ساخت پانسمان هوشمند برای جلوگیری از تجویز نابجای آنتی بیوتیک



به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا از ساینس، این پانسمان که توسط محققان دانشگاه بَث در انگلیس تولید شده، هنگام خروج مواد سمی از باکتری های موجود در زخم، ماده فلوئورسنت ترشح می کند و تغییر رنگ می دهد. این ماده از کپسول کوچک تعبیه شده در پانسمان ترشح می شود. این تغییر رنگ سبب می شود که پزشک باکتری های آلوده را تشخیص داده و درمان کند. فرآیند زود هنگام تشخیص و درمان سبب می شود که مصرف آنتی بیوتیک به حداقل کاهش یابد.
محققان معتقدند که مهمترین کاربرد این فناوری، در کودکانی است که دچار سوختگی می شوند و به دلیل سیستم ایمنی نابالغ، بیشتر در معرض عفونت های باکتریایی قرار دارند. در حالت عادی این عفونت ها دیر تشخیص داده می شوند و به همین دلیل کودک باید مدت زمان بیشتری را در بیمارستان بستری شود؛ از طرفی شدت عفونت می تواند منجر به مرگ بیمار شود.
چالش دیگری که پزشکان با آن مواجه هستند، عدم اطمینان از عفونت محل آسیب دیده است. معمولا پس از سوختگی شدید بیمار پانسمان می شود و برای مشاهده و تشخیص عفونت، باید پانسمان باز شود که فرآیندی بسیار دردناک است و می تواند باعث زخم بیشتر در ناحیه آسیب دیده شود؛ بنابراین بدون اطمینان از عفونت، آنتی بیوتیک تجویز می شود. این در حالیست که اگر عفونتی وجود نداشته باشد، باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم می شوند که یک معضل بزرگ در حوزه بهداشت است.
استفاده از پانسمان هوشمند سبب می شود که آنتی بیوتیک در زمان مناسب و به میزان کافی تجویز شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰