0 نظر
211 بازدید

آشی که شی و پوتین در روسیه پختند

double-quot
پکن – جارپرس – با تشدید تحریم های آمریکا علیه چین و روسیه و افزایش تعرفه ها بر روی کالاهای چینی، حالا این دو کشور یک جبهه واحد برای مقابله با آمریکا و حتی اروپا تشکیل داده اند، کنفرانس شرق در ولادی وستوک روسیه هم فرصتی برای همراهی بیشتر دو کشور در برابر واشنگتن بود.
کد خبر : 26846
تاریخ انتشار : شنبه 24 شهریور 1397 - 7:49
آشی که شی و پوتین در روسیه پختند

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، سفر ‘شی جین پینگ’ رییس جمهوری خلق چین به روسیه برای شرکت در اجلاس اقتصادی ولادی وستک در شرایطی صورت گرفت که کشورش با تهدید آمریکا برای اعمال تعرفه ۲۵ درصدی روی ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی روبرو است.
از سوی دیگر روس ها نیز هر روز شاهد تحریم های تازه ای از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی هستند و این موضوع باعث شده است تا سمت و سوی فعالیت های تجاری و اقتصادی مسکو با پکن همسو شود.
هر دو کشور اهداف مشترکی در زمینه های اقتصادی، تجاری، سیاسی و نظامی دارند که آنها را به یکدیگر برای رویارویی با چالش ناشی از آمریکا و اروپا نزدیکتر می کند.
چین و روسیه دارای بهترین نوع روابط مشارکتی راهبردی، دوستانه و مسالمت آمیز در میان کشورهای جهان هستند و طبیعی است که وقتی یکی از آنها تحت فشار باشد از طرف دیگری حمایت می شود و وقتی هر دو کشور با اعمال فشارها مواجه باشند طبیعتا متحدی قوی تر خواهند بود.
‘ولادیمیر پوتین’ رییس جمهوری روسیه در ولادی وستک به ‘شی جین پینگ’ همتای خود گفت که ما طیف گسترده از روابط سیاسی و اقتصادی تا دفاعی داریم.
همزمانی سفر رییس جمهوری خلق چین با برگزاری رزمایش ۵ روزه با حضور ۳۰۰ هزار نیروی نظامی روسیه که از سال ۱۹۸۱ به این طرف بزرگترین رزمایش این کشور محسوب می شود هم حامل پیام قوی برای ارتش آمریکا و زورگویی های این کشور است و شاید برای همین بود که پنتاگون با ناراحتی تمام اعلام کرد همه این تحرکات دو کشور را زیر نظر دارد.
چینی ها که کمتر وارد مباحث نظامی و همکاری های دفاعی با دیگر کشورها می شوند حالا در حرکتی بی سابقه بیش از ۳ هزار نیرو، ۳۰ فروند بالگرد، هواپیمای جنگنده و بمب افکن و ده ها دستگاه تانک به وستک ۲۰۱۸ اعزام کرده اند.
‘ویلیام لی’ اقتصاددان مرکز مکلین می گوید که دو کشور دارای روابط بسیار گسترده ای هستند آنها برای رویارویی با غرب و بخصوص آمریکا به هم نزدیکتر می شوند.
وی گفت که در بخش تجاری و اقتصادی این مناسبات بسیار نزدیک است و ارزش تبادلات دو کشور به مرز ۱۰۰ میلیارد دلار نزدیک شده است و هرچقدر فشار تحریم ها و تعرفه ها بیشتر شود آنها گزینه های مختلفی را برای مقابله با آمریکا و عبور از دلار برای تبادلات تجاری دنبال می کنند.
هر دو رییس جمهوری می گویند که آمریکا یک مشکل نه برای آنها بلکه برای اقتصاد جهان است و ‘شی جین پینگ’ رییس جمهوری چین به پوتین گفت که باید برای مقابله با یکجانبه گرایی دست همکاری داد.
وی با اشاره به اینکه اوضاع دنیا بی ثبات است و حمایت گرایی تجاری بیداد می کند، گفت: در چنین شرایطی لازم است که چین و روسیه به اهمیت روابط بیشتر توجه داشته باشند.
اگرچه او مستقیما در مصاحبه مطبوعاتی خود از آمریکا نام نبرد اما دیگر مشهود است که چین زیر تیغ تعرفه های آمریکا قرار دارد و احتمال زیاد این کشور بزودی تعرفه ۲۵ درصدی را روی ۲۰۰ میلیارد دلار دیگر از کالاهایش از سوی آمریکا تجربه خواهد کرد که می تواند ضربه بزرگی به پیکر دو اقتصاد بزرگ دنیا باشد و روسیه و چین را یک گام دیگر به هم نزدیک کند.
مخالفت با یکجانبه گرایی و عبور از دلار برای تبادلات تجاری و بکار گرفتن نهادها و اهرم های بین المللی از جمله سازمان ملل و سازمان تجارت جهانی برای مقابله با آمریکا هم در دستور کار دو کشور قرار گرفته است.
اینها را باید در کنار مساله کره شمالی دید که ‘کیم جونگ اون ‘ رهبر آن کشور هم خود را برای سفر به روسیه آماده می کند کسی که پیشتر در سال جاری میلادی سه بار به چین سفر کرده و راهبردهایش را با این کشور منظم و همسو کرده است.
با این حساب به نظر می رسد که روسیه و چین در کنار اتحاد با یکدیگر می روند تا در زمینه اقتصادی، کره شمالی را هم تقویت کنند تا اجازه ندهند راهبردهای ترامپ این کشور را به سمت آمریکا بکشاند.
در طرف دیگر، موضوع تحریم ها قرار دارد که پوتین با تحریم های غرب و بخصوص آمریکا علیه کره شمالی رسما مخالفت کرده و آمریکا را به کم کاری در حل مساله متهم ساخته است.
او در ولادی وستک گفت که متاسفانه آمریکا به حسن نیت کره شمالی پاسخ درخور نداده است در شرایطی که پیونگ یانگ در مسیر خلع سلاح هسته ای گام برداشته، از هیچ امتیازی از طرف واشنگتن برخوردار نشده است و این کاملا بی انصافی است.
روسیه و چین که حالا کره شمالی را نیز در کنار خود دارند یک قدرت واحد بزرگ نظامی، دفاعی، اقتصادی، تجاری و حتی سیاسی در برابر واشنگتن محسوب می شوند برای برنامه های مقابله جویانه با آمریکا آماده می شوند.
پختن بلینی توسط روسای جمهوری دو کشور چین و روسیه در ولادی وستوک که یادآور آشپزی ماه ژوئن آنها در چین است، نشان می دهد که دو کشور در این جبهه واحد خوب آشی برای آمریکا پخته اند و می دانند که برای مواجهه با یکجانبه گرایی واشنگتن چه باید در چنته داشته باشند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.