0 نظر
124 بازدید

راهکارهای هند برای عبور از بحران کمبود انرژی

double-quot

دهلی نو – جارپرس – هند با جمعیتی یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون نفری، برای جلوگیری از قطع آب و برق در تابستان های سوزان این کشور، اقدام به تدوین برنامه جامع برای افزایش تولید انرژی از منابع تجدید پذیر و تشویق مردم به کاهش مصرف انرژی کرده است .

کد خبر : 21555
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 20 تیر 1396 - 10:17
راهکارهای هند برای عبور از بحران کمبود انرژی

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا،توسعه و استقرار کنتورهای هوشمند،استفاده از لامپ های کم مصرف ،جمع آوری آب باران، یکپارچه سازی انرژی های تجدید پذیر،استفاده از انرژی باد و خورشید برای انتقال آب و تولید برق از جمله این راهکارها برای مبارزه با بحران کمبود انرژی در این کشور است.
هم اکنون بسیاری از مناطق روستایی ،شهرهای کوچک و بزرگ و حتی پایتخت هند در ساعت های اوج مصرف با قطع آب و برق مواجه است.
کارشناسان یکی راههای مهم عبور هند از بحران انرژی را استفاده از انرژی های تجدید پذیر و صرفه جویی می دانند.
بر اساس گزارش سازمان برق مرکزی هند، از سال ۲۰۰۳ میلادی تاکنون انرژی های تجدید پذیر به صورت سالانه ۲۶۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق هند افزوده است.
هند در سال ۲۰۱۰ طرح انرژی خورشیدی جواهر لعل نهرو را آغاز کرد و قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۲ ،حدود ۲۲ هزار مگاوات انرژی خورشیدی را وارد شبکه اصلی کند.
بهره برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان به ظرفیت ۶۴۸ مگاوات در بخش ‘راماناتا پورام’ در ایالت تامیل نادو از دیگر اقدامات هند برای استفاده از انرژی تجدید پذیر است.
این نیروگاه در مساحتی حدود پنج هزار هکتار و با هزینه ای بالغ بر ۴۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون روپیه (۶۸۰ میلیون دلار)احداث شده است.
دهلی نو درصدد است سهم تولید انرژی با استفاده از سوخت های غیر فسیلی را تا پایان سال ۲۰۳۰ به ۴۰ درصد افزایش دهد.
هم اکنون ۳۰ درصد از تولید انرژی هند با استفاده از سوخت های غیر فسیلی انجام می شود اما این کشور برای رسیدن به این هدف خود با چالش های فراوانی از جمله تامین مالی، مشکلات انتقال برق تولید شده در ایستگاه های خورشیدی به مدار و غیر اقتصادی بودن آنها روبرو است.
هند اعلام کرده است که صنعت انرژی تجدید پذیر این کشور می تواند فرصت های تجاری به ارزش ۱۶۰ میلیارد دلار در یک دهه ایجاد کند که این امر آن را به یک بازار بسیار جذاب تبدیل می کند.
طرح بلند پروازنه ذخیره انرژی برای ۶۰ شهر این کشور از دیگر برنامه های مهم این کشور برای تامین برق مورد نیاز کشور است.
‘پایوش گویال’، وزیر انرژی هندوستان چندی پیش اعلام کرد هند قصد دارد تا سال ۲۰۱۸ تمامی لامپ‌های پرمصرف را با کم مصرف جایگزین کند.
وی خاطرنشان کرد این اقدام باعث کاهش مصرف ۱۰۰ میلیارد واحد الکتریسته در کشور وصرفه جویی ۱۴۰ میلیارد روپیه در اقتصاد کشور می شود.
براساس این گزارش، هر واحد صرفه‌جویی در مصرف برق از طریق تعویض لامپ‌های پرمصرف می‌تواند منجر به ۱.۳ واحد صرفه جویی در هزینه‌های تولید برق شود که اگر به این مساله هزینه‌های انتقال را نیز اضافه کنیم، میزان صرفه جویی بیش از این خواهد شد.
گویال می گوید چنانچه مردم از لامپ های کم مصرف استفاده کنند قادر خواهیم بود به روستائیان برق رسانی کنیم.
مرکز فناوری انرژی بادی هند نیز برنامه ای برای تولید ۱۰۳ هزار مگاوات برق را با انرژی باد در دستور کار خود قرار داده است.
این کشور با ۱۶ شرکت تولید کننده انرژی مدعی است پس از چین دومین کشور جهان در تولید برق بادی است.
یکی از روش های خلاقانه ای که هند برای ذخیره آب در این کشور انجام داده است ساخت پنل های خورشیدی بر روی کانال های انتقال آب است.
کارشناسان معتقدند این طرح باعث مصرف مصرف انرژی و تبخیر آب می شود.
‘نارندرا مودی ‘ نخست وزیر هند که تبدیل هند به دومین اقتصاد بزرگ جهان را در اولویت برنامه های خود قرار داده ،بحران کم آبی و مشکل انرژی را بزرگترین مانع در تحقق این هدف می داند.
هند که حدود یک ششم از جمعیت جهان را در خود جای داده با کمبود شدید منابع آب شیرین مواجه است و در این راستا در نظر دارد با صرفه جویی و به کارگیری روش های نوین براین چالش غلبه کند.
‘پراکاش جوادکار’ وزیر محیط زیست هند چندی پیش گفت که دولت قصد دارد استفاده از آب در بخش صنعت را در پنج سال آینده به نصف کاهش دهد و دراین راستا استفاده از فناوری جدید تصفیه و بازیابی دوباره را در دستور کار خود قرار داده است.
یکی از کارشناسان محیط زیست می گوید:به دلیل ارزان بودن بهای آب، مردم در مصرف آب صرفه جویی نمی کنند .
وی تصریح کرد دولت باید افزایش بهای آب را برای کاهش مصرف همزمان با افزایش بحران آب در دستور کار خود قرار دهد.
براساس گزارش های منتشر شده بیش از ۸۰ درصداز مصرف آب در هند در بخش کشاورزی و مصارف خانگی صورت می گیرد.
جمع آوری آب باران بام های منازل و انتقال آن به مخازن زیر زمینی ازجمله راههای خلاقانه است که مردم هند برای تامین آب مورد نیاز خود آغاز کرده اند که می تواند درمواقع بحران به رفع مشکل کمک کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.