افزایش جمعیت و لزوم توجه به نهاد خانواده در اندونزی

double-quot

تهران – جارپرس -افزایش رو به رشد جمعیت در اندونزی به عنوان چهارمین کشور پرجمعیت جهان دولتمردان این کشور را برآن داشت تا با پیشنهاد طرحی حضور زنان را در خانه تقویت کنند.

کد خبر : 6832
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 آذر 1393 - 5:21
افزایش جمعیت و لزوم توجه به نهاد خانواده در اندونزی

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، آخرین آمارهای ساختار جمعیتی اندونزی نشان می دهد که حدود ۲۷٫۳ درصد از جمعیت ۲۵۰ میلیونی این کشور را افراد زیر ۱۴ سال، ۶۶٫۵ را افراد بین ۱۵ تا ۶۴ سال و ۶٫۲ درصد را نیز افراد بالای ۶۵ سال تشکیل می دهد.

نرخ تولد در اندونزی ۱۷٫۷۶ از هر یکهزار نفر و نرخ مرگ و میر نیز ۶٫۲۸ در هر یکهزار نفر گزارش شده است.

نرخ بالای تولد در کنار پایین بودن نرخ مرگ و میر باعث شده است جمعیت اندونزی از رقم ۱۱۹ میلیون نفر در سال ۱۹۷۱ به ۲۴۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۰ افزایش یابد. با توجه به رشد دو برابری جمعیت در ۴۰ سال گذشته پیش بینی می شود جمعیت اندونزی تا سال ۲۰۵۰ به رقم ۳۶۶ میلیون نفر افزایش یابد.

بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که اندونزی با توجه به ساختار اقتصادی و جمعیتی خود می تواند تا سال ۲۰۵۰ به جرگه کشورهایی مانند برزیل، روسیه، چین و هند بپیوندند و جزو پنج اقتصاد برتر جهان شود.

اندونزی که نخستین قدرت اقتصادی جنوب شرق آسیا محسوب می شود با جمعیت ۲۵۰ میلیون نفری خود که حدود ۱۵۰ میلیون نفر از جمعیت این کشور در حال تبدیل شدن به قشر متوسط هستند فرصت های بی نظیری برای تبدیل به یک قدرت اقتصاد جهانی را دارد.

به نظر می رسد دولت اندونزی با درک درست از موقعیت جغرافیایی این کشور و ساختار جمعیتی خود به دنبال راهکارهایی جهت افزایش توجه به نهاد خانواده است تا ضمن تامین اهداف رشد جمعیتی خود زمینه توسعه اقتصادی را نیز محقق کند.

نشانه هایی از این درک درست را می توان در ارائه طرحی از سوی دولت این کشور مشاهده کرد که خواستار کاهش دو ساعت از کار زنان در روز است.

روزنامه جاکارتا پست روز چهارشنبه در خبری از پیشنهاد طرح کاهش ساعات کاری زنان در اندونزی که پیش از این توسط ‘یوسف کالا’ معاون رییس جمهوری اندونزی در نشستی با اتحادیه مسلمانان مطرح شده بود، خبر داد.

در حال حاضر کارمندان بخش خصوصی و دولتی اندونزی روزانه هشت ساعت کار می کنند.

‘یودی کریسنادی’ وزیر اصلاحات بروکراتیک و اجرایی دولت اندونزی ضمن انسانی خواندن این طرح گفت پس از این اقدام زنان می توانند توجه بیشتری به فرزندان خود به ویژه نوزادان داشته باشند.

در حالی که برخی از نمایندگان مجلس اندونزی حمایت خود را از این طرح اعلام کرده اند، اما برخی از مقامات این کشور این طرح را اقدام عاقلانه ای برای افزایش توجه به نهاد خانواده و تربیت کودکان ندانسته اند.

‘فضلی جلال’ رییس سازمان ملی برنامه ریزی جمعیت و خانواده اندونزی که از جمله حامیان این طرح است، گفت که این اقدام می تواند نقش مهمی در تربیت کودکان داشته باشد.

برخی از فعالان حوزه زنان در اندونزی با اعلام مخالفت خود با این طرح، آن را تبعیض علیه حقوق زنان عنوان کرده و اعلام کردند که این اقدام مانع از انجام مسئولیت های پدر در پرورش فرزندان می شود.

کمیسیون ملی خشونت علیه زنان نیز که افزایش آمارهای خشونت علیه زنان را در اندونزی گزارش کرده مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده است.

طرح کاهش ساعت کاری زنان شاغل که اکنون ضمن داشتن برخی مخالفت ها حامیان زیادی نیز دارد با تبدیل شدن به قانون می تواند در نقشه راه توسعه اندونزی به عنوان کشوری که خواستار استفاده از ظرفیت های ساختار جمعیتی خود است، نقش مثبتی ایفا کند.

هر چند که اندونزی از نظر ساختار جمعیتی دارای ترکیب جمعیتی جوانی است و نرخ تولد نیز در آن بالا است، اما دولتمردان این کشور قصد دارند با سیاستگذاری در بخش افزایش جمعیت از ظرفیت های کامل این کشور به نحو مطلوب استفاده کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.