بیستم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران



مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۲۰ خرداد ۱۳۹۲
محمدصادق همایونی پژوهشگر حوزه مردم شناسی چشم از جهان فروبست. از همایونی بیش از ۳۰ کتاب و ۲۰۰ مقاله و گفت وگوهای بسیاری در زمینه شناخت تعزیه و نیز فرهنگ مردم و شعر و رمان منتشر شده است. از جمله کتابهای او میتوان به تعزیه در ایران، تعزیه و تعزیه خوانی، شیراز خاستگاه تعزیه و ترانههای محلی فارس اشاره کرد.
۲۰ خرداد ۱۳۶۸
پرچم سازمان ملل در سوگ امام خمینی نیمه افراشته شد و پرچم هیچ کشوری در این سازمان به اهتزاز درنیامد. خاویر پرز دکوئه یار دبیرکل سازمان ملل گفت: «مردم ایران رهبری بزرگ را از دست دادند و من عظمت اندوه آنان را درک می کنم.»
۲۰ خرداد ۱۳۶۴
مطبوعات خبر دادند: ایران برای نجات یک فروند هواپیمای مسافربری شرکت هواپیمایی TWA آمریکا که ربایندگان آن را به بیروت برده اند، تلاش می کند.
۲۰ خرداد ۱۳۶۰
امام خمینی حکم برکناری ابوالحسن بنی صدر رییس جمهوری وقت را از فرماندهی کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران صادر کرد. این حادثه ۱۰ روز قبل از تصویب لایحه عدم کفایت سیاسی بنی صدر از منصب ریاست جمهوری به وقوع پیوست.
۲۰ خرداد ۱۳۵۷
امام خمینی در پیامی به مناسبت فرارسیدن اربعین شهدای قم، خطاب به مردم ایران به تغییر مهره های رژیم پهلوی اشاره کرد و این اقدام ها را تلاش و فریب های تازه رژیم دانستند.
۲۰خرداد ۱۳۵۷
شیخ عیسی بن سلمان آل خلیفه امیر دولت بحرین وارد تهران شد.
۲۰خرداد ۱۳۵۵
محمدرضا پهلوی با پرداخت ۱۵۰ میلیون دلار وام به پاکستان موافقت کرد.
۲۰خرداد ۱۳۴۹
آیت الله سید محمدرضا سعیدی از روحانیان مبارز عصر پهلوی دوم پس از تحمل ۹ روز شکنجه در زندان رژیم به شهادت رسید.
۲۰ خرداد ۱۳۴۲
علما، مراجع داخل و خارج در اعتراض به بازداشت امام خمینی بیانیه هایی صادر و به صورت تلگراف به تهران ارسال کردند.
۲۰خرداد ۱۳۲۹
آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی که پس از ترور ناموفق محمدرضا پهلوی در ۱۵ بهمن ۱۳۲۷ خورشیدی به لبنان تبعید شده بود، در میان شور و هیجان مردم و روحانیان وارد فرودگاه مهرآباد شد.
۲۰خرداد ۱۳۲۴
رییس مجلس شورای ملی به طور رسمی اعلام کرد که این مجلس به کابینه ابراهیم حکیمی رای اعتماد نداده است. این مجلس در روز ۱۳ همین ماه با اخذ ۲۵ رای مثبت از مجموع ۹۵ رای، به این دولت رای اعتماد نداده بود.
۲۰ خرداد ۱۳۰۳
امجدالسلطان که پیش از این از طرف وزارت خارجه برای نظارت بر انتخابات کاشان ماموریت یافته بود، به عنوان حاکم این شهر انتخاب شد.
۲۰ خرداد ۱۲۹۷
سپاهیان عثمانی وارد خوی و سلماس شدند. به دنبال هجوم آندرانیک سرداری از ارمنیان قفقاز به این منطقه ها، قوای عثمانی به بهانه کمک به مردم وارد این دو شهر شده اما پس از عقبنشینی سردار ارمنی، آنان تا مدتی به حضور خود در این منطقه ادامه دادند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰