بیست و یکم فروردین در آینه تاریخ معاصر ایران



مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
۲۱ فروردین ۱۳۷۸
امیر سپهبد علی صیاد شیرازی جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به دست عوامل گروهک منافقین به شهادت رسید.
۲۱ فروردین ۱۳۷۶
«آموکو» از بزرگترین شرکت های نفتی آمریکا به صف مخالفان تحریم ایران پیوست. مدیران این شرکت از کاخ سفید خواستند تا تحریم ها برداشته شود.
۲۱ فروردین ۱۳۷۱
انتخابات چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شد. این مجلس با ۲۷۰ کرسی در هفتم خرداد ۱۳۷۱ خورشیدی آغاز به کار کرد و تا ششم خرداد ۱۳۷۵ خورشیدی به فعالیت خود ادامه داد.
۲۱ فروردین ۱۳۶۷
رژیم بعث عراق با بمباران شیمیایی مریوان در غرب ایران و منطقه فاو، تعداد زیادی از مردم غیرنظامی و نظامی را شهید و زخمی کرد.
۲۱ فروردین ۱۳۵۸
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی تشکیل شد. بنیانگذار جمهوری اسلامی در بخشی از این فرمان فرمودند: هیچ کس در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد. بر دولت اسلامی است که برای این مساله مهم چارهای بیندیشد و بر همه مردم است که در این مورد همکاری کنند.
۲۱ فروردین ۱۳۵۶
کنفرانس تکنولوژی هسته ای با شرکت ۵۰۰ تن از نمایندگان و مسئولان اتمی کشورها در تخت جمشید آغاز شد. این کنفرانس در ۲۷ فروردین پایان یافت.
۲۱ فروردین ۱۳۵۱
زمین لرزه ای به بزرگی ۷٫۱ در مقیاس امواج درونی زمین(ریشتر) در شهرستان قیر و کارزین در جنوب شرقی استان فارس روی داد که بر اثر آن بیش از پنج هزار تن از هموطنان کشته شدند. این زلزله سه شهر و بیش از ۷۰ روستا را ویران ساخته بود.
۲۱ فروردین ۱۳۴۴
در پی عملیات ناموفق ترور محمدرضا پهلوی در کاخ مرمر، رضا شمس آبادی از مبارزان و عامل این عملیات به شهادت رسید و محمدرضا پهلوی نیز زخمی شد.
۲۱ فروردین ۱۳۴۴
محمدرضا پهلوی به سفارش سیدضیاء الدین طباطبایی نخست وزیر، در خودرویی روباز در شهر گردش کرد تا مردم از سلامت وی آگاه شوند. سیدضیاء در این گردش شهری در کنار وی قرار داشت.
۲۱ فروردین ۱۳۴۳
امام خمینی با هشدار به تلاش حکومت پهلوی برای ایجاد اختلاف در حوزه علمیه، به انقلاب سفید محمدرضا پهلوی و سرمقاله ۱۸ فروردین روزنامه اطلاعات اشاره کرد و فرمود: «کدام انقلاب؟ کدام ملت؟… خمینی را اگر دار بزنند تفاهم نخواهد کرد… با سرنیزه نمی شود اصلاحات کرد…»
۲۱ فروردین ۱۳۴۲
امام خمینی در پاسخ به تلگراف آیت الله العظمی سید محسن حکیم، که مراجع ایران را در اعتراض به جنایت های محمدرضا پهلوی به مهاجرت به عراق دعوت کرده بود، اجابت این دعوت را به مصلحت ندانست و متذکر شد مردم در شکنجه و عذاب الیم قرار خواهند گرفت.
۲۱ فروردین ۱۳۴۱
محمدرضا پهلوی به همراه همسر خود فرح دیبا برای جلب حمایت جان اف کندی رئیس جمهور جدید آمریکا و ارائه طرح خود موسوم به «انقلاب سفید» راهی آمریکا شد.
۲۱ فروردین ۱۳۱۴
نهمین دوره مجلس شورای ملی پایان یافت. این دوره از مجلس در ۲۴ اسفند ۱۳۱۱ خورشیدی آغاز بکار کرده بود. در این دوره از مجلس کارهای مهمی چون گفت و گو با دولت انگلیس درباره نفت که سبب امضای قرارداد جدیدی به جای پیمان دارسی شد، واگذاری امتیاز جدید نفت به شرکت نفت ایران و انگلیس (۷ خرداد ۱۳۱۲) و گشایش دانشگاه تهران (۱۵ بهمن ۱۳۱۳) به تصویب رسید.
۲۱ فروردین ۱۳۰۳
مجلس شورای ملی در یک جلسه فوق العاده، مسئولیت رئیس الوزرایی سردار سپه را مورد تاکید قرار داد.
۲۱ فروردین ۱۳۰۰
رضاخان سردار سپه دستور داد تا هزاران نیروی قزاق در منطقه دروازه دولت در برابر احمدشاه، هیات وزیران و ماموران دولت های خارجی، رژه نظامی بروند.
۲۱ فروردین ۱۲۷۶
میرزا ابوالحسن طباطبایی زوارهای نائینی متخلص به «جلوه» فیلسوف و عارف گرانقدر و صاحب اثرهای ارزنده ای چون حواشی بر اسفار ملاصدرا و شفای ابنسینا، رسالههایی در وجود و اقسام آن و ترکیب و احکام آن در ۷۴ سالگی درگذشت.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰