0 نظر
261 بازدید

بیست و چهارم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز پنجشنبه بیست و چهارم اردیبهشت ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، بیست و پنجم رجب ۱۴۳۶ هجری قمری، چهاردهم می ۲۰۱۵ میلادی است. ۱۲۴ سال پیش در چنین روزی، پس از صدور فتوای تحریم تنباکو از طرف آیت الله میرزای شیرازی، امتیاز توتون و تنباکو که به صورت انحصاری در اختیار شرکت بریتانیایی رژی بود، لغو شد.
کد خبر : 9465
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 24 اردیبهشت 1394 - 4:54
بیست و چهارم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۱

حجت الاسلام شیخ کاظم مدیرشانه چی عالم برجسته ی حدیث و روایت در ۷۵ سالگی درگذشت و در حرم امام رضا(ع) به خاک سپرده شد. تاریخ حدیث، درایه الحدیث، علم الحدیث، روش استنباط و سنن النبی در ۹ جلد از او به یادگار مانده است.

۲۴ اردیبهشت ۱۳۷۵

راه آهن سراسری مشهد ـ سرخس ـ تجن در بخشی از مسیر جاده ی تاریخی ابریشم با حضور سران ۱۱ کشور منطقه و مقامات عالی رتبه ی ۴۵ کشور جهان، مورد بهره برداری قرار گرفت. احداث این راه آهن و احیای مجدد جاده ابریشم زمینه ی رونق اقتصادی و سیاسی این منطقه را فراهم کرد.

۲۴ اردیبهشت ۱۳۶۴

سید علی نقی فیض الاسلام عالم بزرگ، مفسر نهج‏ البلاغه و صاحب آثار گرانمایه ای مانند صحیفه ی کامله سجادیه، اشارات الرضویه و تفسیر سه جلدی قرآن کریم در ۸۰ سالگی درگذشت.

۲۴ اردیبهشت ۱۳۶۳

استاد حبیب یغمایی شاعر و نویسنده ی معاصر ایرانی در ۸۳ سالگی در تهران درگذشت. از جمله آثار ارزنده وی می‏توان به تصحیح مجموعه آثار سعدی، دخمه ارغوان، رساله در علم قافیه و مناجات حضرت امیر اشاره کرد.

۲۴ اردیبهشت ۱۳۵۵

سلطان بن محمد بن صقر القاسمی حاکم شارجه برای یک دیدار چند روزه وارد تهران شد.

۲۴ اردیبهشت ۱۳۵۲

استاد محی‏الدین مهدی الهی قمشه‏ای دانشمند بزرگوار، فیلسوف، عارف، شاعر وارسته و مترجم صحیفه ی سجادیه، مفاتیح الجنان، قرآن مجید و نویسنده ی کلیات دیوان الهی در ۷۲ سالگی درگذشت.

۲۴ اردیبهشت ۱۳۱۲

لایحه ی جدید مربوط به قرارداد نفت ایران و انگلیس با هدف تمدید پیمان «دارسی» به وسیله ی دولت تقدیم مجلس شورای ملی شد. این لایحه در هفتم خرداد به تصویب نمایندگان مجلس رسید.

۲۴ اردیبهشت ۱۳۰۷

وزارت امور خارجه ی ایران در نامه ای به سفارت آمریکا، بر تعهدات دولت در حفظ حقوق و آزادی های سیاسی، قضایی و امنیتی شهروندان آن کشور در ایران تاکید کرد. این موضوع به دلیل حرکت نمایشی رضاخان در پیشنهاد لغو کاپیتولاسیون به مجلس شورای ملی و مصوبه ی نوزدهم اردیبهشت در اعلام لغو این قانون بود و تنها هدف از این حرکت دلجویی از دولت آمریکا محسوب می شد.

۲۴ اردیبهشت ۱۳۰۳

رضاخان وزیر جنگ در نامه ای به وزارت امورخارجه خواستار مشخص کردن اختلاف مرزی میان مرزنشینان ایران و ترکیه بر سر موضوع زمین های آن منطقه شد.

۲۴ اردیبهشت ۱۳۰۲

کمیسیون فوق العاده امتیاز نفت، لایحه یی مشتمل بر ۳۹ ماده را برای تصویب به مجلس شورای ملی ارسال کرد. در این لایحه به اموری چون اعطای امتیاز استخراج نفت، گاز طبیعی، قیر و موم معدنی، شرایط اعطای امتیاز، حقوق و اختیارات صاحب امتیاز، مدت امتیاز، تعهدات صاحب امتیاز، سهم دولت ایران از امتیاز، معاف بودن محصولات نفتی از عوارض و مالیات گمرک و نحوه حل اختلاف در زمان ایجاد دعوا میان ۲ طرف اشاره شده است.

۲۴ اردیبهشت ۱۲۷۰

به دنبال صدور فتوای تحریم تنباکو از طرف آیت الله میرزای شیرازی که به قیام تنباکو منجر شد، امتیاز توتون و تنباکو که به صورت انحصاری در اختیار شرکت بریتانیایی رژی بود، لغو شد. در این قرارداد حق انحصاری تجارت تنباکوی ایران و کنترل در کشت آن به مدت ۵۰ سال به کشور انگلیس واگذار شده بود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.