0 نظر
201 بازدید

ایران در تولید مقالات علمی رتبه نخست منطقه را دارد

double-quot
اردبیل – جارپرس – معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از رتبه نخست ایران در تولید مقالات علمی و ارجاع به آنها در منطقه خبر داد.

کد خبر : 14843
تاریخ انتشار : چهارشنبه 5 خرداد 1395 - 4:01
ایران در تولید مقالات علمی رتبه نخست منطقه را دارد

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، وحید احمدی سه شنبه شب در نشست خبری در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: از نظر رنکینگ دانشگاه ها ۱۴ دانشگاه کشورمان جزو برترین دانشگاه های جهان شناخته شده و سهم ایران در تولید مقالات علمی برتر جهان از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ سه برابر شده است.
وی افزود: ایران در فناوری نانو نیز از رتبه نهم جهان در سال ۲۰۱۱ به رتبه هفتم در سال ۲۰۱۴ دست یافته و از نظر علوم مربوط به سلول های بنیادی نیز در دوره یاد شده از رتبه ۱۸ به ۱۳ ارتقا یافته است.
وی اظهار کرد: کشور ما در مهندسی شیمی پیشرفت قابل توجهی دارد و در سال ۲۰۱۵ از حیث شتاب علمی، رتبه چهارم جهان را احراز کرده است.
احمدی با اشاره به برحی اقدام ها در حوزه پژوهش بیان کرد: ساماندهی مراکز آزمایشگاهی از اقدام های معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده است وبا ایجاد شبکه آزمایشگاهی در کشور حدود ۱۳۰ آزمایشگاه دانشگاهی با هدف استفاده بهینه از تجهیزات و مدیریت علمی و منطبق با اقتصادمقاومتی ساماندهی شده است.
او تداوم ساماندهی مراکز آزمایشگاهی، تدوین نظام نوین آزمایشگاهی با تاکید بر فعالیت بخش خصوصی، تدوین برنامه راهبردی و ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعامل بین پارک های علم و فناوری و تجاری سازی فناوری ها و بررسی و احصاء الگوهای دانشگاهی پژوهش محور و کارآفرین را از برنامه های معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم در سال جاری برشمرد.

** پژوهش و تحقیق بودجه مناسبی ندارد
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین گفت: پژوهش و تحقیق از نظر بودجه وضعیت خوبی ندارد و قرار بود در سال گذشته سه درصد از تولید ناخالص ملی به پژوهش اختصاص یابد اما کمتر از ۴۷ صدم درصد تامین شد.
احمدی افزود: در سال جاری امیدواریم با تمهیداتی که دولت اندیشیده است بودجه این بخش از ۴۷ صدم درصد تولید ناخالص ملی به یک درصد افزایش یابد.
وی اظهار کرد: کمبود تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاه های کشور از چالش های ماست که از ۱۰ یا ۱۳ سال قبل ارز متمرکزی برای ورود تجهیزات آزمایشگاهی از خارج تامین نشده است و خرید های ارزی قابل توجهی نداشته ایم.
وی بیان کرد: امسال مبلغی در بودجه کل کشور برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی لحاظ شده بود که در مجلس حذف شد و تلاش می کنیم از روش های دیگر آن را جبران کنیم.

** چهار هزار شرکت و هسته فناور در کشور فعال است
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از فعالیت چهار هزار شرکت و هسته فناور در کشور خبر داد.
احمدی گفت: کشور ما در تبدیل ایده به ارزش افزوده، جوان است و پارک های علم و فناوری ما بیش از ۱۰ یا ۱۲ سال عمر ندارند.
وی افزود: در ایران ۳۸ پارک علم و فناوری و ۱۶۷ مرکز رشد داشگاهی فعال است و در حدود ۳۰ هزار نفر فناور در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری مشغول فعالیت هستند.
وی اظهار کرد: با توجه به تاکیدهای مقام معظم رهبری و توجه دولت به توسعه شرکت ها و مشاغل دانش بنیان برای شتاب علمی و عملی و گذر از ایده به تولید و ارزش افزوده در کشور تلاش می کنیم.

** ۸۵ میلیون دلار محصول فناوری در نیمسال گذشته صادر شده است
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، ارزش محصولات صادر شده از بخش پژوهش و فناوری کشور در نیمسال گذشته را ۸۵ میلیون دلار اعلام کرد.
احمدی گفت: در سال گذشته بودجه پارک های علم و فناوری کشور حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اما گردش مالی آنها بالغ بر ۱۸هزار میلیارد ریال بوده است و این نشانگر شتاب در کشور برای تبدیل ایده به ارزش افزوده است.
وی افزود: فروش حاصل از فناوری در کشور در سال ۹۲ حدود ۵۰ میلیارد ریال و در سال ۹۳ در حدود ۲۵۰ میلیارد ریال بوده و در سال گذشته به ۴۲۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.

** تخلف های پژوهشی و خرید پایان نامه پیگرد قانونی دارد
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: آئین نامه مقابله با تخلف های پژوهشی و خرید و فروش پایان نامه های دانشگاهی در سال گذشته تدوین و ابلاغ شده است و با متخلفان برخورد می شود.
احمدی افزود: در سال های گذشته برای جلوگیری از این تخلف ها در حوزه استاد و دانشجو، هیات انضباطی فعال بود اما ساز و کار قوی و بازدارنده نداشت که با انجام کار حقوقی و مدیریتی لازم و با اجرای آئین نامه مربوطه با آن تخلف ها برخورد می شود.
وی اظهار کرد: برای برخورد با تخلف یادشده از ناحیه شرکت های خارج از حوزه دانشگاه، خلا قانونی وجود داشت که لایحه آن تنظیم و در دولت تصویب شد و امید می رود در مجلس جدید مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.
وی بیان کرد: تلاش می شود تا مالکیت فکری افراد بر پژوهش ها، مقاله ها و پایان نامه ها حفظ شود و صاحبان ایده و فکر برای تولید محصول های خود ترغیب شوند.

** کارگروه اقتصاد مقاومتی وزارت علوم فعال است
معاون پژوهش و فناوری وزرت علوم، تحقیقات و فناوری از فعال شدن کارگروه های قوی و گسترده برای تدوین برنامه های اقتصاد مقاومتی در این معاونت خبر داد.
احمدی گفت: با تلاش این کارگروه ها ابتدا هفت طرح کلی اقتصادمقاومتی برای اجرا در مراکز علمی تدوین و سپس این طرح ها در چهار طرح ملی جمع بندی شد.
وی افزود: این طرح ها به طور کلی برای توسعه دانشگاه های کارآفرین، مهارت افزایی و ارتقا کیفیت مراکز علمی هدفگذاری شده است.

** اجلاس معاونین پژوهش و فناوری مراکز علمی هرسال دوبار برگزار می شود
احمدی گفت: اجلاس معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه ها، مراکز علمی و پارک های علم و فناوری کشور هر سال در آذر و اوایل خردادماه برگزار می شود و استان اردبیل میزبان چهل و نهمین دوره این اجلاس است.
وی افزود: این اجلاس با هدف بررسی وضعیت استان ها از نظر پژوهش و فناوری و شناسایی چالش های پیش روی توسعه آنها برگزار می شود و تاکنون در ده منطقه آموزش عالی کشور به طور دوره ای برگزار شده است.
وی اظهار کرد: شهرهایی که تاکنون اجلاس یادشده در آنها برگزار نشده است برای میزبانی این رویداد علمی در الویت هستند.
احمدی مالیات را مشکل مهم دانشگاه ها دانست و از تبادل نظر با مسوولان امر برای رفع آن خبر داد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تشویق مولف ها، اعطای وام دانشجویی، ایجاد فرصت های مطالعاتی برای دانشجویان مقطع دکتری، توسعه مراکز رشد، برگزاری المپیاد کسب و کار دانشجویی با هدف حمایت از دانشجویان نوآور، جشنواره ایده های برتر و تمهید مقدمه برای حضور در جشنواره های بین المللی را از راهکارهای درحال اجرا برای حمایت از پژوهشگران و محققان اعلام کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.