0 نظر
248 بازدید

بغض آیت الله جوادی آملی

double-quot

تهران-جارپرس-سخن از دریای معارف و آموزه های قرآنی بود که چقدر از آن بی بهره ایم و رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در میان صحبت هایش به دیدار سال گذشته برخی اهالی قرآن با آیت الله عبدالله جوادی آملی اشاره کرد و گفت که چند بار شاهد بغض این مفسر بزرگ قرآن بوده است.

کد خبر : 23763
تاریخ انتشار : دوشنبه 29 آبان 1396 - 7:56
بغض آیت الله جوادی آملی

مگر امیرمومنان نفرمود درمان دردهایتان را از قرآن بخواهید و در سختی های خود از کلام الهی یاری بجویید و مگر در نهج البلاغه نمی خوانیم که «از بیان‌ خدا سود برید و از موعظه های‌ آن پند گیرید»؛ پس چرا دردهای ما التیام نمی پذیرد و در مشکلات و سختی های فردی و اجتماعی غوطه ور هستیم؟
علاوه بر این که خدا در آیه ۸۲ سوره اسراء از قرآن به عنوان شفای دردها یاد می کند و می فرماید «و ما آنچه را برای مؤمنان مایه درمان و رحمت است از قرآن نازل می ‏کنیم» روایات بسیاری نیز از ائمه معصومین در عظمت قرآن و ضرورت یاری جستن از کتاب الهی در زندگی آمده است.
مهدی قره شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن الکریم که معتقد است توجه به آموزه های قرآنی باید در تمام سطوح زندگی فردی و اجتماعی حاکم باشد، به خبرنگار معارف ایرنا گفت: معتقدیم قرآن کتابی است که برای سعادت دنیایی و آخرتی انسان نازل شده و البته قرآن و دین آمده تا انسان را از این جهان مادی به جهانی دیگر سوق دهد و گرنه بسیاری از کشورها که اعتقادی به قرآن و خدا ندارند، به دلیل برنامه ریزی خوب از زندگی مادی خوبی بهره مند هستند.
وی افزود: کم کاری ما در قرآن باعث شده تا نتوانیم از قرآن در زندگی دنیایی خود استفاده کنیم و لذا اگر ما توجه جدی به قرآن و اهل بیت(ع) داشته باشیم و در برنامه ریزی های کشور از آن استفاده کنیم و در ساختن و تربیت نیروی انسانی از آن بهره ببریم، تمام مشکلاتمان حل خواهد شد.
این قاری ممتاز و پیشکسوت از مشکل نیروی انسانی به عنوان بزرگترین مشکل کشور یاد کرد و گفت: البته نیازهای بسیاری در زمینه های مختلف در کشور وجود دارد که نیازمند متخصص است ولی جامعه اسلامی نیازمند انسان هایی است که در کنار تخصص، معرفت دینی دارند و برای جنبه ماورایی دنیا نیز ارزش قائل هستند.
وی برای تایید این بخش از سخنانش به آیه ۱۹ سوره اسراء که می فرماید «و من اراد الاخره و سعی لها سعیها و هو مومن» یعنی «کسی که خواهان آخرت است و نهایت کوشش را برای آن بکند و مؤمن باشد، تلاش آنها مورد حق‏ شناسی واقع خواهد شد» استناد کرد و گفت: شرط انجام کاری که مورد قدردانی خدا قرار گیرد این است که نیت دنیایی نداشته باشد بلکه برای خدا و ذخیره آخرت باشد و لذا باید افرادی را تربیت کنیم که نیت شان برتر از دنیا باشد.
قره شیخلو تاکید کرد: توجه به قرآن و معارف اهل بیت در همه حوزه ها می تواند موثر باشد ولی در برنامه ریزی ها به ویژه در حوزه اقتصاد، سیاست، فرهنگ، خانواده و مانند آن کمتر به قرآن توجه می کنیم در حالی که دین اسلام در تمام موارد زندگی حرف برای گفتن دارد.
وی افزود: اگر در جامعه روحیه حفظ منافع جمعی وجود داشته باشد یا ترجیح منافع جمعی بر منافع فردی حاکم باشد، آن جامعه پیشرفت خواهد کرد و اگر بنده به خدا و شب اول قبر اعتقادی نداشته باشم، نمی‌توانم دیگران را بر خود ترجیح دهم و لذا باید اینگونه مسائل را در جامعه ترویج کنیم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) مبنی محکم کاری گفت: اقتصاد سالم در گرو فکر سالم است و ما باید فرهنگ سالم را در جامعه نهادینه کنیم. چون رسول خدا(ص) فرمود انسان مومن هر زمانی که کاری را انجام می دهد، آن را متقن و محکم می کند و ما نیز باید ببینیم کیفیت کار در حوزه های مختلف چگونه ممکن می شود.
وی افزود: متاسفانه فرهنگ ما اینگونه نیست و باید به آن توجه کنیم و آن را آموزش دهیم که این فرهنگ از رانندگی و قوانین عبور و مرور را شامل می شود تا تولید محصولات در کارخانجات و اگر می‌گوییم حمایت از تولید داخل، باید به این نکته نیز توجه کنیم که مصرف‌کننده نیز باید از مرغوبی کالاهای داخلی مطمئن باشد و طبیعی است وقتی کالای معیوب به مردم تحویل دهیم، به سراغ جنس خارجی بروند.
قره شیخلو افزود: اگر معارف دینی به درستی مورد توجه قرار گیرد، این معارف انسان را از عالم خاکی به عالم بالاتری راهنمایی می کند و اگر این اتفاق بیفتد زندگی دنیایی نیز چهارچوب پیدا می‌کند و لذا در دومین آیه از سوره حجر آمده است «ربما یود الذین کفروا لو کانوا مسلمین» یعنی وقتی در قیامت پرده ها کنار می رود کفار می گویند ای کاش ما نیز تسلیم فرمان خدا بودیم و راه درست را می پیمودیم.
به گفته این کارشناس قرآنی انسان به عنوان خلیفه الهی باید مدیریتی صحیح در دنیا داشته باشد تا بتواند مدعی جهان ماوراء باشد و تاکید کرد: ما دینی داریم که می خواهد انسان را خلیفه الله کند نه این که درگیر شکم، میز و دنیا باشد ولی متاسفانه بیشترین مشکلات در همین زمینه است.
وی در پایان با بیان خاطره ای از دیدار تعدادی از مسئولان سازمان دارالقرآن الکریم با آیت الله جوادی آملی گفت: سال گذشته در خدمت آقای جوادی آملی بودیم و درباره سبک زندگی قرآنی صحبت شد و ایشان چند بار در میان سخنانش بغض کرد و هر بار گفت که با وجود این همه معارف و آموزه های قرآنی متاسفانه چنین وضعیتی داریم و از این معارف استفاده نمی کنیم در حالیکه ما با این معارف می توانیم هم دنیای خود را دنیای درجه یک کنیم و هم آخرت خود را سامان بدهیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.