ششم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران



مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۶ مهر ۱۳۷۰
بهزاد باشی مترجم و مولف معاصر و صاحب آثار و ترجمه های تاریخ جامع موسیقی، جامعه فئودالی، خنیاگری و موسیقی ایرانی، آمریکای بزرگ و حقوق بشر و تاریخ موسیقی خاور زمین در ۵۹ سالگی درگذشت.
۶ مهر ۱۳۶۶
نمایشگاه دستاوردهای جنگ و ماکت عملیات ها در بیشتر شهرهای ایران به مناسبت هفته ی دفاع مقدس و اجرای مانورهای گوناگون از عملیات های رزمندگان برپا شد.
۶ مهر ۱۳۶۱
مراسم گرامیداشت شهدای هویزه در هفتمین روز از هفته ی جنگ با حضور فرمانده ی نیروی زمینی ارتش برگزار شد.
۶ مهر ۱۳۵۹
لشکرهای دشمن در ادامه ی تجاوز ارتش رژیم بعث عراق به خاک میهن اسلامی به قصد اشغال منطقه ی سر پل ذهاب و گیلانغرب به طرف این شهرها حرکت کردند که پس از رویارویی با مقاومت نیروهای مردمی به عقب رانده شدند.
۶ مهر ۱۳۵۹
شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه ی ۴۷۹ را به عنوان نخستین قطعنامه ی این شورا در ارتباط با جنگ ایران و عراق منتشر کرد که از طرف ایران رد شد. در این قطعنامه، علاوه بر اظهار نگرانی عمیق درباره ی شرایط رو به گسترش جنگ میان ۲ طرف، از ایران و عراق خواسته شده بود که مناقشه ی خود را از راه های مسالمتآمیز و برپایه ی اصل های عدالت و حقوق بینالملل حل کنند.
۶ مهر ۱۳۵۷
اداره ی اطلاعات ارتش آمریکا در گزارشی اعلام کرد که محمدرضا پهلوی تا ۱۰ سال دیگر با قاطعیت بر مسند قدرت باقی خواهد ماند.
۶ مهر ۱۳۵۶
حسین ناصحی آهنگساز برجسته ایرانی و صاحب اثرهای ارزنده ی آواز بیگفتار، گدا و ملودرام رستم و سهراب در ۵۲ سالگی درگذشت.
۶ مهر ۱۳۴۵
آیین نامه ی سالن های نمایش فیلم و روش کار آن ها اعلام شد. این آیین نامه در ۲۲ ماده تنظیم شده است و موارد آن از نخستین مرحله ی درخواست تشکیل تا مقررات نمایش فیلم را در برمی گیرد.
۶ مهر ۱۳۳۰
دولت انگلیس به دلیل تلاش های ایران برای ملی شدن صنعت نفت به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد.
۶ مهر ۱۳۱۱
هیات وزیران مجوز حفاری علمی به مدت ۲ سال در تخت ابونصر فارس را برای ژوزف اپتین نماینده ی موزه ی متروپولیتین آمریکا صادر کرد.
۶ مهر ۱۳۱۱
نظامنامه ی اساسی آبله کوبی رایگان به تصویب هیات وزیران رسید.
۶ مهر ۱۳۰۲
شومیاتسکی وزیر مختار روس در تهران با بصیر الدوله نماینده ی احمدشاه قاجار دیدار کرد. شومیاتسکی در این دیدار گفت: رضاخان وزیر جنگ، در انتخاب وکلای مجلس شورای ملی دخالت می کند و می خواهد به هر ترتیبی شده در دوره ی پنجم دوستان و رفیقان خود را به کرسی های مجلس برساند، اگر این رویداد به وقوع بپیوندد، رضاخان رای خود را اگر هم برخلاف قانون باشد، پیش خواهد برد.
۶ مهر ۱۳۰۰
کلنل سالار نظام از صاحب منصبان اداره ی ژاندارمری به مقام آجودان مخصوص وزیر جنگ تعیین شد.
۶ مهر ۱۲۹۶
نشریه ی ستاره ایران در گزارشی با اشاره به حضور انگلیسی ها در شهرهای مختلف ایران نوشت: هر جا که انگلیسی ها وارد می شوند نظم حاکم بر آنجا از میان می رود، به طوری که دیگر کسی در آنجا خود را صاحب جان و مال خویش نمی داند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰