0 نظر
210 بازدید

قهرمانی چند وجهی ایران در جام جهانی کشتی آزاد

double-quot
تهران – جارپرس – چهل و پنجمین دوره جام جهانی کشتی آزاد را به طور حتم باید یکی از سیاسی ترین رقابت های ورزشی سال های اخیر بدانیم. قهرمانی که هم در عرصه ورزشی و هم سیاسی به نام جمهوری اسلامی ایران ثبت شد.

کد خبر : 19457
تاریخ انتشار : یکشنبه 1 اسفند 1395 - 7:23
قهرمانی چند وجهی ایران در جام جهانی کشتی آزاد

جام جهانی کشتی آزاد در کرمانشاه از آن جهت یک تورنمنت سیاسی نام گرفت که پس از دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر ممنوعیت موقت ورود اتباع هفت کشور از جمله ایران و لغو این دستور از سوی یک قاضی فدرال و بعد از آن اجازه ورود تیم ملی کشتی آمریکا که برای ورود به ایران لحظه شماری می کردند، رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت.
از لحظه ورود کشتی گیران آمریکایی به کشورمان، رسانه های مختلف جهان و به خصوص آمریکا، این مسابقات و ملی پوشان آمریکا را زیرذره بین داشته و رصد می کردند.
مهمان نوازی مردم کرمانشاه و همچنین تشویق ملی پوشان کشتی آمریکا و به خصوص جردن باروز و سایر تیم های کشتی شرکت کننده و همچنین تیم ملی کشتی آزاد ایران در جام جهانی کشتی، صحنه ها و لحظاتی را ثبت کرد که به طور حتم در هیچ جای دنیا چنین پدیده ای وجود نخواهد داشت و اتحادیه جهانی در روزهایی که خطر حذف کشتی از المپیک را احساس می کند، در به در به دنبال چنین تصاویری است که آن را به کمیته بین المللی المپیک ارایه کند.
حضور تیم های شرکت کننده از جمله آمریکا در استان کرمانشاه به عنوان یک استان مرزی، بدون کوچکترین مشکل امنیتی و بازگشت آنها در میان تشویق و بدرقه مردم در کنار قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد، دستاوردی بزرگ در عرصه سیاسی و فرهنگی برای کشورمان داشت که رسانه های غربی ناخودآگاه به این موضوع بارها پرداختند.
به هر ترتیب جام جهانی کشتی آزاد سال ۲۰۱۷ در حالی با قهرمانی تیم کشتی آزاد ایران به پایان رسید که تیم آمریکا با ترکیبی کامل و قدرتمند برای انتقام شکست های پی در پی، پنج سال گذشته به کرمانشاه آمده بود.
هر چند پیروزی ۵ بر ۳ ملی پوشان کشتی آزاد برابر آمریکا بسیار دلچسب بود، اما یکی از بزرگترین دستاوردهای این مسابقه شاید شکست حسن یزدانی قهرمان المپیک ریو برابر دیوید تایلور بود.
انتظار پیروزی های پی در پی از حسن یزدانی که هنوز در اوج جوابی به سر می برد، فشار روحی و روانی زیادی روی این آزادکار جوان به وجود آورده بود و شکست او در این مسابقات به نوعی او را از نظر روانی سبک کرد تا ضمن پی بردن به نقاط ضعف خود با فراغ بال در رقابت های آینده شرکت کند.
بعد از کسب طلای وزن ۷۴ کیلوگرم حسن یزدانی در المپیک ریو او به دلیل فیزیک بدنی و با تشخیص مربیان به وزن ۸۶ کیلوگرم آمد و بعد آن در تورنمنت جام تختی و جام جهانی کشتی در این وزن حضور یافت. این آزادکار جویباری و جسور تیم ملی بعد از تغییر وزن تنها شش بار در وزن ۸۶ کیلوگرم به روی تشک رفت که سخت ترین آن برابر دیوید تیلور آمریکایی در فینال جام جهانی کشتی آزاد در کرمانشاه بود که بعد از حلاوت قهرمانی در المپیک ریو، این شکست، شرایط روحی و روانی بسیار سختی را برای این قهرمان ارزنده کشورمان ایجاد کرد و حتی در مراسم اهدا کاپ شرکت نکرد.
به نظر می رسد این شکست در بهترین شرایط برای یزدانی رقم خورد و فشار روانی که بعد از المپیک پشت سرش بود را کاهش داد و او از هم اکنون باید به فکر برطرف کردن نقاط ضعف خود در این وزن باشد.
از دیگر نقاط قابل بحث، امکانات و سالن برگزاری جام جهانی کشتی آزاد در کرمانشاه بود. هر چند مسئولان برگزار کننده تمام امکانات و شرایط را برای برگزاری آبرومندانه رقابت ها به کار گرفته بودند اما سالن ورزشی امام خمینی (ره) به دلیل کوچک بودن و همچنین نداشتن امکانات لازم از استاندارهای لازم برای برگزاری چنین مسابقات مهمی برخوردار نبود.
در عصر روز جمعه که رقابت های فینال و رده بندی قرار بود در سالن ورزشی امام خمینی (ره) برگزار شود، چنان جمعیت مشتاقی برای مشاهده رقابت ها آمده بودند که سالنی که حدود ۲۵۰۰ صندلی داشت، حدود هفت هزار جمعیت را در خود جای داده بود و شاید به همین اندازه نیز در بیرون از سالن بودند و حتی «تئودوروس هاماکاس» نماینده اتحادیه جهانی کشتی و محمد ابراهیم امامی رئیس کمیته داوران فدراسیون کشتی که قصد ورود به سالن را داشتند به سختی و با زحمت فراوان خود را به محل مسابقات رساندند.
کسب میزبانی جام جهانی کشتی، افتخاری برای کشورمان است اما به نظر می رسد بعد از سالن ۱۲ هزار نفری آزادی و چند سالن ورزشی دیگر، سایر استان ها از امکانات لازم برخوردار نیستند و برای ساخت مجموعه های ورزشی استاندارد باید برنامه ریزی کرد.
چهل و پنجمین دوره جام جهانی کشتی آزاد روزهای ۲۸ و ۲۹ بهمن ماه درسالن ورزشی امام خمینی (ره) کرمانشاه با حضور هشت تیم برتر جهان شامل ایران، روسیه، آمریکا، ترکیه، هند، مغولستان، گرجستان و جمهوری آذربایجان برگزار شد که تیم ایران در دیدار فینال ۵ بر ۳ آمریکا را شکست داد و برای ششمین مرتبه متوالی و در مجموع هشتمین مرتبه قهرمان شد.
بعد از آمریکا که دوم شد، تیم های جمهوری آذربایجان و ترکیه نیز به ترتیب سوم و چهارم شدند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.