بیست و دوم دی در آینه تاریخ معاصر ایران



مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
۲۲ دی ۱۳۷۰
همزمان با گشایش سفارت ایران در تاجیکستان، دولت این کشور خط فارسی را به عنوان رسم الخط رسمی خود تعیین کرد.
۲۲ دی ۱۳۶۶
عملیات ظفر ۵ به همت نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رمز «یا زهرا »در سه محور استان های دهوک، کرکوک و دیاله عراق آغاز شد، از جمله نتایج این عملیات تصرف کامل شهر دیرلوک عراق، قطع راه های ارتباطی، انهدام پایگاه ها، تجهیزات و اسارت ۳۴۸ تن از عراقی ها است.
۲۲ دی ۱۳۵۷
به فرمان امام خمینی شورای انقلاب اسلامی با هدف پاسداری از دستاوردهای مبارزه های آزادی خواهانه، استقلال طلبانه و جنبش های مجاهدانه ملت ایران و اجرای اهداف انقلاب تشکیل شد.
۲۲ دی ۱۳۵۶
مراجع تقلید انتشار مقاله ی توهینآمیز روزنامه اطلاعات علیه امام خمینی را محکوم کردند. در پی قیام خونین نوزدهم دی در قم و تبلیغات دروغین و انحرافی رسانههای رژیم پهلوی و پشتیبانان خارجی آن علیه این قیام، آیتاللّه گلپایگانی در نامهای به آیتاللّه سیداحمد خوانساری در تهران، خواستار کمک ایشان در رویارویی با این تبلیغات شد. همچنین حضرات آیات مرعشی نجفی، میرزا هاشم آملی و شیخ مرتضی حائری یزدی با انتشار اعلامیههایی، چاپ مقاله ی توهینآمیز در روزنامه اطلاعات علیه امام خمینی و واقعه ی نوزدهم دی ماه قم به وسیله عوامل رژیم پهلوی را محکوم کردند.
۲۲ دی ۱۳۵۳
آیت الله سیدعلی خامنه ای رهبر معظم انقلاب با حمله ی سازمان اطلاعات و امنیت کشور(ساواک) و ماموران شهربانی به منزلشان، در مشهد دستگیر شدند و بسیاری از یادداشت ها و نوشته های ایشان به وسیله ی آنان ضبط شد.
۲۲ دی ۱۳۴۰
پس از استقلال کویت از انگلیس، ایران از نخستین کشورهایی بود که آن را به رسمیت شناخت و در این روز با گشایش سفارت خود در این کشور به صورت رسمی، روابط سیاسی ایران و کویت آغاز شد.
۲۲ دی ۱۳۲۰
محمدعلی فرزین وزیر دربار دوره پهلوی در ۶۳ سالگی در تهران درگذشت.
۲۲ دی ۱۳۰۲
کمیسیون وضع لغات فارسی به جای واژه های بیگانه که با حضور نمایندگانی از مجلس شورای ملی و اداره ی نظمیه در وزارت داخله تشکیل شده بود، چندین کلمه را همچون آژان، کمیساریا، رییس کمیسر و… تبدیل به واژه های فارسی کرد.
۲۲ دی ۱۲۸۴
فرمان تشکیل عدالتخانه به وسیله ی مظفرالدین شاه قاجار صادر شد، پافشاری و مبارزه های مردم مسلمان ایران به رهبری روحانیت، برای به دست آوردن حق تصمیمگیری در امور خویش و برقراری حکومت مشروطه، سرانجام استبدادگران را منزوی و شاه قاجار درخواست آنان را قبول کرد. بست نشینان در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی، با واسطه قرار دادن سفیر عثمانی، خواستههای خویش از جمله تشکیل عدالتخانه در همه ی کشور را به دولت اطلاع دادند. مظفرالدینشاه نیز که شور و هیجان مردم را در این امر دید، بدون هیچ درنگی حکم تشکیل آن را صادر کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰