صادرات فرآورده های لبنی و مرغ رکورددار شد/ جمعیت دامی شناسنامه دار می شود



به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، حسن رکنی روز سه شنبه در اولین همایش سراسری فرماندهان پایگاه های مقاومت بسیج سازمان های جهاد کشاورزی استان ها، سازمان ها، موسسات و شرکت های تابعه وزارت جهادکشاورزی در خصوص وضعیت تولید و صادرات تخم مرغ، افزود: هم اکنون حدود ۹۰۰ هزارتن تخم مرغ در کشور تولید می شود که علاوه بر تامین نیاز داخل، طی هشت ماه سالجاری توانستیم ۳۷ هزار تن تخم مرغ را به کشورهای همسایه صادر کنیم که در تلاش هستیم این میزان را بیش از پیش افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: از مجموع تولید تخم مرغ کشور، ۸۰۰ هزار تن آن در واحدهای صنعتی و ۱۰۰ هزار تن دیگر در واحدهای مرغ بومی تولید می شود که طی چند سال گذشته بسیجیان وزارت جهادکشاورزی توانستند با تشکیل واحدهای مرغ بومی در سراسر کشور علاوه برافزایش میزان تولید، به بخشی از درآمد و پروتئین مورد نیاز خانوارهای فقیر، کم بضاعت و زنان سرپرست خانوار و بی سرپرست و در نهایت بازار کمک رسانی کنند.
** تخصیص ۲۰۰ میلیون تومان برای احیای نوغانداران/ توزیع نهال رایگان توت
معاون وزیر جهادکشاورزی از تخصیص اعتبار ۲۰۰ میلیون تومانی به نوغانداران سراسر کشور خبر داد و گفت: هم اکنون اعتبار مناسبی برای زنان نوغان کار (تولید کننده ابریشم) کشور در نظر گرفته شده که در ابتدا قرار بود این طرح به صورت پایلوت در استان گیلان اجرایی شود.
وی با بیان اینکه بخش عمده ابریشم مورد نیاز کشور از خارج تامین و وارد می شود، افزود: هم اکنون دولت در نظر دارد برای احیای نوغانداری در کشور نهال توت و تخم نوغان به صورت رایگان در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.
وی با بیان آنکه پتانسیل خوبی در بخش تولیدات کشاورزی داریم، ادامه داد: در حال حاضر شرایط برای ادامه فعالیت نوغانکاران فراهم شده و انتظار می رود بسیج نیز برای کمک به نوغانداران کشور دراین زمینه فعالیت گسترده نماید.
رکنی از شناسنامه دارشدن جمعیت دامی کشور خبر داد و اظهار داشت: هم اکنون طرح شناسنامه دار شدن و ثبت جمعیت دامی کشور را در دستور کار داریم و اولویت اجرای این طرح با برخی از استان های فعال در این بخش خواهد بود.
به گفته وی، اگر بخواهیم طبق روال گذشته و اداری عمل کنیم مدت زمان طولانی را می طلبد تا این طرح اجرایی شود اما در نظر داریم خارج از روال اداری طرح هویت دار کردن دام های کشور را با همکاری جهادگران و بسیجیان وزارت جهاد کشاورزی عملیاتی کنیم.
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی یکی از مطالبات مقام معظم رهبری از وزارت جهاد کشاورزی را امنیت غذایی، تامین غذای مردم و خودکفایی در گندم عنوان کرد و گفت: در صورتی که این وزارتخانه در تأمین مطالبات رهبر معظم انقلاب و مردم مشکلی داشته باشد، به سرعت در کشور نمود پیدا می کند، بنابراین باید با برنامه ریزی در جهت تأمین غذای مردم گام برداریم.
وی با اشاره به اینکه طی یکسال گذشته با تنش های مختلفی از جمله خشکسالی، سرما و گرما در بخش کشاورزی مواجه بوده ایم، افزود: علیرغم کم آبی و خشکسالی های پی در پی، امسال خرید گندم دولت از کشاورزان نسبت به سال قبل ۲ میلیون تن افزایش یافت و امیدواریم با تلاش و برنامه ریزی بتوانیم خودکفایی گندم را در کشور جشن بگیریم.
** مهار آب های مرزی غرب کشور طی دو سال آینده
وی تصریح کرد: در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی دو پروژه بزرگ احیای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان و ایلام و مهار آب های مرزی بخش غربی کشور را در دست اجرا دارد که تحقق آن برگ زرینی در فعالیت های بخش کشاورزی کشور به شمار می رود.
به گفته رکنی، متاسفانه در بخش غربی کشور بخش قابل توجهی از منابع آبی از کشور خارج می شد که طی توافقی بین وزارتخانه های جهادکشاورزی و نیرو قرار شد طی ۲ سال آینده این طرح اجرایی شود و بودجه خوبی نیز به این بخش اختصاص یافته است.
معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به سفر دو تا سه ماه اخیرش به فرانسه و بازدید از یک واحد پروژه پرورش بز شیری، گفت: در این مرکز پرورش بز شیری با وجود یک میلیون رأس بز سالانه ۸۰۰ هزار تن شیر استحصال می شد، در حالی که در کشور ما از جمعیت ۲۰ میلیون رأس بز شیری بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن شیر تولید می شود.
وی اظهار داشت: هرچند با کار هیئتی به معنای عام موافق نیستم، اما انتظار می رود، بسیجیان و جهادگران وزارت جهادکشاورزی در مسیر توسعه پایدار بخش کشاورزی گام بردارند.
وی با بیان اینکه امکان تحول در بخش کشاورزی وجود دارد، ابراز امیدواری کرد که با کمک بسیجیان و جهادگران وزارت جهاد کشاورزی بتوانیم مایه ژنتیکی این دام های اصلاح شده را براساس نقشه راه در یک جمعیت وسیع ترویج دهیم تا از این طریق تولید معناداری در این بخش داشته باشیم.
وی به وجود ۵۳ هزار بسیجی در وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: در راستای توسعه و حفاظت از منابع طبیعی کشور اگر هر بسیجی در فصل درختکاری ۵۰ قرص نهال بکارد، در یک حرکت بسیجی بیش از ۲٫۵ میلیون نهال در کشور کاشته می شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰