ششم اسفند در آینه تاریخ معاصر ایران



مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
۶ اسفند ۱۳۶۵
ادامه ی عملیات تکمیلی کربلای ۵ آغاز شد، حمله ی رزمندگان اسلام به مواضع ارتش عراق به کشته و زخمی شدن بیش از ۷۰ تن از نیروهای دشمن انجامید.
۶ اسفند ۱۳۶۲
سردار حمید باکری قایممقام لشکر ۳۱ عاشورا در جزیره مجنون به شهادت رسید.
۶ اسفند ۱۳۶۲
همزمان با پیروزی رزمندگان اسلام در عملیات خیبر در جزایر مجنون، رژیم بعث عراق مناطق مسکونی شهرهای مختلف ایران را بمباران کرد، در این میان شهرهای خرم آباد و بروجرد هدف اصابت چهار موشک قرار گرفت و شهرهای کوهدشت، سقز، پل دختر و مهاباد به وسیله ی هواپیماهای عراقی بمباران شد.
۶ اسفند ۱۳۵۵
در پی محکومیت هشت تن از علمای نجف به اعدام، آیت الله سید عبدالله شیرازی در نامه ای برای سفیر ایران در عراق از دولت و مراجع ایران خواست مانع از انجام شدن این جنایت به وسیله ی حکومت بغداد شوند.
۶ اسفند ۱۳۵۲
روزنامه رژیم صهیونیستی «یدیعوت آحرونوت» متن گفت و گوی محمدرضا پهلوی با شبکه تلویزیونی سی بی اس آمریکا را که وی در آن به همکاری اطلاعاتی و آموزشی سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) و موساد اشاره کرده بود، به چاپ رساند.
۶ اسفند ۱۳۳۹
در پی حمله گروهی از دانشجویان دانشگاه تهران به اتومبیل منوچهر اقبال رییس دانشگاه، این دانشگاه تعطیل شد.
۶ اسفند ۱۳۲۳
حسن اسفندیاری رییس پیشین مجلس شورای ملی در ۷۸ سالگی بر اثر بیماری قلبی درگذشت. وی ۹ دوره نماینده ی مجلس و چهار دوره ریاست آن را بر عهده داشت. در بیشتر کابینه های پس از مشروطیت نیز مقام وزارت را بر عهده داشت.
۶ اسفند ۱۳۲۲
چهاردهمین دوره ی مجلس شورای ملی آغاز به کار کرد. این مجلس تا بیست و یکم اسفند ۱۳۲۴ به کار خود ادامه داد.
۶ اسفند ۱۳۱۴
کنگره ی بین المللی کار از ایران برای شرکت در کنگره و عضویت در کمیته ی افتخاری آن دعوت کرد.
۶ اسفند ۱۳۰۵
پس از تصویب قانون ساختن (احداث) راهآهن جنوب ایران در چهارم اسفند، هزینه های ساختمان راه آهن ایران از محل عوارض قند و شکر و چای تعیین شد در این روز علاوه بر تعیین مسیر خط آهن از خورموسی به خرمشهر و از آنجا به تهران؛تصمیم گرفته شد نخستین کلنگ احداث راهآهن ایران در بیست و سوم مهر سال ۱۳۰۶ در تهران به زمین زده شود.
۶ اسفند ۱۲۷۵
آیتاللَّه میرمحمدحسین شهرستانی حائری فقیه، محقق و ادیب ایرانی در ۵۷ سالگی درگذشت. وی در طول زندگی علمی خود بیش از ۸۰ اثر از خویش بر جای گذاشت که از آن جمله می توان به کتاب های الاستصحاب، اصل الاصول، تحقیق الادله، تذکره النفس و لباب الاجتهاد اشاره کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰