0 نظر
188 بازدید

پایانه راه آهن اینچه برون در گلستان امسال ساخته می شود

double-quot
گرگان – جارپرس – عضو هیات مدیره راه آهن جمهوری اسلامی ازهزینه یکهزارو ۴۰۰ میلیارد ریال در سال جاری در حوزه راه آهن گلستان خبر داد و گفت: از محل این اعتبارات عملیات اجرایی پایانه راه آهن در مرز ایران و ترکمنستان (اینچه برون) طی یک ماه آینده آغاز خواهد شد.
کد خبر : 9420
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 22 اردیبهشت 1394 - 4:52
پایانه راه آهن اینچه برون در گلستان امسال ساخته می شود

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، آنه محمد کوسه غراوی اظهار داشت: ۵۰۰ میلیارد ریال از بودجه اختصاصی امسال به راه آهن گلستان صرف ایجاد سایت پایانه راه آهن در اینچه برون در شرق استان می شود.

وی تصریح کرد: این پایانه در راستای رفع کمبودها و تکمیل طرح های راه آهن ترانزیتی اینچه برون به گرگان (ایران – ترکمنستان – قزاقستان) ساخته می شود.

غراوی اضافه کرد: با احداث این پایانه و براساس پروتکل های امضا شده با کشور ترکمنستان ظرفیت جابه جایی بار در این مسیر تا ۱۰ میلیون تن افزایش می یابد.

به گزارش ایرنا ساخت راه آهن ایران – ترکمنستان – قزاقستان از سال ۹۰ با توافق این سه کشور در طول نزدیک به ۹۲۶ کیلومتر آغاز شد و آذرسال ۹۳ با حضور روسای جمهوری این کشورها در مرز اینچه برون استان گلستان به بهره برداری رسید.

۸۰ کیلومتر از این خط آهن در ایران (مرزاینچه برون)، ۷۰۰ کیلومتر در ترکمنستان و بیش از ۱۲۰ کیلومتر آن در خاک قزاقستان واقع شده و ادامه آن در کشور، بعد از راه آهن خراسان رضوی، دومین کریدور شرق به غرب است.

این خط آهن از شهر اوزن (Uzen ) در قزاقستان تا قزل قایا در مرز قزاقستان و ترکمنستان و از آن نقطه تا شهر برکت در ترکمنستان و از برکت تا اترک و اینچه برون در مرز ایران و ترکمنستان و از اینچه برون تا شهر گرگان ساخته شده است.

این پروژه بزرگ، مسیر حمل و نقل تجارت جهانی میان شرق از چین تا آسیای مرکزی و غرب جهان به ویژه اروپای غربی را حدود ۱۰ هزار کیلومتر راه زمینی کاهش می دهد و زمینه ساز رونق اقتصادی و سیاسی این منطقه است.

عضو هیات مدیره راه آهن همچنین گفت: ۹۰۰میلیارد ریال از اعتبارات امسال نیز برای ایجاد خط دو مسافربری راه آهن از بندرگز تا بندرترکمن و گرگان هزینه خواهد شد.

به گفته وی عملیات اجرایی خط جدید در راستای خط قدیم این مسیر امروز آغاز می شود و شامل بندرگز به بندرترکمن و در ادامه به گرگان است.

غراوی ادامه داد: بعد از بهره برداری خط جدید عملیات بازسازی و بهسازی خط قدیم این مسیر انجام می شود.

وی هدف از اجرای این اقدامات را افزایش ایمنی، سرعت جابجایی و بالابردن ظرفیت جابجایی مسافر بیان کرد.

شهرستان های بندرگز و بندرترکمن به ترتیب با افزون بر ۵۰ هزار و ۶۰ هزار نفر جمعیت در غرب و شمال غرب استان گلستان واقع هستند.

گرگان مرکز استان مرزی گلستان افزون بر ۴۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.

گلستان واقع در شمال ایران با کشور ترکمنستان، دریای خزر و استان های مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است و یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.