معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد:
صدور الکترونیکی مجوزهای صید و صیادی در جهت ایجاد رونق کسب و کار
به گزارش روز سه شنبه جارپرس ازایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سیدحسین حسینی» در خصوص راهاندازی سامانه سماک و جزئیات آن، افزود: در صنعت شیلات، مجوزها از جانب ماهیتی به آبزیپروری و بازار و صید و صیادی تقسیم میشود. سامانه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) که به درگاه ملی صدور مجوزها لینک است، برای مقابله با فساد و دخالت افراد در صدور مجوزها، فضای مناسبی برای رونق کسب و کار ایجاد کرده است و سازمان شیلات هم برای نقشآفرینی فعال در این حوزه، صدور مجوزها در بحث آبزیپروری و بازار و صید و صیادی را از طریق این سامانه انجام میدهد.
وی با بیان این که سازمان شیلات در بحث آبزیپروری و بازار ۷۰ زیرخدمت ذیل ۷ خدمت را با توجه به تفویضی که به سازمان منابع طبیعی داشته و نظارت و آییننامه و تدوین دستورالعملها با سازمان شیلات، در سازمان سماک صادر میکند، اظهارداشت: در حوزه صید و صیادی نیز ۹ خدمت و زیرخدمت وجود دارد که صدور مجوزها به دو قسمت ثبتمحور و تاییدمحور است، در ثبتمحور پس از ثبت اطلاعات، مجوز ظرف دو تا سه روز صادر میشود، مثل (مجوزهای سفرهای صیادی) و در تاییدمحور با توجه به ارزیابی ذخایر و میزان مجاز قابل برداشت و قابلیت افزایش تلاش صیادی و یا مدیریت تلاش صیادی برای برداشت از ذخایر برداشت نشده یا کمتر برداشت شده، با توجه به نظر موسسه تحقیقات که مبنای شناخت و ارزیابی ذخایر و معرفی میزان مجاز قابل برداشت است، مجوز صادر میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به رونمایی رسمی سامانه سماک در اوایل خردادماه امسال، گفت: با توجه به فعالیتهایی که همکارانم در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان شیلات انجام دادند پس از ۲۳۰ نفر – ساعت کاربرگها، فرایندها بارگذاری شده و به هیات مقرراتزدایی ارائه شد و در تاریخ ۶ خرداد ۱۴۰۲ سامانه سماک با بارگذاری این فرآیند، برای متقاضیان فعالیت در صنعت شیلات رسما رونمایی شد.
حسینی با بیان این نزدیک به ۱۲ هزار شناور با ۱۴ هزار صیاد در حوزه صید و صیادی فعال هستند، تصریح کرد: متقاضیان این حوزه میتوانند مجوز از طریق سامانه سماک درخواست کنند؛ یکی مجوز سفر صید و صیادی است یعنی هر شناوری که از سفر برگردد پس از تخلیه و پس از تحویلدهی، برای سفر بعدی به صورت الکترونیکی مجوز سفر برایش صادر میشود که میتواند تجهیزات سفر از جمله سوخت را دریافت کند.
به گفته وی، مجوز دیگر برای کسانی است که در شغل صید و صیادی فعالند و برای نخستین بار متقاضی پروانه صید هستند، که با بارگذاری مشخصات و بررسیهای انجام شده، پروانه صید از طریق این سامانه برای آنها صادر میشود، در این راستا رسمیتی به شناورهای صیادی داده میشود و عملاً صیادان بدون دخالت افراد و بدون مراجعه به جایی، از طریق این پنجره واحد میتوانند فعالیتشان را ادامه دهند.
رییس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه صید به مباحث ذخایر و طبیعت مرتبط است، افزود: در صدور مجوزها، دستورالعملهایی برای مراقبتزدایی دیده شده و صیانت از ذخایر که برای نسل آینده بسیار مهم است، را در شیوه صدور مجوزها لحاظ کردیم که از نگاه تاییدمحور با نگاه صیانت از دریا با هدف ماهیگیری مسوولانه که در قانون حفاظت از منابع آبزیان آمده است، شیلات موظف است که این موضوع را رعایت کند.
صیانت از ذخایر آبزی کشور
وی بر صیانت از ذخایر آبزی کشور تاکید کرد و گفت: اگر بیش از حد مجاز، صید و صیادی در ذخایر آبزی انجام شود، در مقطع کوتاه تنها افزایش برداشت است، اما در بلندمدت عملا اشتغال موجود و ظرفیت موجود به خطر میافتد و تولید کاهش مییابد که موضوع مهمی است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رییس سازمان شیلات با تاکید بر این که بعد از این هیچ مجوزی به صورت دستی صادر نمیشود، خاطرنشان کرد: در فعالیتهای مختلف در صنعت شیلات نباید تخلف فردی انجام داد و در حوزههایی که نیاز به بررسی دارد، با توجه به کمیتههای تخصصی کمیته مدیریت صید، کمیسیون عالی بهرهبرداری از ذخایر و آمار علمی که همه اینها با حضور محققان موسسه تحقیقات و بخش اجرا انجام میشود.
به گفته وی، دغدغه اصلی صیانت از انفال و ذخیره و پایداری برداشت ذخایر آبزی است، این اتفاق از طریق برداشت پایدار با حفظ ذخایر ارزشمند دریا انجام میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰