0 نظر
149 بازدید

تنها تولید کننده چای ایرانی:خام بُدم پخته شدم سوختم…

double-quot

وقتی پای صحبت او می نشینی سخت مشتاق نوشیدن چای ایرانی می شوی، آنچنان رغبتی برای نوشیدن چای ندارد اما اگر چای ایرانی باشد چندان بی میل نیست. ٧۴ سال دارد و میگوید ۵٠ سال در این راه کار کرده است. فارغ التحصیل رشته کشاورزی در سال ١٣۴٠ از دانشکده کشاورزی همدان می باشد. خود

کد خبر : 6228
تاریخ انتشار : دوشنبه 5 آبان 1393 - 10:22
تنها تولید کننده چای ایرانی:خام بُدم پخته شدم سوختم…

وقتی پای صحبت او می نشینی سخت مشتاق نوشیدن چای ایرانی می شوی، آنچنان رغبتی برای نوشیدن چای ندارد اما اگر چای ایرانی باشد چندان بی میل نیست. ٧۴ سال دارد و میگوید ۵٠ سال در این راه کار کرده است. فارغ التحصیل رشته کشاورزی در سال ١٣۴٠ از دانشکده کشاورزی همدان می باشد. خود را مدافع چای ایرانی میداند و از مسئولین و دست اندر کاران گلایه دارد. وقتی مصاحبه اش پایان یافت این بیت را خواند: خام بُدم پخته شدم سوختم…

 

خبرنگار جارپرس گفتگویی با مهندس محمد کریم فاریابی مدیر عامل شرکت چای فاریاب و تنها تولید کننده چای ایرانی داشته است که با هم میخوانیم.

 

*جناب آقای مهندس فاریاب چنانچه ممکن است لطفا بطور مختصر درباره ورود چای به کشور توضیح فرمایید.

در زمان قاجاریه، انگلیسی ها چای را وارد ایران کردند و از آن به بعد چای در ایران جایگزین قهوه شد و کم کم کشت چای در ایران رواج پیدا کرد.

 

* اگرممکن است درباره ساختار چای نیز توضیح دهید؟

بر اساس مطالعاتی که اینجانب داشته ام ، چای ساختار شیمیایی حلقوی دارد و در آن ماده ای به نام فنول موجود است که از جمله مواد اروماتیک بوده و تاثیرات مضری بر بدن دارد.

 

*بنابراین طبق فرموده حضرتعالی استفاده از چای برای بدن ضرر دارد؟

بله جالب است بدانید مضرات چای از محسنات آن بیشتر است. چای آهن بدن را از بین می برد و اگر زیاد مصرف شود تاثیرات خطرناکی بر روی قلب ، کبد و دستگاه گوارش دارد. در طب سنتی قدیم نابغه ای مثل ابوعلی سینا بدلیل آگاهی از مضرات چای به آن لقب “برگ پست” داده بود.

 

*با توجه به اطلاعاتی که درباره مضرات چای فرمودید این سوال مطرح میشود که آیا چای ایرانی و خارجی از جهت ضرری که برای بدن دارند یکسانند؟

باید عرض کنم گیاه چای جزو گیاهان سمی است اما در درجه بندی انواع چای ضرر چای ایرانی کمتر از چای خارجی می باشد. بخصوص که چای خارجی دارای ترکیبات دیگری مثل انواع طعم دهنده ها نیز هست که همین ترکیبات ضررهای چای را چندین برابر میکند. در واقع گل بود به سبزه نیز آراسته شد!

 

*دلیل شما برای اعتقاد به اینکه چای ایرانی نسبت به چای خارجی بهتر است چیست؟

چای ایرانی ارگانیک است و ارگانیک به این معنی است که گیاه چای در کوهپایه ها رشد میکند، از کارخانه ها و آلاینده های صنعتی به دور است و کود شیمیایی به آن داده نمیشود. به همین دلیل صد درصد ارگانیک است و صد در صد طعم تلخ دارد.

 

*یعنی تلخ مزه بودن چای از مزیت های آن است؟ آیا چای خارجی اینگونه نیست؟

چای خارجی تلخ نیست.

 

*به اعتقاد شما چرا چای ایرانی مزه تلخ دارد ؟

من هم همین سوال را از مسئولین دارم! چای خارجی بدلیل انواع افزودنی هایی که در ترکیبات خود دارد مزه تلخ خود را از دست میدهد و یک ترکیب بسیار مضری پیدا میکند و جالب است بدانید با این تغییرات مضر ، تولید چای ایرانی از ۶٠ هزار تن به ٨ هزار تن کاهش یافته و حجم وسیعی از چای خارجی وارد کشور میشود.

 

*به نظر حضرتعالی برای نجات چای ایرانی از این بحران چه اقدامی می توان انجام داد؟

خسارت های وارد شده بسیار زیاد است اما هنوز هم برای اقدام دیر نیست. زمانی که من از مضرات گیاه چای میگفتم عده ای بر من انتقاد کردند ؛ حال از همان افراد میپرسم چه کسی شرف چای ایرانی را زیر سوال برده است؟ چرا فخر فروشی ها جای خودش را به اصالت چای ایرانی داده است؟ چرا با فریب های دروغین این حجم از چای وارد کشور میشود؟ من اکنون از حدود یک میلیون کارگر و کشاورز مرتبط در زمینه کشت چای حمایت میکنم.

 

*آیا شما دولت را مقصر این اتفاقات میدانید؟

جز این نیست، میان حرف و عمل فاصله افتاده است و نه تنها کاهش واردات نداشته ایم بلکه واردات نیز افزایش پیدا کرده است.

 

*اگر نهادی یا سازمانی یاری رساننده شما باشد حاضر به همکاری هستید؟

قطعا حاضر به همکاری هستم، با وجود ۷۴ سال عمر و تلاش ۵٠ ساله در زمینه تولید چای ایرانی ، باز هم حاضر به تلاش و فعالیت هستم.

 

*آیا میشود چای ایرانی را نجات داد؟

ما توانا بودیم و توانا هستیم و اگر تولیدکنندگان و مسئولان همکاری و حمایت های لازم را انجام دهند قطعا میشود چای ایرانی را نجات داد.وحتی به صادرات آن هم فکر کرد.

*شما به عنوان تولید کننده چای ایرانی حاضر به توزیع چای در ادارات و موسسات هستید؟

بله، با تمام وجود حاضر به همکاری هستم و قول این را میدهم که چای ایرانی را با بهترین کیفیت و ارزانترین قیمت عرضه کنم.گفتنی را همه گفتند براین بام دانش همه رفته اند من دراین مزرعه شاگردی بیش نیستم ودرس خود را پس می دهم ولی مطمئنم بی غل وغش ترین  چای ،چای ایرانی است که من صد در صد حاضر به توزیع بهترین آن هستم ویک برگ چای سبز ایران را با کل چای های جهان مقایسه نمی کنم.

 

و سخن آخر…

امیدوارم با بررسی ها و اقدامات مناسب زمینه بهبود بازار و مصرف چای ایرانی فراهم گردد و مشکلات تولید کنندگان چای ایرانی حل شود تا شاهد این حجم از واردات چای به کشور نباشیم.

پایان خبر/

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.