ششم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران



مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
۶ خرداد ۱۳۶۳
نخستین دوره ی مجلس شورای اسلامی به کار خود پایان داد. این دوره در هفتم خرداد ۱۳۵۹ خورشیدی فعالیت خود را آغاز کرده بود.
۶ خرداد ۱۳۵۴
خبرگزاری رویترز از مخالفت پروکس می یر سناتور دمکرات، با پیشنهاد دولت جیمی کارتر از فروش ۷۰ فروند هواپیمای اف ۱۴ و ۱۴۰ فروند اف ۱۶ به ایران خبر داد. این خبرگزاری علت مخالفت او را بی ثباتی حکومت پهلوی و امکان استفاده این سلاح ها در آینده علیه خود آمریکا عنوان کرد.
۶ خرداد ۱۳۵۰
امام خمینی در یک سخنرانی با اعتراض به برگزاری جشن های ۲هزار و ۵۰۰ ساله شاهنشاهی، فرمودند:«ما جشن ۲ هزار و ۵۰۰ ساله نمی خواهیم. گرسنگی مسلمانان را حل کنید، جشن نگیرید، روی مرده ها جشن نگیرید، سرمایه های مردم و مسلمین بیچاره را صرف این می کنند و از بودجه ی مملکت چقدرها، چند میلیون ها، ده ها میلیون خرج یک چنین ملعبه ای، یک چنین مضحکه ای می کنند… برای چه ؟»
۶ خرداد ۱۳۲۹
احمد دهقان نماینده ی مردم خلخال در مجلس ۱۵ و مدیر مجله ی تهران مصور به ضرب گلوله کشته شد.
۶ خرداد ۱۳۲۸
علامه محمد بن عبدالوهاب قزوینی محقق فرهیخته و صاحب آثار تصحیح مرزبان نامه، چهار مقاله عروضی، تذکره ی لبابالالباب و ترجمه لوایح جامی به فرانسه درگذشت.
۶ خرداد ۱۳۲۴
فهرستی شامل نام های مستخدمان اروپایی در اداره های مرکز و مدارس عالی منتشر شد که در آن نام های افرادی همچون هانری گدار مدیرکل موزه و عتیقات، ادوارد بلر استاد دانشکده ی طب، فونتانا استاد دانشکده ی حقوق وجود داشت.
۶ خرداد ۱۳۲۱
نخستین شماره ی روزنامه کیهان به صاحب امتیازی عبدالرحمن فرامرزی و سردبیری مصطفی مصباح زاده منتشر شد.
۶ خرداد ۱۳۱۳
وزارت امورخارجه درباره ی شرح ادعای روس ها در مالکیت عمارت های در اختیار کنسولگری و سفارت خانه واقع در زرگنده و بندر جز و استعلام برای تعیین تکلیف مالکیت عمارت های یاد شده، گفت و گو کرد.
۶ خرداد ۱۳۰۶
آخرین کابینه ی مستوفی الممالک که شانزدهم خرداد ۱۳۰۵ خورشیدی تشکیل شده بود، با استعفای او پایان یافت. در یک دوره ی ۱۶ ساله، مستوفی هشت بار مامور تشکیل کابینه شد. اما این کابینه ها به دلیل بحران اقتصادی، سیاسی، رویدادهای جنگ جهانی اول و مداخله ی نیروهای بیگانه در ایران کم دوام بود و عمر بعضی از آنها چند هفته بیشتر نبود.
۶ خرداد ۱۳۰۵
عبدالجواد ادیب نیشابوری مشهور به ادیب اول و صاحب آثار دیوان اشعار لئالی مکنون و نیز رسالهای در جمع میان عروض فارسی و عربی و شرح معلّقات سبعه درگذشت.
۶ خرداد ۱۳۰۳
مستر بکارت رییس سابق بانک ایران، پس از بازگشت به آمریکا بنابر تقاضای سفارت ایران در واشنگتن، مجله ای درباره ی اوضاع سیاسی، اقتصادی و تجاری ایران به چاپ رساند.
۶ خرداد ۱۳۰۲
وزارت مالیه در بخشنامه ای به اداره های مربوطه ابلاغ کرد که تاریخ به کار رفته در نامه ها، فقط تاریخ خورشیدی باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰