0 نظر
118 بازدید

آسوشیتدپرس، واشنگتن را تماشاچی نقش‌آفرینی تهران و مسکو دانست

double-quot
تهران – جارپرس – «آسوشیتدپرس، واشنگتن را تماشاچی نقش‌آفرینی تهران و مسکو دانست»، «وزارت اطلاعات توانسته امنیت توام با آرامش را حاکم کند» و « روایت آیت‌الله از روابط ایران و عربستان در دهه ۷۰» از مهم ترین موضوع های اختصاصی روزنامه مردم سالاری در شماره یکشنبه ۲۶ دی است.

کد خبر : 18591
تاریخ انتشار : یکشنبه 26 دی 1395 - 6:20
آسوشیتدپرس، واشنگتن را تماشاچی نقش‌آفرینی تهران و مسکو دانست

** آسوشیتدپرس، واشنگتن را تماشاچی نقش‌آفرینی تهران و مسکو دانست
جنگ سوریه که این روزها وارد ششمین سال خود می‌شود به گره کوری در منطقه خاورمیانه و در سطح بین‌الملل بدل شده است. بحرانی که در این سالها فراز و نشیب‌های فراوانی را پشت سر گذاشته است. بالا و پایین‌هایی که موضع برخی کشورها را در قبال این بحران تقلیل داده یا شدت بخشیده است و در ماه‌های اخیر شاید کلید حل این بحران را در دستان ایران، روسیه و ترکیه قرار داده است تا جاییکه در گزارشی که در خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر شده بود به نقش ایران، سوریه و ترکیه در حل بحران سوریه پرداخته شد.

هر چند جان کری وزیر امور خارجه آمریکا کماکان به صورت گاه و بیگاه با وزیران امور خارجه روسیه، ترکیه و کشورهای عربی درباره آتش‌بس گفت‌وگو می‌کند که نتایج نه چندان قابل توجهی هم در پی‌داشته است. اما در شرایطی که کمتر از یک ماه تا آغاز به کار رسمی‌دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا زمان باقی است، دولت اوباما حتی ادعایی هم درباره نقش داشتن در روند برقراری صلح در سوریه که سال‌ها به شکلی ناموفق آن را هدایت می‌کرد، ندارد. ارتباطات رسمی‌با روسیه و دیگران در ژنو که نقطه اصلی این دیپلماسی به رهبری آمریکا بود، دیگر پایان یافته است.

** وزارت اطلاعات توانسته امنیت توام با آرامش را حاکم کند
حسن رسولی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت وگویی با روزنامه مردم سالاری گفت: من فکر می‌کنم اصلی‌ترین منشا تامین امنیت ملی و داخلی هر کشوری، منابع و اجزای تشکیل دهنده قدرت ملی آن کشور است. به عبارتی، دولتها هر چقدر که بیشتر بتوانند از ظرفیت‌های موثر قدرت ملی خویش در جهت تامین امنیت همه‌جانبه و انجام وظایف حکمرانی خوب استفاده ببرند، به همان میزان از اقتدار بالاتری برخوردار بوده و با استفاده از همین بنیه خواهند توانست امنیت پایدار و همه جانبه را برای ملت و سرزمین خویش تامین کنند.

همه آنچه که متعلق به مجموعه مردمانی که در یک واحد سیاسی به نام کشور، زندگی می‌کنندتشکیل‌دهنده قدرت ملی برخلاف تصور اولیه، بیش و پیش از آنکه توجه کارشناسی متوجه ابزارهای سخت‌افزاری قدرت ملی از قبیل توان نظامی، توان انتظامی، قدرت اطلاعاتی و اینگونه مظاهر سخت قدرت ملی معطوف گردد، که البته اینگونه مظاهر قدرت نیز بخشی از اقتدار ملی بوده و لازم و ضروری است اما کافی نیست.

** روایت آیت‌الله از روابط ایران و عربستان در دهه ۷۰
در آستانه نوروز ۱۳۹۴، روزنامه «مردم‌سالاری» در گفت‌وگویی تفصیلی با آیت‌الله‌هاشمی‌رفسنجانی، مسایل مختلفی را مورد بررسی قرار داد. یکی از این مسایل، روابط ایران و عربستان بود که از همان زمان به سمت تنش پیش می‌رفت. آیت‌‌الله‌هاشمی، در آن گفت‌و‌گو روایات جالبی از ترمیم روابط ایران و عربستان در دهه ۱۳۷۰ بیان کرد و خطراتی از آن روزها بر زبان آورد که نمایانگر تفاوت هایی بود که در دوران کنونی با دوران ریاست جمهوری آقای‌هاشمی‌در روابط ایران و عربستان وجود داشت.

پس از رحلت آیت‌الله‌هاشمی، فیلمی‌‌از حضور ایشان در باغ فدک هم در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که آیت‌الله در گفت‌و‌گو با «مردم‌سالاری» درباره آن موضوع نیز سخن گفته است. بازخوانی بخش‌هایی از آن گفت‌و‌گو که نشان‌دهنده دیدگاه‌های آیت‌الله‌هاشمی‌درباره روابط با عربستان سعودی است خالی از لطف نیست.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.