استاد روس: «تجارت آزاد» دسترسی اتحادیه اوراسیا به کالاهای ایرانی را آسان میکند
به گزارش جارپرس از ایرناآناستازیا پریکلادُوا در مسکو افزود: سهم عمده صادرات پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به ایران، غلات است و حال آنکه سبد کالاهای ایرانی صادراتی به این اتحادیه متنوعتر است و از میوه و سبزیجات گرفته تا اقلامی همچون پلاستیک و فولاد را در برمیگیرد.
این استاد روس با اشاره به اینکه ایران با به دست آوردن موقعیت ناظر، بدون هیچ گونه تعهدی، قادر به اطلاع از آخرین تصمیمات اتحادیه اقتصادی اوراسیا است گفت: اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد این اتحادیه با ایران، دسترسی به کالاهای ایرانی را آسان میکند و واردات آن را برای واردکنندگان از پنج کشور عضو اتحادیه ارزان تر میکند و متقابلا این وضعیت برای کالاهای طرف مقابل نیز وجود دارد.
وی یادآور شد: با اجرایی شدن قرارداد تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ۸۷ درصد کالاها در مبادلات طرفین نیاز به پرداخت تعرفه گمرکی نخواهند داشت.
پریکلادُوا گفت: ایران و اتحادیه اوراسیا علاوه بر این قرارداد، فرصتهای دیگری برای بهبود شرایط تجارت متقابل از جمله اجرای طرحهای سرمایهگذاری و توسعه زیرساختها از جمله کریدور بینالمللی حمل و نقل شمال – جنوب را پیش رو دارند.
به گزارش ایرنا، اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک اتحادیه اقتصادی میاندولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. اعضای ناظر این اتحادیه جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان، مولداوی و کوبا هستند. سنگ بنای این اتحادیه حدود ۱۰ سال قبل یعنی در ۲۰۱۴ نهاده شد.
سند مربوط به اعطای موقعیت ناظر به جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۶ دی ماه ۱۴۰۳ به امضای سران پنج کشور عضو این اتحادیه رسید.
اجلاس نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا روز جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ در حالی برگزار شد. میخائیل میشوستین نخستوزیر روسیه در سخنانی در این نشست به محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور که برای نخستین بار به صورت رسمی در جایگاه ناظر به نمایندگی از کشورمان در نشستهای این اتحادیه حضور یافته بود، خوشامد گفت.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰