طرح سنجش دانش قرآنی رونمایی می شود

تهران – جارپرس -هنوز کسی نمی داند چند قاری یا حافظ قرآن، فضای شهرها و استان های کشور را به صوت خوش قرآن معطر می کنند و یا چند استاد و معلم قرآن مشغول آموزش کلام الهی به علاقه مندان هستند.

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران معتقدند که پس از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی و فعالیت های گسترده فرهنگی و قرآنی در سطح کشور و حتی در خارج از کشور باید آمار و اطلاعات مربوط به جامعه قرآنی و مباحث مورد نیاز به صورت علمی در دسترس برنامه ریزان و مدیران فرهنگی کشور باشد.
همه ساله آمار متفاوت و مختلفی را از سوی مسئولان نهادها و سازمان های مختلف می شنویم که مثلا تاکنون چندین هزار نفر موفق به گذراندن دورهای تربیت مربی قرآن شده اند و یا چند صد هزار نفر در فلان سازمان موفق به حفظ قرآن شده اند و همین آمار برای برخی این سوال را به ذهن متبادر می کند که چرا چندصدایی در ارائه چنین آماری وجود دارد و چرا نهادها و سازمان های فرهنگی در آموزش های عمومی یا اختصاصی قرآن دچار موازی کاری شده اند.
همین اما و چراها باعث شد تا در اواخر آبان سال گذشته (۱۳۹۵) شورای توسعه فرهنگ قرآنی در هفتاد و هفتمین جلسه مجمع مشورتی خود برای شفافسازی آمار فعالیتها و فعالان قرآنی یک سازمان سنجش دانش قرآنی را به اهتمام مجموعه دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی راه اندازی کند و سازمان دارالقرآن الکریم نیز از سال گذشته، طرح سنجش دانش قرآنی را در سطح استان تهران با جمعیت آماری هزار و ۲۰۰ نفر آغاز کرد و حالا قرار است از این طرح استانی با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی رونمایی شود.
مهدی قره شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: کارهای مربوط به طرح سنجش دانش قرآنی به اتمام رسیده و تحلیل های آن نیز انجام شده و امیدواریم طی دو هفته آینده این طرح با حضور حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی رونمایی شود.
وی افزود: این طرح در سطح تهران انجام شده و با توجه به ظرفیتی که در این زمینه وجود دارد، امکان سنجش دانش قرآنی در سطح ملی وجود دارد و پیشنهاد آن را نیز به کمیسیون پژوهش های شورای توسعه فرهنگ قرآنی اعلام کرده ایم که درصورت تامین اعتبار لازم، می توان این طرح را در سطح ملی انجام داد.
قره شیخلو با اشاره به اهمیت نتایج طرح سنجش دانش قرآنی برای متولیان فرهنگی کشور گفت: یکی از مشکلات ما این است که بسیاری از برنامهها مبتنی بر کار پژوهشی نیست و چنین پایش هایی می تواند به عنوان مبنایی برای ارائه آمار جامعه قرآنی باشد و مثلا اگر بخواهیم برای ریشه کن کردن بی سوادی قرآنی در کشور تلاش کنیم، بدانیم که با چه آماری روبه رو هستیم و چه تعداد از مردم دارای سواد قرآنی هستند.
این قاری قرآن، دنیای امروز را دنیای آمار دانست و گفت: چنین طرح هایی را باید گسترش داد و به صورت دقیق و موضوعی به آمار و اطلاعات مورد نیاز دست پیدا کنیم ولی متاسفانه ما بسیاری از این آمار را «به روز» نداریم.
وی همکاری کارشناسان معاونت پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی را که دارای سابقه ای طولانی در انجام پژوهش های دینی هستند، ستود و گفت: ممکن است آمارهای ارائه شده در این طرح با آنچه در ذهن مسئولان و مردم است، فاصله داشته باشد و یا مطابق انتظار ما باشد ولی هنگامی که این آمار و اطلاعات جنبه رسمی پیدا میکند، آنگاه قابل استناد خواهد بود و بر اساس آن می توان به راحتی برنامهریزی کرد.
رئیس سازمان دارالقرآن یکی از مزایای این طرح را ارائه آمار در حوزه های گوناگون قرآنی دانست و گفت: طرح سنجش دانش قرآنی در حوزه پژوهش های کاربردی دارای اطلاعات و آماری است که مورد نیاز برنامه ریزان کشور است، به عنوان نمونه در زمینه حفظ قرآن هنوز هیچ آمار دقیقی از تعداد حافظان قرآن در سطح کشور وجود ندارد، چون این آمار از منابع مختلف مانند سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا دیگر موسسات فرهنگی ارائه می شود ولی تاکنون آمار حافظان قرآن به صورت متمرکز اعلام نشده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰