0 نظر
203 بازدید

پایان فعالیت‌‌های هسته‌ای، شرط کره جنوبی برای مذاکره با پیونگ یانگ

double-quot
پکن – جارپرس – کره جنوبی روز دوشنبه اعلام کرد که کره شمالی باید برای کاهش تنش‌ها و جلوگیری از تشدید اختلافات، برنامه‌های هسته‌ای تسلیحاتی خود را کنار بگذارد تا شرایط انجام گفت وگو میان دو کشور فراهم شود.

کد خبر : 14796
تاریخ انتشار : دوشنبه 3 خرداد 1395 - 4:19
پایان فعالیت‌‌های هسته‌ای، شرط کره جنوبی برای مذاکره با پیونگ یانگ

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، این دومین بار در طول یک هفته گذشته است که دولت سئول با انتشار بیانیه‌ای از کره شمالی چنین برنامه ای را طلب کرده و خواستار رها کردن این کشور از فعالیت های اتمی شده است.
ظاهرا این بیانیه جدید هم به دنبال درخواست کره شمالی در جریان کنگره بزرگ حزب حاکم کارگر در ماه جاری میلادی برای از سرگیری گفت وگوی دو کره منتشر شده است.
پیونگ یانگ به تازگی و بار دیگر روز شنبه این هفته اعلام کرد که خواستار دور تازه ای از گفت و گوهای کاری دولتی میان دو کره در پایان ماه جاری میلادی و یا اوایل ماه ژوئن است.
خبرگزاری یونهاپ از کره جنوبی گزارش کرده که مسئولان دولت در مصاحبه های مختلف اعلام کرده اند بدون توقف فعالیت های هسته ای کره شمالی، هیچ پیشرفتی در روابط ایجاد نخواهد شد.
گزارش می افزاید: ماه‌ها است که روابط دو کشور تیره شده و با توجه به پیشرفت های حاصل شده در برنامه های تسلیحات هسته ای و موشکی کره شمالی، به همان نسبت تنش ها نیز افزایش یافته است.
سئول می گوید که هر زمان بحث گفت وگو میان دو کشور در میان باشد اولین اولویت قبل از هر مذاکره ای عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح های هسته ای خواهد بود.
«پارک گئون هی» رئیس جمهور کره جنوبی نیز پیشتر اعلام کرده بود که سئول زمانی موضوع گفت وگو با پیونگ یانگ را بررسی می کند که کره شمالی گام هایی را در جهت دست کشیدن از زرادخانه هسته ای خود بردارد.
یونهاپ نوشته است که زرادخانه تسلیحاتی هسته ای کره شمالی در زمان حاضر بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت منطقه است.
«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در اجلاس کنگره گفت که کشورش یک دولت هسته ای مسئول است و تا زمانیکه مورد تعرض قرار نگیرد و تهدید نشود از سلاح هسته ای استفاده نخواهد کرد.
کره جنوبی هفته گذشته درخواست کمیسیون دفاعی کره شمالی برای از سرگیری مذاکرات نظامی میان دو طرف را رد کرد و آن را نیز منوط به رها کردن برنامه تسلیحاتی اتمی آن کشور دانست.
آخرین گفت وگو میان دو کشور مربوط به تاریخ ۲۱ آذر ۹۴ در منطقه صنعتی «کائه سونگ» بود که بدون نتیجه پایان یافت.
دو کره در حقیقت از زمان پایان درگیری های نظامی در سال ۱۹۵۳ همچنان در وضعیت جنگی به سر می برند چرا که از آن سال تاکنون هنوز معاهده صلحی میان دو کشور منعقد نشده است.
هر چند که کره جنوبی بر شکل گیری سریع تر مذاکرات دوجانبه با پیونگ تاکید دارد اما پیونگ یانگ مسائلی چون پخش اعلامیه های ضد کمونیستی در مناطق مرزی با کره شمالی و انجام رزمایش مشترک سالانه این کشور با آمریکا را از جمله مواردی می داند که بر بی اعتمادی بین دو کشور دامن می زند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.