ازسرگیری تلاش های مرکل برای تشکیل دولت و خروج آلمان از بن بست سیاسی



به گزارش جارپرس از ایرنا، مذاکرات حزب راست میانه اتحاد دمکرات مسیحی مرکل با حزب چپ میانه سوسیال دمکرات در این هفته حول این موضوع خواهد بود که آیا زمینه های مشترک کافی برای آغاز مذاکرات رسمی تشکیل دولت تا ماه مارس یا آوریل (اسفند – فروردین) وجود دارد یا خیر. دو حزب پس از مباحثات اولیه، روز چهارشنبه گذشته در بیانیه ای اعلام کردند که ‘اعتماد افزایش یافته و درباره آغاز مذاکرات، خوشبین هستیم’.
مذاکرات این دو حزب، دشواری هایی در خصوص مسائل مربوط به مهاجران و همچنین موضوعات اجتماعی دارد. ‘مارتین شولتس’ رئیس حزب سوسیال دمکرات گفته که محافظه کارها (دمکرات مسیحی) باید هم در موضوع مهاجران و هم رفاه اجتماعی و افزایش مالیات بر افراد پرآمد، امتیازاتی بدهند. وی به روزنامه ‘بیلد’ گفته که ‘مذاکرات دشوار خواهد بود و ما محکم می ایستیم’.
در این حال نتیجه یک نظرسنجی در مجله ‘فوکوس’ حاکی است که حمایت عمومی از تشکیل دولت ‘ائتلاف بزرگ’ بین دو حزب دمکرات مسیحی و سوسیال دمکرات (احزاب اول و دوم حاضر در پارلمان) کاهش یافته است. بر اساس این نظرسنجی ، ۳۰ درصد از مردم آلمان طرفدار بازگشت دولت ائتلافی این دو حزب هستند و ۳۴ درصد نیز انتخابات مجدد را ترجیح میدهند. یک نظرسنجی دیگر شبکه ‘آ.آر.دی’ حاکی است که تنها ۴۵ درصد مردم نگاه مثبتی به یک دولت جدید ‘ائتلاف بزرگ’ دارند و ۵۲ درصد آن را یک راهکار بد میدانند.
مذاکرات حزب دمکرات مسیحی مرکل با دو حزب دمکرات های آزاد (لیبرال) و سبزها برای تشکیل ائتلاف موسوم به ‘جامائیکا’ به علت اختلافات در مورد سیاست های مختلف پس از حدود یک ماه، یکشنبه شب ۲۸ آبان ماه به شکست انجامید. اکنون مرکل با دو گزینه تشکیل دولت موسوم به ائتلاف بزرگ با حزب سوسیال دمکرات یا دولت اقلیت – به احتمال فراوان با حزب سبزها – رو به رو است که در این صورت هم به همراهی حزب سوسیال دمکرات در پارلمان نیاز خواهد داشت. در صورت شکست این راهکارها ، انتخابات پارلمانی مجدد در آلمان برگزار خواهد شد.
آلمان برای اولین بار از سال ۱۹۴۹ تاکنون در شب کریسمس امسال فاقد دولت بود و هم اکنون دولت قبلی کفیل اداره امور جاری کشور است. وضعیت در پارلمان نیز به علت نامشخص بودن احزاب دولت ائتلافی همچنان بلاتکلیف است و پارلمان جدید کار خود را بطور جدی آغاز نکرده است.
در همین حال، نتایج یک نظرسنجی جدید که اوایل دی ماه منتشر شد، نشان می دهد: حدود نیمی از مردم آلمان خواستار کناره گیری مرکل از مقام صدراعظمی این کشور تا پیش از انتخابات بعدی در سال ۲۰۲۱ هستند.
مرکل روز ۲۲ نوامبر ۲۰۰۵ به عنوان اولین صدر اعظم زن در آلمان کار خود را آغاز کرد و تاکنون سه دوره این مقام را بر عهده داشته و روز ۲۲ نوامبر سال گذشته (دوم آذر ماه ۱۳۹۵) وارد دوازدهمین سال صدارت عظمای خود شده و چنانچه موفق به تشکیل دولت ائتلافی شود، برای چهارمین بار عهده دار این مسئولیت خواهد بود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰