بیست و سوم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران
مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
۲۳ آذر ۱۳۷۶
طه یاسین رمضان معاون صدام حسین در دیدار با حسن حبیبی معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران خواستار توسعه مناسبات تهران و بغداد شد.
۲۳ آذر ۱۳۶۱
آتش پدافند هوایی رزمندگان اسلام، هواپیماهای عراقی متجاوز به حریم فضایی غرب کشور را وادار به عقب نشینی کرد.
۲۳ آذر ۱۳۶۱
متخصصان ایرانی موفق به ساخت پل شناور با کاربرد نظامی شدند.
۲۳ آذر ۱۳۶۱
آیت الله خامنه ای رییس جمهوری وقت در دیدار با خانواده های شهدا و نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که عازم جبهه های نبرد بودند، ایمان و انگیزه دینی را عامل اصلی برتری نیروهای خودی بر دشمنان دانست.
۲۳ آذر ۱۳۶۱
«امبرتو کالدرون برتی» وزیر انرژی ونزوئلا که در صدر هیاتی به تهران سفر کرده بود، هدف سفر خود را بحث و تبادل نظر درباره ی شرایط جهانی بازار نفت در اجلاس آتی اوپک عنوان کرد.
۲۳ آذر ۱۳۵۹
محمدعلی رجایی نخست وزیر وقت در گفت و گویی با رادیو کلن بیان کرد: «از نظر انسانی و روانی نیروهای عراق در بدترین وضعیت و نیروهای ایرانی در بهترین وضعیت به سر می برند. آمریکا مایل به حل مسأله گروگان ها نیست و در پی استفاده سیاسی است، در حالیکه ما آن را در حدّ یک مسأله انسانی نگه داشته ایم.»
۲۳ آذر ۱۳۵۷
روزنامه نیویورک تایمز نوشت: «آمریکا برای حمایت بیشتر از شاه گروهی از کارشناسان نظامی و ضد شورش خود را به تهران فرستاده است.»
۲۳ آذر ۱۳۵۷
با گسترش تظاهرات مردمی علیه رژیم پهلوی در بیشتر شهرهای کشور، نیروهای نظامی به مردم حمله کردند و دهها تن در کرمان، مشهد، اصفهان، جهرم، یزد و سبزوار را به شهادت رساندند.
۲۳ آذر ۱۳۵۷
امام خمینی با محکومیت کشتار مردم شهرهای کشور به وسیله ی ماموران پهلوی با انتشار پیامی فرمودند: «جنایاتی که در اصفهان و نجف آباد و بعضی از شهرستانها شده است، به قدری با شرافت انسانی منافی است که وجدان هر انسانی را سخت رنج میدهد…اکنون با در نظر گرفتن رفراندوم تاسوعا و عاشورا که غیررسمی بودن شاه و دولت را به جهانیان ثابت نمود، بر ملت است که به حکم اسلام و قانون، از اطاعت شاه و دولت سرپیچی کنند، مالیات نپردازند و به کلیه اعتصابات تا رفتن شاه ادامه دهند.»
۲۳ آذر ۱۳۵۴
پستخانه تهران آتش گرفت و بخش زیادی از نامه های داخلی و خارجی در آتش سوخت.
۲۳ آذر ۱۳۵۰
دیپلمات های ایرانی مقیم عراق به دنبال قطع روابط ۲ کشور به تهران بازگشتند. قطع روابط به دلیل اعتراض عراق به عملیات نیروی دریایی ایران در بازگرداندن و پاکسازی جزایر سه گانه ی ایران در خلیج فارس بود.
۲۳ آذر ۱۳۴۶
دانشگاه تهران در نخستین روز بازگشایی خود پس از ۱۰ روز تعطیلی، شاهد برگزاری تظاهرات دانشجویان علیه حکومت شاه بود.
۲۳ آذر ۱۳۴۳
اعلامیه ی روحانیون فارس که در حمایت از مراجع تقلید به ویژه امام خمینی صادر شده بود، در بیشتر شهرهای ایران توزیع شد. در این اعلامیه روحانیون و علمای فارس ضمن اعلام پشتیبانی کامل خود اعلام داشتند:«…اگر خدای نخواسته کوچک ترین جسارت نسبت به ساحت مقدس ایشان گردد، با عکس العمل شدید ما روبه رو خواهد شد و پنهان نیست که قیام روحانیون با تأیید قاطبه ملت مسلمان همراه است.»
۲۳ آذر ۱۳۲۶
محمدرضا پهلوی در پی سقوط قوام، رضا حکمت را به نخست وزیری منصوب کرد.
۲۳ آذر ۱۳۱۱
انگلیس به دلیل لغو قرارداد دارسی، از ایران به دادگاه لاهه شکایت کرد. ایران پیش از این اعلام کرده بود این دیوان صلاحیت رسیدگی را به این موضوع ندارد.
۲۳ آذر ۱۳۰۴
میرزا حسن خان مشارالملک وزیر امور خارجه ایران، تصمیم مجلس موسسان در واگذاری دایمی سلطنت به رضاخان را به تمامی سفارتخانه ها ابلاغ کرد.
۲۳ آذر ۱۳۰۳
سرپرسی لورن وزیر مختار انگلیس وارد تهران شد.
۲۳ آذر ۱۳۰۰
مجلس شورای ملی، پیمان ۲۶ ماده یی بسته شده میان ایران و دولت بلشویکی روسیه را تصویب کرد. به موجب این پیمان، دولت روسیه در ازای لغو تمامی قراردادهای استعماری تحمیل شده از طرف تزارها بر ایران، اجازه یافت، در صورت دخالت مسلحانه یک دولت خارجی در امور ایران و تهدید سرحدات شوروی، حق دخالت متقابل در ایران را داشته باشد.
۲۳ آذر ۱۲۸۶
عده ای از طرفداران محمدعلی شاه قاجار که مخالف مشروطه بودند پس از تجمع در میدان بهارستان تهران به ساختمان مجلس حمله کردند. در این حمله که با مقاومت محافظان مجلس روبرو شد، عده ای کشته و زخمی شدند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰