دهم شهریور در آینه تاریخ معاصر ایران
مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
۱۰ شهریور ۱۳۸۵
یک فروند هواپیمای توپولف ۱۵۴ شرکت ایران ایرتور در فرودگاه مشهد سقوط کرد، این هواپیما در مسیر بندر عباس-مشهد در حال حرکت بود و ۱۴۸ مسافر داشت. در این حادثه ۲۸ تن کشته و ۵۰ تن زخمی شدند.
۱۰ شهریور ۱۳۶۵
عملیات کربلای ۲ با شرکت ۲۸ گردان از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با رمز «یا اباعبدالله الحسین(ع)» آغاز شد. این عملیات با هدف تصرف قله ی ۲ هزار و ۵۱۹، ارتفاعات شهید صدر و خارج ساختن خطوط خودی از اشغال دشمن در منطقه ی عملیاتی حاج عمران عراق – محور شمالی جبهه ی جنگ به اجرا درآمد.
۱۰ شهریور ۱۳۶۲
قانون عملیات بانکی بدون ربا پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در هشتم شهریور، مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. این قانون، در کنار تاکید بر حذف ربا، حداقل سود تضمین شده و کار مزد ثابت؛ به مواردی چون حذف بهره از سپردههای قرضالحسنه و جاری و اعطای جوایز غیرثابت نقدی یا جنسی برای این گونه سپردهها و همچنین مشارکت در سپردههای مدتدار، در اشکال مختلف مضاربه، اجاره به شرط تملیک، معاملات اقساطی، سرمایهگذاری مستقیم و جعاله و… توجه دارد. قانون مورد نظر و روش های اجرایی مربوط به آن پس از تصویب هیات وزیران و شورای پول و اعتبار، به بانکهای سراسر کشور ابلاغ و به این ترتیب، نظام بانکداری بدون ربا، از یکم فروردین ۱۳۶۳ هجری خورشیدی به وسیله ی بانکهای کشور به اجرا گذاشته شد.
۱۰ شهریور ۱۳۵۷
صدها دانشجوی ایرانی که در تظاهرات علیه محمدرضا پهلوی در شهر لس آنجلس آمریکا شرکت کرده بودند، با پلیس درگیر شدند.
۱۰ شهریور ۱۳۵۷
ماموران رژیم پهلوی به تظاهرات مردم مشهد که به مناسبت چهلم شهدای این شهر به خیابان ها آمده بودند، حمله کردند و تعداد زیادی از آنان را به شهادت رساندند.
۱۰ شهریور ۱۳۴۱
زمین لرزه ای به بزرگی ۷٫۲ (هفت و ۲ دهم) در مقیاس امواج درونی زمین(ریشتر) بخش گسترده یی از ایران چون روستاهای ساوه، تهران، همدان و زنجان را به لرزه درآورد. مرکز اصلی این زلزله منطقه ی بویین زهرا در اطراف قزوین بود، این زلزله بیش از ۲۵هزار تن تلفات داشت، در این رویداد ۱۲۱ روستا با خاک یکسان شد.
۱۰ شهریور ۱۳۳۲
لویی هندرسن سفیر آمریکا در تهران در یادداشتی به اردشیر زاهدی آمادگی دولت آمریکا را برای پرداخت ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار به ایران در قالب اصل چهار اعلام کرد .
۱۰ شهریور ۱۳۳۱
لویی هندرسن سفیر آمریکا و میدلتون کاردار انگلیس در تهران در دیداری با محمد مصدق نخست وزیر پیام مشترک رییسان کشورهای خود را تسلیم وی کردند. در این پیام آنها پیشنهاد کردند موضوع پرداخت و میزان خسارت به شرکت نفت ، به حکمیت بین المللی واگذار شود. این پیام با مخالفت ایران روبرو و بعدها به قطع رابطه با انگلیس منجر شد.
۱۰ شهریور ۱۳۰۰
پس از گفت و گوی دولت ایران با کمپانی نفت سینکلر برای واگذاری امتیاز نفت شمال ایران به این کمپانی، دولت انگلیس که واگذاری این امتیاز را به شرکت آمریکایی برخلاف حقوق کمپانی نفت انگلیس و ایران می دانست، به صورت رسمی اعتراض خود را به دولت ایران اعلام کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰