دوازدهم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۱۲ خرداد ۱۳۷۹
سید علی اکبر ابوترابی که مدیریت ۱۰ ساله اش در اردوگاه اسیران ایرانی در عراق زبانزد همه ی آزادگان ایران بود، در یک سانحه ی رانندگی در جاده ی مشهد در ۶۱ سالگی به همراه پدرش درگذشت.
۱۲ خرداد ۱۳۶۷
امام خمینی(ره) در حکمی آیت اللَّه هاشمی رفسنجانی را به جانشینی فرماندهی کل قوا منصوب و ایشان در این حکم به ایجاد ستاد فرماندهی کل، هماهنگی کامل ارتش، سپاه، بسیج و نیروهای انتظامی و سعی در استفاده ی هر چه بهتر از امکانات، نیروها و بهرهبرداری صحیح از کمکهای مردمی اشاره کردند.
۱۲ خرداد ۱۳۵۲
سرهنگ هاوکینز از افسران عالی رتبه ی هیات رایزنی آمریکا در ایران در منطقه ی عباس آباد مورد سوء قصد قرار گرفت و کشته شد.
۱۲ خرداد ۱۳۴۹
آیت الله سیدمحسن طباطبایی حکیم مرجع تقلید شیعیان جهان درگذشت. بنابراین برنامه های موسیقی رادیو و تلویزیون ایران قطع و در سراسر کشور عزای ملی اعلام شد. با درگذشت ایشان، علما بار دیگر بر مرجعیت امام خمینی(ره) تاکید کردند.
۱۲ خرداد ۱۳۲۳
پس از برگزاری کنفرانس تهران با حضور رهبران سه کشور انگلیس، آمریکا و شوروی، شهرداری تهران اعلام کرد که سه خیابان مهم این شهر به نام چرچیل، روزولت و استالین نامگذاری می شود.
۱۲ خرداد ۱۳۱۴
نخستین فرهنگستان ایران به ریاست محمدعلی فروغی نخست وزیر وقت آغاز به کار کرد. اساسنامه ی این فرهنگستان در بیست و نهم اردیبهشت ۱۳۱۴ هجری خورشیدی به تصویب هیأت دولت رسید و در پنجم خرداد به وزارت معارف ابلاغ شد. این اساسنامه در ۱۶ ماده تنظیم شده است که در نخستین ماده ی آن بر لزوم حفظ، پیشرفت و گسترش زبان فارسی تأکید شده بود.
۱۲ خرداد ۱۳۱۳
تنها مسافرت خارجی رضاخان به ترکیه آغاز شد. این سفر یک ماهه، انگیزه های او را برای تقلید از آتاتورک در رواج بی بندوباری و لاییسم(نظریه ای در تقابل وصف دینی، ایمانی و اعتقادی) تقویت کرد.
۱۲ خرداد ۱۳۰۵
تعدادی از علمای تهران چون سیدحسن مدرس در منزل امام جمعه خوی تشکیل جلسه دادند تا درباره ی حمله ی گروه های تندرو اسلامی به مکان های مقدس در مدینه چاره اندیشی کنند. در این جلسه تصمیم گرفته شد تا کمیسیونی برای رسیدگی به رویدادهای پیش آمده در مجلس شورای ملی با حضور سیدحسن مدرس، امام جمعه خوی، امام جمعه تهران، آیت الله بهبهانی، آیت الله زاده خراسانی، حاج میرزا محمدرضا کرمانی، مستوفی الممالک، وثوق الدوله، محتشم السلطنه، مشیرالدوله و احتشام السلطنه تشکیل شود.
۱۲ خرداد ۱۳۰۳
احمدشاه قاجار به همراه عضدالسلطان و حشمت السلطنه وارد سوئیس شد.
۱۲ خرداد ۱۳۰۳
محیی الدین پاشا سفیر کبیر ترکیه در تهران در نامه ای به وزارت امور خارجه، با اعتراض به لغو کاپیتولاسیون میان ۲دولت ایران و ترکیه نوشت: تا زمانی که برخی از کشورها از این قانون استفاده می کنند، ترکیه نیز حق خود می داند که از امتیازهای این قانون بهره مند شود.
۱۲ خرداد ۱۳۰۳
وزارت امور خارجه ی ایران در یادداشتی به وزارت معارف بر لزوم ترویج زبان فارسی در قفقاز تاکید کرد.
۱۲ خرداد ۱۳۰۲
وزارت جنگ ۲ یادداشت برای سفارت خانه های انگلیس و فرانسه فرستاد و اعتراض خود را مبنی بر جلوگیری متفقین از انتقال سلاح های خریداری شده ی ایران از آلمان اعلام کرد.
۱۲ خرداد ۱۳۰۲
شومیاتسکی وزیر مختار دولت روسیه در کاخ گلستان با احمدشاه قاجار دیدار و گفت و گو کرد.
۱۲ خرداد ۱۳۰۲
محمدعلی شاه قاجار که در ترکیه اقامت داشت، برای درمان بیماری خود راهی پاریس شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰