مهران موثرترین مرز کشور برای توسعه روابط ایران و عراق است

double-quot

ایلام- جارپرس – معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام گفت: مرز بین المللی مهران، موثرترین مرز کشور برای توسعه روابط دو کشور همسایه ایران و عراق بشمار می رود. به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، ‘حسین کلانتری’ اظهار کرد: مرز بین المللی مهران با توجه به برخورداری از امنیت بالا، کوتاهی مسافت تا مرکز

کد خبر : 5349
تاریخ انتشار : چهارشنبه 19 شهریور 1393 - 9:21
مهران موثرترین مرز کشور برای توسعه روابط ایران و عراق است
ایلام- جارپرس – معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام گفت: مرز بین المللی مهران، موثرترین مرز کشور برای توسعه روابط دو کشور همسایه ایران و عراق بشمار می رود.

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، ‘حسین کلانتری’ اظهار کرد: مرز بین المللی مهران با توجه به برخورداری از امنیت بالا، کوتاهی مسافت تا مرکز عراق و فراهم شدن زیر ساخت های لازم در پایانه مرزی دو کشور و تردد زوار و انجام صادرات از جایگاه مهمی برخوردار است.

وی ادامه داد: به هر میزان زیر ساخت های مناسب در پایانه مرزی توسعه یابد، رونق تجاری مرز نیز افزایش می یابد.

معاون استاندار ایلام از پیگیری های لازم برای راه اندازی بازارچه مرزی «چم سری» دهلران خبر داد و یادآور شد: این طرح بزودی در شورای امنیت ملی مطرح می شود که امیدواریم به تصویب برسد.

کلانتری تاکید کرد: مردم مناطق مرزی ایلام از گذشته های دور با کشور همسایه دارای مراودات تجاری، پیوند قومی و اشتراکات مذهبی بوده اند که همین مسایل استان را در توسعه روابط بین دو کشور یاری خواهد کرد.

وی بیان کرد: استان ایلام نیازمند توجه و حمایت مسوولان از نظر فراهم شدن زیر ساخت های توسعه ای است تا با برخورداری از آزادراه، راه آهن و … بتواند به جایگاه مناسبی ارتقا یابد.

بر اساس این گزارش ، یک هزار دستگاه کامیون و تریلر حامل انواع بار و کالا روزانه برای صادرات محموله های آنها به کشور عراق وارد پایانه بازرگانی مرز بین المللی مهران در ۱۰۰ کیلومتری جنوب باختری شهر ایلام می شود.

شهرستان مرزی مهران در همسایگی دو استان «واسط» و «میسان» عراق به مرکزیت شهرهای «کوت» و «العماره» ۱۸۰ کیلومتر مرز مشترک با این کشور همسایه دارد.

مرزهای این شهرستان از آغاز فروپاشی رژیم بعث صدام تاکنون امن ترین سرحد میان جمهوری اسلامی ایران و عراق به شمار می رود.

پایانه مرزی مهران افزون بر انجام و رونق فعالیت های بازرگانی و اقتصادی مهمترین کانون سفر گردشگران مذهبی و سیاحتی دو کشور همسایه به منظور زیارت مکان های مقدس دینی و مناطق سیاحتی و دیدنی ایران و عراق است.

بر پایه آمارهای رسمی روزانه پنج تا شش هزار گردشگر ایرانی و عراقی از پایانه مسافری این مرز بین المللی سفر می کنند.

ایلام ۶۰۰ هزار نفری با ۴۳۰ کیلومتر دارای طولانی ترین مرز مشترک با عراق در میان پنج استان سرحدی ایران و در همسایگی این کشور است.

پیوندهای فرهنگی، قومی و مذهبی مشترک با ساکنان آن سوی مرز، کوتاهی مسیر و مسافت تا بغداد و شهرهای زیارتی کربلا، نجف و کاظمین از جمله عوامل اصلی و تاثیرگذار در امنیت بالا و منحصر به فرد مرزهای ایلام در مقایسه با دیگر استان های مرزی ایران و عراق است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.