0 نظر
181 بازدید

۱۳۸ میلیون دلار خسارت روزانه اعتراضات مردمی به اقتصاد لبنان

double-quot

تهران-جارپرس- وزیر پیشین اقتصاد لبنان بامداد یکشنبه گفت، اعتراض‌های اخیر در کشورش، روزانه حدود ۱۳۸ میلیون دلار به بخش تجاری خسارت وارد کرده است.

کد خبر : 31217
تاریخ انتشار : یکشنبه 5 آبان 1398 - 5:49
۱۳۸ میلیون دلار خسارت روزانه اعتراضات مردمی به اقتصاد لبنان

 

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، “رائد الخوری” در این باره افزود: هزینه‌ای که این اعتراضات بصورت هفتگی برای کشور دربردارد، بالغ بر۹۷۲ میلیون دلار است.

وی با بیان‌ این‌که این میزان خسارت، برای لبنان سنگین خواهد بود، ادامه داد: این مسأله نتیجه تأثیر مستقیم توقف چرخه اقتصادی است، افزون بر آن که این اعتراضات موجب کاهش ارزش اوراق قرضه شده و از ارزش این اوراق در هفته گذشته حدود چهار درصد کم کرده است.

خوری گفت: به محض این‌که بانک‌ها بازگشایی شوند، بخشی از سپرده و حساب اشخاص به دلار تبدیل خواهد شد که این می‌تواند خطرناک‌ترین مسأله باشد.

وزیر پیشین لبنان اظهار کرد:با توجه به این‌که بانک مرکزی و دیگر بانک‌های لبنانی، دلار کافی در اختیار ندارند، تبدیل سپرده‌ها به دلار، شاید خود یکی از عواملی باشد که بانک‌ها فعالیت خود را از سر نگیرند و همچنان ترجیح بدهند،درهایشان بسته بماند.

خوری درباره استعفای دولت “سعد الحریری” نیز گفت: این کار بدون یک دولت جایگزین که حداکثر ۴۸ ساعت تشکیل شود، تنها کشور را به لحاظ اقتصادی به یک نقطه نامعلومی خواهد کشاند.

“آلان حکیم” وزیر اسبق اقتصاد لبنان نیز به آناتولی گفت: خسارتی که اعتراضات به اقتصاد لبنان وارد کرده است، روزانه رقمی بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار خواهد بود.

حکیم افزود: تمامی بخش‌های اقتصادی لبنان به دنبال این اعتراضات خسارت دیده‌اند و تحت تأثیر قرار گرفته است، این یک چرخه بهم پیوسته است، بویژه در خصوص مسأله مصرف که امروزه به عنوان اولین رکن اقتصاد لبنان به شمار می‌رود.

وزیر اسبق اقتصاد لبنان تصریح کرد: تعطیلی بخش‌های اقتصادی، در درجه نخست بر مصرف روزانه مردم تأثیر می‌گذارد، بطوری که میزان مصرف با توجه به بسته‌ بودن بازارها ۸۰ تا ۸۵ درصد کاهش یافته است.

حکیم افزود: منظور ما از مصرف، مایحتاج اولیه و خوراک است، نه بخش‌های نفتی و گردشگری و کشاورزی، هرچند امیدوارم بخشی از این خسارت بدنبال بازشدن بازارها جبران شود.

وزیر اسبق اقتصاد لبنان در پایان افزود: البته با توجه به این‌که میلیون‌ها معترض علیه دولت به خیابان‌ها آمده اند، اعتماد به آن از میان رفته است، اعتماد، نخستین عامل در استاندارهای اقتصادی و مالی برای تعامل دولت با سازمان های مالی و اقتصادی بین‌المللی است.

نیکولاس نحاس” گزارشگر کمیسیون بودجه مجلس لبنان در گفت وگو با آناتولی ضمن تأیید هزینه‌های سنگینی که اعتراضات بر اقتصاد لبنان وارد کرده است، گفت: مسأله در جای دیگر است و آن این است که بحران نقدینگی پیش از اعتراضات پدیدار شد و تأثیرات خود را در بازارهای مالی گذاشته بود.

نحاس در این باره افزود: باید به بحران نقدینگی بسیار اندیشید، چرا که این مسأله پس از اعتراضات و با سرعت بیشتری ظاهر خواهد شد.

تظاهرات لبنانی ها که از پنجشنبه گذشته (۲۵ مهرماه) در اعتراض به اوضاع معیشتی و اقتصادی و اعمال مالیات ها آغاز شده است، دیروز شنبه وارد دهمین روز خود شد.

یکی از عواملی که منجر به شروع اعتراضات در لبنان شد، اعمال مالیات برای استفاده از تماس‌های شبکه اجتماعی “واتس اپ” بود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.