سی ام مهر در آینه تاریخ معاصر ایران
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۳۰ مهر ۱۳۷۴
تله تکست در ایران با نام شبکه پیام سیما با پخش روزانه یک ساعت برنامه به صورت ویدیو تکست کار خود را آغاز کرد.
۳۰ مهر ۱۳۶۴
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات عاشورای ۴ را با رمز «یا موسی الکاظم(ع)» در منطقه عملیاتی غرب آغاز کرد. هدف از اجرای این عملیات انهدام نیروهای دشمن در منطقه غرب دریاچه اُم النعاج در هورالهویزه بود که با موفقیت به پایان رسید.
۳۰ مهر ۱۳۵۸
محمدرضا پهلوی برای درمان بیماری سرطان غدد لنفاوی وارد آمریکا و در بیمارستانی در نیویورک بستری شد.
۳۰ مهر ۱۳۵۷
تصاویر محمدرضا پهلوی و فرح در بسیاری از اداره ها و دوایر دولتی تهران به پائین کشیده شد.
۳۰ مهر ۱۳۵۷
دیوید اوئن وزیرامور خارجه انگلیس گفت: اکنون وقت آن رسیده که ما از رژیم ایران حمایت کنیم و دوستی خود را با شاه به اثبات برسانیم.
۳۰ مهر ۱۳۴۲
اعلامیه شماره ۱۵ فرمانداری نظامی تهران و حومه مبنی بر لغو اجرای مقررات حکومت نظامی انتشار یافت. مقررات حکومت نظامی به دنبال رویدادهای ۱۵ خرداد در تهران برقرار شده بود.
۳۰ مهر ۱۳۴۲
محاکمه هفت تن از موسسان نهضت آزادی ایران به اتهام اقدام علیه امنیت کشور در یک دادگاه ویژه نظامی در پادگان عشرت آباد آغاز شد.
۳۰ مهر ۱۳۳۴
لایحه پیوستن ایران به پیمان دفاعی ترکیه، عراق، پاکستان و انگلیس مشهور به پیمان بغداد(سنتو) در مجلس شورای ملی تصویب شد و بدین ترتیب ایران به عضویت این پیمان درآمد.
۳۰ مهر ۱۳۳۳
هندرسن سفیر آمریکا و هربرت هوور مشاور نفتی وزارت امورخارجه آمریکا در تهران با محمدرضا پهلوی دیدار کردند. هربرت هوور روز ۲۵ مهر به ایران آمده بود و سفر او ۲۳ روز به طول انجامید.
۳۰ مهر ۱۳۳۱
هیات وزیران، موضوع قطع رابطه سیاسی ایران و انگلیس را به تصویب رساند و به سفارت این کشور ابلاغ کرد. بدین ترتیب رابطه سیاسی دو کشور قطع شد. این امر به دلیل ملی شدن صنعت نفت ایران و کارشکنی های انگلیس در این موضوع، صورت پذیرفت.
۳۰ مهر ۱۳۳۰
محمد مصدق نخست وزیر با ترومن رییس جمهوری آمریکا در کاخ سفید دیدار و درباره شرایط اقتصادی و بودجه ایران با او گفت وگو کرد.
۳۰ مهر ۱۳۰۲
قوام السلطنه نخست وزیر احمد شاه قاجار و نماینده وقت مردم تهران در مجلس پنجم شورای ملی به دستور رضاخان به اروپا تبعید شد.
۳۰ مهر ۱۳۰۲
کابینه دوم میرزا حسن خان مشیرالدوله که در ۲۳ خرداد تشکیل شده بود، پس از چهار ماه سقوط کرد. او از نخست وزیران مشهور دوره مشروطیت بود که پیش از این در سال های ۱۲۹۳، ۱۲۹۹، ۱۳۰۰ هجری خورشیدی چهار بار به مقام نخست وزیری رسیده بود.
۳۰ مهر ۱۳۰۰
سفارت انگلیس، ماژور برنارد تمپل را به عنوان وابسته دوم بازرگانی وزارت امور خارجه معرفی کرد.
۳۰ مهر ۱۲۹۳
نیروهای مشترک هندی-انگلیسی، شهر آبادان را به بهانه حفاظت از شرکت نفت ایران و انگلیس اشغال کردند. بریتانیا ادعا کرد ورود نیروهایش به خلیج فارس به منظور سد کردن راه نفوذ نیروهای عثمانی و آلمانی به این منطقه است.
۳۰ مهر ۱۲۹۰
نخستین گروه از نظامیان هندی و انگلیسی وارد بوشهر شدند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰