلاقی و بشیرباباجانزاده بدست آورند.
بعد از کسب عنوان قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد در جام جهانی کرمانشاه (۲۸ و ۲۹ بهمن) و بازتاب رسانه ای گسترده که این قهرمانی به واسطه حضور تیم ملی آمریکا در سراسر جهان داشت و کسب نتایج روس ها در این مسابقه و به نوعی عقب ماندن از قافله کشتی، فرنگی کاران روسی را بر ان داشته است تا حداقل این تیم جبران ناکامی و شکست سنگین ۸ بر صفر در جام جهانی کشتی فرنگی سال ۲۰۱۶ شیراز را داشته باشد و قدرت خود را در مسابقات سال ۲۰۱۷ به رخ جهانیان بکشند و به طور حتم حضور پرشور تماشاگران مشتاق و کشتی دوست خوزستانی و شهروندان آبادان در سالن رقابت ها و حمایت آنان از این مسابقات، صحنه های خاطره انگیزی را در روزهای پایانی سال رقم خواهد زد که امیدواریم قهرمانی ملی پوشان فرنگی ایران در آستانه سال جدید، علاوه بر شاد کردن دل ورزش دوستان و همه مردم ایران، گره ناکامی های کشتی فرنگی را در سال های اخیر و بویژه در المپیک ریو ۲۰۱۶ باز کند.
ترکیب تیم ملی کشتی فرنگی روسیه و همچنین جمهوری آذربایجان نشان می دهد که این دو تیم بار خود را با تمام قوا برای قهرمانی در جام جهانی بسته اند. اما آیا روسیه و جمهوری آذربایجان شکست ناپذیر است؟
در وزن ۵۹ کیلوگرم مینگیان سیمینوف (برنز المپیک ۲۰۱۲، نقره جهان، قهرمان اروپا) که سابقه شکست در پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۴ تاشکند ازبکستان و جام جهانی ۲۰۱۴ برابر حمید سوریان را دارد و استپان ماریانیان (قهرمان بازی های اروپایی و اروپا، طلای جوانان جهان) نیز در این سال ها نتوانسته اند حریف قدری برای نمایندگان کشورمان باشد.
در این وزن روشن بایراموف از جمهوری آذربایجان که نقره المپیک ۲۰۱۲ لندن ، ۲۰۱۶ ریو و همچنین کلکسیونی از مدال های جهانی را در کارنامه دارد در المپیک ریو به لطف داوران تا فینال مسابقات پیش رفت که او نیز همواره در سال های اخیر برابر سوریان مغلوب بوده که فینال المپیک ۲۰۱۲ لندن هنوز در خاطره ها مانده و از سوی دیگر نباید شکست سوریان برابر وی در رقابت های جهانی ۲۰۱۵ آمریکا را که در نهایت به دیسکالیفه شدن (حذف) فرنگی کار کشورمان انجامید، فراموش شود.
محسن حاجی پور دارنده مدال برنز آسیا و سامان عبد ولی دارنده مدال نقره آسیا و نقره جوانان جهان نمایندگان کشورمان در این وزن هستند.
حاجی پور که سال ها به واسطه حضور سوریان در این وزن اجازه خودنمایی نداشت، حال فرصت مناسبی بدست آورده تا بتواند مقابل تعدادی از بهترین فرنگی کاران جهان عرض اندام کند و از سوی دیگر سامان عبد ولی به عنوان یکی از فرنگی کاران جوان تیم ملی نیز که پیش از المپیک فرصتی برای حضور در رقابت های کسب سهمیه المپیک پیدا نکرد اکنون می تواند با اجرای کشتی های جسورانه خود را به عنوان یک ۵۹ کیلوگرم شش دانگ معرفی کند.
در وزن ۶۶ کیلوگرم نیز مهدی زیدوند (دارنده مدال نقره و برنز آسیا و برنز جوانان جهان) سابقه حضور در پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۵ آمریکا را دارد. در این وزن به واسطه حضور امید نوروزی سایر فرنگی کاران در سال های اخیر تحت الشعاع این قهرمان المپیک لندن قرار داشتند.
زیدوند بعد از آنکه رقابت های جهانی سال ۲۰۱۵ با ضعیف ترین شکل ممکن آغاز کرد، جام جهانی فرصت دیگری برای نشان دادن توانایی های این فرنگی کار جنوبی تیم ملی خواهد بود.
علی ارسلان دیگر نماینده کشورمان در این وزن که مدال طلای جوانان آسیا را برگردن دارد با شکست داور استفانک دارنده مدال طلای المپیک ریو از صربستان در جام باشگاه های جهان در مجارستان و همچنین اجرای کشتی های جسورانه همه را به داشتن یک فرنگی کار قهار در این وزن امیدوار کرد.
شناخته شده ترین فرنگی کار این وزن شاید تنها آرتم سورکوف دارنده برنز جهان، قهرمان اروپا و بازی های اروپایی از روسیه باشد.
در وزن ۷۱ کیلوگرم افشین بیابانگرد دارنده مدال برنز پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۴ و برنز بازی های آسیایی و طلای آسیا، بعد از نتایج بسیار ضعیفش در رقابت های جهانی وزن های غیر المپیکی در مجارستان (آذر ۹۵) این فرصت را دارد تا به همراه تیم ایران ناکامی های گذشته را به فراموشی سپرده و بار دیگر توانایی های خود را نشان دهد.
بیابانگرد اهل استان اردبیل یکی از با تجربه ترین فرنگی کاران تیم ملی ایران در جام جهانی است که به طور حتم در کنار محمدعلی گرایی از شیراز با پیروزی برابر حریفان به خصوص در دیدار با روسیه می توانند تاثیر بسزایی در نتیجه تیمی ایران برای سرگروهی در گروه نخست جام جهانی داشته باشند.
رسول چونایف دارنده مدال برنز المپیک در وزن ۶۶ کیلوگرم، دارنده مدال طلای وزن ۷۱ کیلوگرم جهان و برنز جهان و همچنین حسن علی اف دارنده مدال طلا و برنز جهان از جمهوری آذربایجان، یونس اوزیل دارنده مدال نقره جهان از ترکیه در کنار ابوزید مانتسیگوف (قهرمان جوانان جهان، قهرمان جام پادوبنی) از روسیه نامدارانی هستند که دو نماینده کشورمان در صورت ارایه کشتی فنی و هوشمندانه می توانند از سد آنان عبور کنند.
اما وضعیت در وزن ۷۵ کیلوگرم به دلیل حضور چندین قهرمان جهان و المپیک بسیار متفاوت است. جایی که رومن ولاسوف دارنده دو طلای المپیک ریو و لندن و سه طلای قهرمانی جهان که در سال های اخیر به هیچ فرنگی کاری نباخته و همچنین چنگیز لابازانوف دارنده مدال طلای جهان از روسیه در کنار الوین مورسالیف دارنده مدال برنز جهان، قهرمانی بازی های اروپایی، طلای جوانان جهان از جمهوری آذربایجان و امره کوش دارنده مدال برنز جهان از ترکیه، به طور حتم از هم اکنون باید در انتظار کشتی های بسیار زیبای آنان با نماینده قدرتمند و جسور کشورمان یعنی سعید عبدولی دارنده مدال طلای پیکارهای سال ۲۰۱۱ جهان، برنز المپیک ریو و برنز بازی های آسیایی باشیم.
به طور حتم مصاف عبد ولی با رومن ولاسوف بسیار جذاب و دیدنی خواهد بود. عبد ولی در سال های اخیر همواره مقابل مارک مادسن دانمارکی نفر دوم المپیک و جهان مغلوب شده و مادسن هم در فینال برابر ولاسوف شکست خورده است و حال باید دید مصاف دو فرنگی کار تکنیکی جهان در جام جهانی آبادان چه نتیجه به همراه خواهد داشت. البته در این وزن رسول گرمسیری دیگر کشتی گیر آینده دار تیم ملی نیز فرصت خودنمایی خواهد داشت.
وضعیت وزن ۸۰ کیلوگرم تیم ملی تشابه زیادی با وزن ۷۱ کیلوگرم دارد. جایی که یوسف قادریان بعد از کسب مدال برنز پیکارهای سال ۲۰۱۵ جهان، امسال و در رقابت های قهرمانی وزن های غیر المپیکی جهان در مجارستان افول زیادی داشت.
قادریان برای حفظ جایگاه خود در تیم ملی و به احتمال فراوان برای ورود به وزن المپیکی ۸۵ کیلوگرم باید در جام جهانی آبادان و در نهایت پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۷ با ارایه کشتی های قابل خود خود را به کادر فنی تحمیل کند.
رامین طاهری دارنده مدال طلای آسیا و همچنین نقره و برنز جوانان جهان نیز از فرنگی کارانی است که تا دقیقه ۹۰ فرصت حضور در وزن ۸۵ کیلوگرم المپیک ریو را داشت. او در سال های اخیر هیچگاه نتوانسته به حق واقعی خود دست یابد و به همین دلیل میدان جام جهانی بهترین فرصت برای این کشتی گیر خوزستانی برای نشان دادن توانایی های واقعی اوست.
رمضان آباچاریف دارنده مدال طلای وزن های غیر المپیکی جهان از روسیه، دوست جان کارتیکوف دارنده مدال برنز جهان، قهرمان آسیا ، برنز بازی های آسیایی و نقره جوانان جهان از قزاقستان در کنار امین احمد اف دارنده مدال برنز المپیک لندن و اصلان آتم دارنده مدال های نقره و برنز جهان از ترکیه در صورت رویارویی از مهمترین حریفان نمایندگان کشورمان خواهند بود.
در وزن ۸۵ کیلوگرم نیز همه چیز تحت تاثیر حضور داویت چاکوتادزه دارنده مدال طلای المپیک ریو قرار خواهد داشت و به طور حتم یوگنی سالیف دیگر نماینده روس ها در این وزن، به راحتی برابر حریفان باج نخواهند داد.
البته از یاد نباید برد که چاکوتادزه در سال های قبل سابقه شکست مقابل طالب نعمت پور نماینده کشورمان را داشته است.
حسین نوری و مهدی فلاح دو نماینده کشورمان در این وزن هستند. البته شرایط نوری کمی متفاوت تر از مهدی فلاح جوان اهل شهرری است که هنوز راه طولانی را برای کسب موفقیت پیش رو خواهد داشت.
نوری فرنگی کار کرجی تیم ملی پس از کسب عنوان نخست در رقابت های انتخابی تیم ملی، هیچگاه مورد اعتماد محمد بنا سرمربی وقت تیم ملی برای حضور در المپیک قرار نگرفت و شاید یکی از دلایل اصلی آن نداشتن تجربه در میادین معتبر بین المللی و حضور حبیب الله اخلاقی با تجربه بود که در مسابقات انتخابی مغلوب نوری شده بود.
نوری بعد از المپیک دوباره امیدوارانه به کشتی برگشته و برای اثبات توانایی های خود نیازمند حضور در میادین بین المللی معتبر همچون جام جهانی است و به طور حتم کشتی او با چاکوتادزه روسی می تواند عیار فرنگی کار کشورمان را به همگان نشان دهد.
مهدی علیاری در وزن ۹۸ کیلوگرم نیز شرایط مشابه ای برای اثبات توانمندی های خود با حسین نوری دارد. او نیز برای حضور در المپیک به دلیل حضور قاسم رضایی دارنده مدال طلای المپیک لندن که در ریو نیز موفق به کسب برنز شد، کار بسیار سختی پیش رو داشت و هیچگاه مورد اعتماد بنا قرار نگرفت.
علیاری که مدال طلای بازی های آسیایی را در کارنامه دارد این سال ها تشنه کسب موفقیت در پیکارهای جهانی و المپیک است و در جام جهانی یکبار دیگر از سوی علی اشکانی سرمربی تیم ملی به اردوی تیم ملی دعوت شد تا در کنار سید مصطفی صالحی زاده فرنگی کار خوزستانی تیم ملی نمایندگان وزن ۹۸ کیلوگرم کشورمان در جام جهانی باشند و به طور حتم با توجه به رقابت ایران با روسیه برای سرگروهی در گروه یک، کسب پیروزی در این وزن مقابل نماینده جوان روسیه یعنی ماکسیم استفاریان که سومی جام پادوبنی را در کارنامه دارد، بسیار حایز اهمیت خواهد بود.
البته در این وزن جنگ ایلدیم دارنده مدال برنز المپیک ریو برنز قهرمانی جهان از ترکیه در کنار اولیور هاسلر دارنده مدال نقره جهان از آلمان و اورخان نورایف دارنده مدال طلای جوانان جهان از جمهوری آذربایجان از چهره های سرشناس این وزن هستند.
اما حضور سه عنوان دار المپیک ریو در وزن ۱۳۰ کیلوگرم نیز سطح فنی مبارزات این وزن را به نحو چشمگیری تا سطح قهرمانی جهان افزایش خواهد داد.
رضا کایالپ دارنده مدال نقره المپیک ریو از ترکیه که برنز المپیک لندن و همچنین سه مدال طلا، نقره و برنز جهان را در کارنامه دارد در کنار سرگئی سمینوف دارنده مدال برنز المپیک ریو و نقره جوانان جهان از روسیه و صباح شریعتی فرنگی کار ایرانی الاصل جمهوری آذربایجان و دارنده مدال برنز المپیک ریو کار را برای نمایندگان سایر کشورها سخت خواهد کرد.
البته در این بین نباید از دیگر فرنگی کاران عنوان دار همچون الکساندر چرنتسکی دارنده مدال برنز جهان از اوکراین و ادوارد پاپ نفر پنجم المپیک ریو از آلمان گذشت.
با توجه به مصدومیت دست امیرقاسمی منجزی به طور حتم بهنام مهدی زاده یکی از نفرات اصلی تیم ملی در این وزن خواهد بود و البته در صورت حضور قاسمی منجزی در میدان نباید از توانایی فنی این فرنگی کار مسجد سلیمانی تیم ملی گذشت، کسی که توانست سهمیه المپیک ریو را در این وزن برای کشورمان کسب کند.

*جام جهانی کشتی در یک نگاه
تیم ملی کشتی فرنگی تاکنون ۵ مرتبه در سال های ۲۰۱۰ ایروان ارمنستان، ۲۰۱۱ مینسک بلاروس ، ۲۰۱۲ سارانسک روسیه و ۲۰۱۴ تهران و ۲۰۱۶ شیراز عنوان قهرمانی کسب کرده که قهرمانی ایران در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ سه مرتبه پیاپی با هدایت و رهبری محمد بنا بوده است.
ملی پوشان ایران دو مرتبه در سال های ۲۰۱۳ تهران و ۲۰۰۴ تفلیس نائب قهرمان شدند و در سال های ۲۰۱۵ تهران، ۲۰۰۸ سمباتهی مجارستان و ۲۰۰۵ تهران به عنوان سوم دست یافته است و در سال ۱۹۹۷ تهران هم چهارم شد و در ۱۹۹۰ کوتنبورگ سوئد و ۲۰۰۷ آنتالیای ترکیه در جایگاه پنجم قرار گرفت.
ایران پیش از این شش مرتبه در سال های ۱۹۹۷، ۲۰۰۵، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ در تهران و ۲۰۱۶ در شیراز میزبان جام جهانی کشتی فرنگی بوده است.
تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان ایران برای نخستین مرتبه از سال ۱۹۹۷ در جام جهانی که به میزبانی کشورمان برگزار شد شرکت کرد و در جایگاه چهارم قرار گرفت و در سال های ۲۰۰۱، ۲۰۰۲، ۲۰۰۳، ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ در جام جهانی حضور نداشت.
در مجموع ایران سابقه حضور در ۱۲ دوره جام جهانی را دارد.
بعد از آنکه اتحادیه جهانی کشتی (فیلا سابق) به پیشنهاد آمریکایی ها در سال ۱۹۷۳ پیکارهای جام جهانی کشتی آزاد را در شهر تولیدو آمریکا بنیان گذاشت، به این فکر افتاد که چنین مسابقه هایی را هم برای کشتی فرنگی برگزار کند که این مساله با استقبال کشورهایی همچون اتحاد جماهیر شوروی سابق، بلغارستان، ترکیه، مجارستان، لهستان، رومانی، سوئد، فنلاند و کوبا روبرو شد.
بنابراین نخستین دوره پیکارهای جام جهانی کشتی فرنگی، هفت سال بعد از اولین دوره رقابت های جام جهانی کشتی آزاد، در سال ۱۹۸۰ در شهر «ترلبورگ» سوئد راه اندازی شد که با قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی شوروی سابق همراه شد.
مسابقه های جام جهانی کشتی فرنگی به استثنای سال های ۱۹۹۸، ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰ تا به امروز به صورت مرتب هر سال برگزار شده است که اتحاد جماهیر شوروی سابق از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۱، ۱۲ مرتبه به صورت متوالی قهرمان شد و بعد از فروپاشی شوروی، روسیه با ۶ قهرمانی، ایران و کوبا هر کدام با ۵ قهرمانی، ترکیه با ۳ عنوان قهرمانی، اوکراین ۲ قهرمانی و گرجستان یک مقام قهرمانی را کسب کرده اند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.