0 نظر
221 بازدید

بیست و چهارم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز یک شنبه بیست و چهارم اسفند ۱۳۹۳ هجری خورشیدی، بیست و چهارم جمادی الاولی ۱۴۳۶ هجری قمری، پانزدهم مارس ۲۰۱۵ میلادی است. ۳۵ سال پیش در چنین روزی، انتخابات نخستین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 8684
تاریخ انتشار : یکشنبه 24 اسفند 1393 - 4:57
بیست و چهارم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۲۴ اسفند ۱۳۸۶

انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر ایران برگزار شد. در این دوره ۵۱ درصد حایزین شرایط در انتخابات مشارکت داشتند و ۲۸۸ تن از نمایندگان به مجلس راه یافتند.

۲۴ اسفند ۱۳۷۹

آیت‏ اللَّه عبدالرحمن محمدی هیدجی عالم وارسته در ۷۵ سالگی درگذشت. از او آثاری مانند عهد پدری، عوامل صلاح و فساد، انتقادات اخلاقی و چهل حدیث مستند در آخرالزمان به یادگار مانده است.

۲۴ اسفند ۱۳۶۶

عملیات بیت المقدس۳ در منطقه عمومی سلیمانیه عراق با رمز «یا موسی بن جعفر» آغاز شد. هدف از این عملیات آزادسازی ارتفاعات شمال سلیمانیه و پاسخ به رژیم بعث عراق در بمباران مناطق مسکونی بود.

۲۴ اسفند ۱۳۶۳

گروهک منافقین مسوولیت انفجار یک بمب در مراسم نماز جمعه تهران که به شهادت ۱۴ نمازگزار و زخمی شدن ۸۸ تن دیگر منجر شد، بر عهده گرفتند. آیت اللّه خامنه ای مقام معظم رهبری که در آن زمان در مقام ریاست جمهوری و امامت جمعه تهران در حال ایراد خطبه های نماز بودند، پس از انفجار بمب، با صلابت و بدون هیچ گونه تزلزلی به خطبه ها ادامه دادند و این امر موجب تقویت روحیه ضد استکباری نمازگزاران و ملت ایران شد.

۲۴ اسفند ۱۳۶۰

عملیات ام‏الحسنین با رمز «یا زهرا(س) بنت رسول اللَّه اشفعی» به وسیله ی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به منظور انهدام نیروهای دشمن و جلوگیری از ایجاد جبهه جدید از طرف دشمن آغاز شد.

۲۴ اسفند ۱۳۵۸

انتخابات نخستین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شد و مردم در انتخاباتی آزاد نمایندگان خود را برگزیدند. در این انتخابات ۱۱ میلیون تن شرکت کردند و مجلس نخست کار خود را آغاز کرد.

۲۴ اسفند ۱۳۵۱

امام خمینی در پاسخ نامه ی دانشجویان مسلمان مقیم اروپا، آمریکا و کانادا با اشاره به تشکیل سپاه دین از طرف حکومت پهلوی و خطر روحانیون وابسته و درباری نوشت: این گونه برنامه ها به منظور ریشه کن کردن اسلام و کنترل حوزه ها و مساجد انجام می گیرد.

۲۴ اسفند ۱۳۴۰

بازار تهران به مناسبت درگذشت آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی تعطیل شد.

۲۴ اسفند ۱۳۳۹

سپهبد تیمور بختیار رییس ساواک عزل شد و حسن پاکروان به جانشینی وی گمارده شد.

۲۴ اسفند ۱۳۳۶

فرستنده رادیویی ۱۰۰کیلو واتی در تهران گشایش یافت.

۲۴ اسفند ۱۳۲۹

لایحه ملی شدن صنعت نفت ایران در مجلس شورای ملی به تصویب رسید و جشن و شادمانی مردم در سراسر کشور را در پی داشت.

۲۴ اسفند ۱۳۱۳

دانشگاه تهران به صورت رسمی گشایش یافت. طرح ایجاد این دانشگاه در هشتم خرداد همین سال به تصویب مجلس شورای ملی رسیده و در پانزدهم بهمن ماه کلنگ ساخت آن در زمین های پردیس جلالیه تهران به زمین زده شده بود.

۲۴ اسفند ۱۳۱۱

نهمین دوره مجلس شورای ملی آغاز به کار کرد. این مجلس تا بیست و چهارم فروردین ۱۳۱۴ دایر بود.

۲۴ اسفند ۱۳۰۳

ذکاءالدله وزیر مختار ایران در برن و نماینده ی دولت در مجمع اتفاق ملل در پی احضار به ایران امور سفارت را به ارفع الدوله سپرد. وی برای درمان ابتدا به پاریس رفته و سپس راهی ایران می شود.

۲۴ اسفند ۱۳۰۳

مجلس شورای ملی پس از پایان جلسه علنی، جلسه خصوصی تشکیل داد که موضوع آن بازگشت احمدشاه به ایران بود. گویا ۸۰ تن از نمایندگان تلگرامی را برای بازگشت احمدشاه امضا کرده و خواستار فرستادن آن به پاریس بودند و جلسه باید در این موضوع تصمیم می گرفت.

۲۴ اسفند ۱۳۰۳

یاور میرزا حسن خان سهیلی به مقام رییس اداره تامینات و اطلاعات نظمیه منصوب شد.

۲۴ اسفند ۱۲۹۹

سید ضیاء الدین طباطبایی رییس الوزرا با حضور در سفارت خانه ی انگلیس با وزیر مختار آن کشور دیدار کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.