انتقال آب کشاورزی برای جلوگیری از خودسوزی تالاب خانمیرزا لردگان

تهران- جارپرس-مدیر جهادکشاورزی شهرستان لردگان در استان چهارمحال و بختیاری از انتقال ۵۰ لیتر آب بر ثانیه با اجرای شبکه لوله گذاری به منظور جلوگیری از ادامه خودسوزی تالاب خانمیرزا خبر داد.

محمدصادق خانجانی روز شنبه در گفت وگو با خبرگزاری جارپرس از ایرنا اظهار کرد: از میزان ۱۰ لیتر بر ثانیه از طریق لوله گذاری به طول ۵۰۰ متر از نزدیکترین چاه عمیق کشاورزی و ۴۰ لیتر مابقی از چشمه دائمی شهر آلونی به طول ۷ کیلومتر وارد تالاب می شود.
وی تصریح کرد: خودسوزی تالاب خانمیرزا یکی از نادرترین پدیدههای زیست محیطی که تحت شرایط حاد و خاص اقلیمی طی چند روز اخیر رخ داد که با تمهیدات مسئولان و کشاورزان محلی به صورت موقت پایان یافت.
مدیرجهاد کشاورزی لردگان گفت: دشت خانمیرزا بعد از تالاب «پریشان» در استان فارس دومین دشت و محیط تالابی است که دچار آتش سوزی شده است.
این آتش سوزی بر اثر تداوم خشکسالی ۲ دهه اخیر و کم بارشی سال جاری روی داده است.
این آتش سوزی با خروج دود و گاز از ترک های ایجاد شده در سطح زمین قابل مشاهده بود.
کارشناسان معتقدند: مواد آلی انباشته شده در لایههای زیرین، سبب تشکیل تورب یا ذغال سنگ نارس شده که با ترکیب گاز متان، قابلیت بالای اشتعال پیدا میکند و این پدیده نتیجه این آتش سوزی است که به صورت بخار و دود در سطح زمین مشاهده میشود.
اراضی زراعی و باغی شهرستان لردگان ۲۴ هزارهکتار برآورد می شود که ۱۶ هزار هکتار آن آبی و مابقی دیم است.
تعداد چاه های آب موجود این شهرستان نیز ۶۹۲ حلقه است که در اثر پدیده خشکسالی چند سال گذشته تعداد ۲۵۰ حلقه چاه شهرستان خشک و بی آب شده است.
به گزارش ایرنا، دشت خانمیرزا در دهه ۶۰ به صورت تالاب بود و طبق تصاویر هوایی سال ۱۳۴۰، مساحت آن به ۲ هزار هکتار میرسید و هم اکنون به یکی از دشت های بحرانی استان تبدیل شده است.
شهرستان لردگان در ۱۶۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال وبختیاری قرار دارد.
چهارمحال و بختیاری دارای سه تالاب و ۹ دشت است که این دشت ها به دلیل خشکسالی و بحران بی آبی به دشت ممنوعه تبدیل شده است.
انتشار دهنده:هانیه فراهانی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰