0 نظر
195 بازدید

بدون مشارکت ایران برقراری امنیت درخلیج فارس ممکن نیست

double-quot

تهران- جارپرس-مدیر مرکز مشارکت تمدن‌های دانشگاه روابط بین‌الملل مسکو وابسته به وزارت خارجه روسیه معتقد است که بدون مشارکت ایران تامین امنیت خلیج فارس و تردد آزاد کشتیرانی در این آبراه ممکن نیست.

کد خبر : 31055
تاریخ انتشار : یکشنبه 14 مهر 1398 - 9:40
بدون مشارکت ایران برقراری امنیت درخلیج فارس ممکن نیست

پروفسور «ونیامین پوپوف» در ‌گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در مسکو با بیان این مطلب افزود: آمریکا تلاش می‌کند ائتلافی را علیه ایران در منطقه خلیج فارس ایجاد کند که هدف آن ضربه زدن به منافع تهران است.
وی افزود: ایران برای تامین شرایط امنیتی منطقه خلیج فارس و جلوگیری از وقوع مناقشه در این منطقه طرح امنیتی خود را ارایه کرده است که بر پایه همکاری‌های منطقه‌ای بین همه کشورها استوار شده است.
پوپوف گفت: اگر طرح ایران برای امنیت خلیج فارس به اجرا گذاشته شود دیگر هیچ مکانی برای تهدیدهای آمریکا در منطقه برای ایجاد دشمنی بین ایران و کشورهای همسایه این کشور وجود نخواهد داشت. بدیهی است که چنین وضعیتی مغایر با منافع آمریکا در خاورمیانه است.
پوپوف با یادآوری اینکه رئیس جمهوری ایران طرح امنیت برای منطقه خلیج فارس را در چارچوب نشست مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کرد، اظهار داشت: روسیه بلافاصله از این طرح استقبال و اعلام کرد که آن را در یک جهت و همراستا با طرح امنیتی پیشنهادی خود در منطقه می‌داند.

گفتنی است، میخاییل باگدانف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه و شمال آفریقا و معاون وزیر خارجه این کشور به تازگی اعلام کرد: مسکو از طرح ابتکاری تهران برای تامین امنیت خلیج فارس حمایت می‌کند چرا که طرح ایرانی‌ها و ما در یک راستا قرار دارد.

امنیت خلیج فارس عرصه همکاری ایران و روسیه
پوپوف گفت: امنیت منطقه خلیج فارس امروز به عرصه جدیدی برای گسترش همکاری های تهران و مسکو تبدیل شده است و هیچ شکی نیست که همکاری ایران و روسیه در منطقه خلیج فارس به سود دو کشور و تامین شرایط برای کشتیرانی بین‌المللی خواهد بود و طرح امنیتی این منطقه نیز می‌تواند در صورت اجرا پرثمر باشد.
وی معتقد است که به نفع کشورهای منطقه خواهد بود که از خصومت طلبی صرف نظر کرده و سیاست تعامل و همکاری با یکدیگر را به اجرا گذارند و در آن صورت منطقه روی آرامش خواهد دید.
وی رویدادهای ماه‌های اخیر در منطقه خلیج فارس و دریای عمان را که تعدادی از نفتکش‌ها مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفتند بسیار مشکوک خواند و افزود: دست‌های پنهانی در کار است که کشورهای منطقه را به مشاجره و مناقشه با یکدیگر بکشاند و در این شرایط همه باید با احتیاط رفتار کنند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به تازگی در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل که به ریاست سرگئی لاوروف در نیویورک برگزار شد، با تشریح ابتکار صلح هرمز (امید) بر ضرورت همکاری منطقه‌ای برای صلح و ثبات خلیج فارس تاکید کرد و خواستار پیوستن کشورهای منطقه به آن شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در نشست “همکاری ملل متحد با سازمان‌های منطقه‌ای” که در شورای امنیت سازمان ملل برگزار شد، افزود: آقای روحانی در سخنانش ابتکار صلح هرمز (امید) را مطرح و از همه کشورهای منطقه دعوت کرد تا در این ابتکار حضور یابند.
وی ضمن تأکید بر اهمیت پیشنهادی که فدراسیون روسیه در مورد سازوکار امنیتی در خلیج فارس ارائه کرده است، افزود: باید توضیح دهم که ابتکار امید بر اساس این واقعیت است که تمام کشورهای منطقه وظیفه دارند صلح، ثبات و شکوفایی در منطقه را تضمین کنند. آنها به همراه جامعه جهانی، منافع مشترکی در حفظ آزادی ناوبری و انتقال انرژی دارند.
یادآور می‌شود وضعیت خلیج فارس در دو ماه اخیر بر اثر چندین حادثه متشنج شده است، نخستین رویداد به حمله افراد ناشناس به چند نفتکش در خلیج فارس بر می‌گردد که هیچ کشور یا گروهی تاکنون مسئولیت آن را برعهده نگرفته است ضمن اینکه آمریکا که تحریم‌های گسترده علیه ملت ایران به اجرا گذاشته است بدون ارایه هیچ مدرکی انگشت اتهام را به سمت ایران می‌گیرد و به همین بهانه بخشی از نیروهای نظامی خود را راهی منطقه کرده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.