کشاورزان قمی ۲۰۰ میلیون مترمکعب مازاد مصرف آب دارند


کد خبر : 14972
تاریخ انتشار :
چهارشنبه 12 خرداد 1395 - 5:50

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، احمدحاجی حسینی مسگر گزارشی از وضعیت سفره های زیرزمینی ارائه و از مصرف ۲۰۰ میلیون متر مکعب مازاد از آب سفره های زیرزمینی در این استان در بخش کشاورزی خبر داد.
وی افزود: ساعت کارکرد مجاز در پروانه های کشاوری سه هزار ساعت است در حالی که میانگین استفاده حدود هشت هزار ساعت است که بیش از دوبرابر حد مجاز است.
حسینی مسگر با بیان اینکه در استان قم متوسط ۸۵۰ میلیون متر مکعب استخراج می شود گفت: از این میزان ۱۸۰ میلیون متر مکعب توسط قنات و چشمه و حدود ۶۷۰ میلیون متر مکعب توسط چاه ها تامین می شود.
وی افزود: آب های استخراجی از قنات و چشمه و حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب های چاه ها در بخش کشاورزی و ۷۰ میلیون متر مکعب آب چاه ها در بخش آب شرب و صنعت استفاده می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد مصرف آب کشاورزی از منابع زیرزمینی تامین می شود.
وی با اشاره به اینکه شاهد کاهش سفره های زیرزمینی و مصرف غیر مجاز هستیم گفت: وزارت نیرو برای اضافه برداشت از چاه ها نصب کنترل های هوشمند را پیش بینی کرده است.
وی افزود: در همین راستا بر روی ۶۰ درصد چاه های استان کنترل هوشمند نصب شده است تا از این طریق ساعت قانونی که سه هزار است رعایت شود و برداشت اضافه ای صورت نگیرد.
حسینی مسگر خاطرنشان کرد: در صورتی که منابع مالی تامین شود مابقی چاه های استان مجهز به کنترل های هوشمند خواهند شد.
وی با اشاره به بارندگی ها ماه گذشته درقم گفت: در صورتی بارندگی ها موثر خواهد بود که تولید روان آب کند تا اینگونه در سفره های زیرزمینی تغذیه شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم بیان داشت: میزان بارندگی ها در استان نتیجه روان آب را نداشته است و شاهد متوسط بین ۹۰ تا ۱۰۰ سانتی متر سفره های زیرزمین هستیم و این امر نشانگر افت آب های زیرزمینی است.
وی خاطر نشان کرد: افزایش دمای آب و هوا باعث و نیاز گیاه، کاهش سفره های زیرزمینی را به همراه دارد.
وی توجه به روش های نوین در کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و گفت: تغییر روش های آب یاری، تغییر الگوی کشت و کاهش اراضی از مهمترین موضوعاتی است که کشاورزان استان قم باید سمت آن حرکت کنند.
حسینی مسگر افزود: روش آب یاری قطره ای و کاشت محصولات پر آب جایگزینی با محصولاتی که نیاز به مصرف آب کمتر دارند باعث کاهش استفاده غیر مجاز از سفره های زیرزمینی می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم تصریح کرد: این در حالی است که شاهد تولید محصولات ذرت و یونجه با مصرف آب بالا در استان قم هستیم در حالی که باید با محصولات دیگر جایگزین شود.
وی افزود: ساعت کارکرد مجاز در پروانه های کشاوری سه هزار ساعت است در حالی که میانگین استفاده حدود هشت هزار ساعت است که بیش از دوبرابر حد مجاز است.
حسینی مسگر با بیان اینکه در استان قم متوسط ۸۵۰ میلیون متر مکعب استخراج می شود گفت: از این میزان ۱۸۰ میلیون متر مکعب توسط قنات و چشمه و حدود ۶۷۰ میلیون متر مکعب توسط چاه ها تامین می شود.
وی افزود: آب های استخراجی از قنات و چشمه و حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب های چاه ها در بخش کشاورزی و ۷۰ میلیون متر مکعب آب چاه ها در بخش آب شرب و صنعت استفاده می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد مصرف آب کشاورزی از منابع زیرزمینی تامین می شود.
وی با اشاره به اینکه شاهد کاهش سفره های زیرزمینی و مصرف غیر مجاز هستیم گفت: وزارت نیرو برای اضافه برداشت از چاه ها نصب کنترل های هوشمند را پیش بینی کرده است.
وی افزود: در همین راستا بر روی ۶۰ درصد چاه های استان کنترل هوشمند نصب شده است تا از این طریق ساعت قانونی که سه هزار است رعایت شود و برداشت اضافه ای صورت نگیرد.
حسینی مسگر خاطرنشان کرد: در صورتی که منابع مالی تامین شود مابقی چاه های استان مجهز به کنترل های هوشمند خواهند شد.
وی با اشاره به بارندگی ها ماه گذشته درقم گفت: در صورتی بارندگی ها موثر خواهد بود که تولید روان آب کند تا اینگونه در سفره های زیرزمینی تغذیه شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم بیان داشت: میزان بارندگی ها در استان نتیجه روان آب را نداشته است و شاهد متوسط بین ۹۰ تا ۱۰۰ سانتی متر سفره های زیرزمین هستیم و این امر نشانگر افت آب های زیرزمینی است.
وی خاطر نشان کرد: افزایش دمای آب و هوا باعث و نیاز گیاه، کاهش سفره های زیرزمینی را به همراه دارد.
وی توجه به روش های نوین در کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و گفت: تغییر روش های آب یاری، تغییر الگوی کشت و کاهش اراضی از مهمترین موضوعاتی است که کشاورزان استان قم باید سمت آن حرکت کنند.
حسینی مسگر افزود: روش آب یاری قطره ای و کاشت محصولات پر آب جایگزینی با محصولاتی که نیاز به مصرف آب کمتر دارند باعث کاهش استفاده غیر مجاز از سفره های زیرزمینی می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم تصریح کرد: این در حالی است که شاهد تولید محصولات ذرت و یونجه با مصرف آب بالا در استان قم هستیم در حالی که باید با محصولات دیگر جایگزین شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰