۶۷ درصد توت فرنگی کشور در کردستان تولید می شود

double-quot

سنندج – جارپرس – رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سالانه ۴۹ هزار تن توت فرنگی در کشور تولید می شود که کردستان به تنهایی تولید ۳۳ هزار تن برابر با ۶۷ درصد این محصول را به خود اختصاص است. به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، ˈابراهیم حسن نژادˈ روز دوشنبه در حاشیه

کد خبر : 3618
تاریخ انتشار : دوشنبه 12 خرداد 1393 - 11:21
۶۷ درصد توت فرنگی کشور در کردستان تولید می شود
سنندج – جارپرس – رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سالانه ۴۹ هزار تن توت فرنگی در کشور تولید می شود که کردستان به تنهایی تولید ۳۳ هزار تن برابر با ۶۷ درصد این محصول را به خود اختصاص است.

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، ˈابراهیم حسن نژادˈ روز دوشنبه در حاشیه جشنواره توت فرنگی در سنندج، افزود: میزان سطح زیر کشت توت فرنگی در کردستان دو هزار و ۵۰۰ هکتار است و سطح زیر کشت این محصول در استان های مازندران و گلستان نیز به ترتیب هزار و ۳۰۰، و هزار هکتار است.

وی نقش تولید محصول توت فرنگی را در ایجاد اشتغال و درآمدزایی موثر عنوان کرد و گفت: هم اکنون بیش از ۱۲ هزار خانوار در کردستان در عرصه تولید توت فرنگی فعالیت دارند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: استفاده از آب سالم برای آبیاری، استفاده نشدن از کود و سموم شیمیایی و همچنین کشت در آب و هوای مناسب، اکنون به برندی برای کردستان در این محصول تبدیل شده است.

وی کشت مزرعه ای توت فرنگی را از دیگر مزیت های کردستان در تولید این محصول عنوان کرد و افزود: توت فرنگی در سایر نقاط کشور در سطح مزارع کوچک تولید می شود.

حسن نژاد اظهار کرد: بخش قابل توجهی از مزارع کردستان به کشت ارقام تجاری که راندمان تولید بالاتر و بازار پسندی دارد اختصاص دارد.

نماینده ولی فقیه در کردستان نیزبا اشاره به خواص دارویی و درمانی توت فرنگی خواستار اختصاص بخشی از بودجه سلامت کشور به تولید این محصول شد.

حجت الاسلام ˈسید محمد حسینی شاهرودیˈ در پنجمین جشنواره استانی توت فرنگی در سنندج افزود: این اقدام موجب می شود که علاوه بر کمک به کشاورزان و تولیدکنندگان، زمینه استفاده بیشتر از این میوه که بهترین تصفیه کننده خون به شمار می رود در میان مردم فراهم شود.

وی گفت: این میوه دارای خواص درمانی و دارویی زیادی است و بیشتر بیماری های جامعه با مصرف این محصول از بین می رود لذا باید تلاش شود که این میوه بیشتر در سبد کالایی مردم قرار گیرد.

به گفته وی از نظر درمانی بهترین روش برای مصرف توت فرنگی، خوردن این محصول به صورت تازه و بهترین زمان استفاده از آن فصل بهار و ماه های اردیبشهت و خرداد است.

نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه مصرف توت فرنگی همچنین موجب شادابی و نشاط در انسان شده و ویتامین مورد نیاز بدن را تامین می کند افزود: آشنایی مردم با خواص این میوه علاوه بر سلامت افراد منجر به ایجاد اشتغال و درآمد برای جامعه نیز خواهد شد.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه هم اکنون کردستان در زمینه تولید توت فرنگی در کشور دارای مقام نخست است این ظرفیت را نیز دارد که سطح زیرکشت این محصول افزایش دهد.

حجت الاسلام شاهرودی با تاکید بر تلاش هر چه بیشتر در راستای تولید این میوه افزود: کشاورزان باید سعی کنند ظرفیت این محصول را بالا ببرند چون با این کار میزان مصرف آن در میان مردم نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

پنجمین جشنواره استانی توت فرنگی روز دوشنبه با حضور نماینده ولی فقیه در کردستان، استاندار، جمعی دیگر از مسوولان، تولیدکنندگان و کشاورزان در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد.

در ادامه این جشنواره از هفت نفر از تولیدکنندگان نمونه و همچنین شرکت آوان گواه زاگرس به عنوان نخستین شرکت مجری محصولات سالم و ارگانیک در غرب کشور تجلیل شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.