بیست و سوم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۲۳ مرداد ۱۳۶۹
صدام حسین ششمین نامه خود را برای هاشمی رفسنجانی رییس جمهوری وقت ایران فرستاد که در آن بر پذیرش کامل و بدون قید و شرط مفاد قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر تاکید کرده بود.
۲۳ مرداد ۱۳۶۸
با حذف مقام نخست وزیری از ساختار سیاسی ایران، آخرین جلسه ی هیات دولت به ریاست نخست وزیر وقت در تهران تشکیل و پس از آن رییس جمهور ریاست قوه مجریه را عهده دار شد.
۲۳ مرداد ۱۳۶۵
آیت اللّه علی نجفی کاشانی عالم و صاحب آثاری چون صدق بزرگترین فضیلت، برداشتی از نماز و افسانهها یا کرامات خیالی در ۶۷ سالگی درگذشت.
۲۳ مرداد ۱۳۶۴
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات «عاشورای ۱» را در منطقه ی عملیاتی تکاب و شاهین دژ با هدف سرکوب ضد انقلاب و نیروهای رژیم بعثی عراق آغاز کرد.
۲۳ مرداد ۱۳۵۷
مردم در بیشتر شهرهای ایران علیه حکومت پهلوی تظاهرات کردند که ماموران رژیم با مردم درگیر و عده یی را به شهادت رساندند؛ آیات عظام گلپایگانی و نجفی مرعشی در این روز، در اعلامیه یی مشترک سرکوب رژیم پهلوی را محکوم کردند.
۲۳ مرداد ۱۳۴۲
آیت الله قاضی طباطبایی در مسجد شعبان تبریز در سخنرانی تندی علیه رژیم پهلوی با قلابی خواندن انتخابات بیست و یکمین دوره مجلس شورای ملی، فاجعه ی ۱۵ خرداد را در قم محکوم کرد.
۲۳ مرداد ۱۳۳۴
عهدنامه ی مودت که کامل ترین قرارداد پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، گمرکی، مالی، دریانوردی و امنیتی در ۲۳ ماده بود، میان ایران و آمریکا به امضا رسید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰