بیست و یکم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران



مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۲۱ خرداد ۱۳۷۲
ششمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار و آیت الله هاشمی رفسنجانی با به دست آوردن ۶۳ درصد آرا، برای بار دوم به ریاست جمهوری ایران انتخاب شد. در این دوره ۱۶ میلیون و ۷۹۶ هزار و ۷۸۷ تن از مردم در این انتخابات حضور یافتند.
۲۱ خرداد ۱۳۶۰
عملیات «فرمانده کل قوا، خمینی روح خدا» در منطقه ی دارخوین در شرق رود کارون آغاز شد. در این عملیات، نیروهای سپاه پاسداران عمل کننده و ارتش پشتیبانی و پدافند را به عهده داشت که با پیشروی در مواضع دشمن، آنها را به عقب راندند.
۲۱ خرداد ۱۳۵۸
در پی حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس ابراهیم یزدی وزیر امورخارجه وقت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: حضور ابرقدرت ها در خلیج فارس و اقیانوس هند، منبع تمام تشنج ها است.
۲۱ خرداد ۱۳۵۳
محمد خزائلی محقق نابینا و بنیانگذار انجمن حمایت از نابینایان در ۶۰ سالگی درگذشت. او در جهت رفاه نابینایان در سطح جهان نیز فعالیت های چشمگیری داشت و از اعضای کمیته ی اجرایی خاورمیانه در شورای ملی رفاه نابینایان و اتحادیه بین المللی نابینایان بود.
۲۱ خرداد ۱۳۴۲
پس از دستگیری امام خمینی و وقوع قیام پانزدهم خرداد، به مناسبت هفتم شهدای این رویداد در تهران اعتصاب سراسری اعلام شد که گستردگی آن ضربه یی اساسی به پیکره ی حکومت پهلوی وارد کرد.
۲۱ خرداد ۱۳۲۲
به دنبال شکایت ایران مبنی بر دخالت نظامیان آمریکا در امور گمرک بندر شاهپور، سفارت این کشور با ارسال یادداشتی به وزارت امور خارجه ایران ضمن عذرخواهی ابراز امیدواری کرد، دیگر چنین اقدام هایی تکرار نشود.
۲۱ خرداد ۱۳۱۸
عبدالحسین صدیق اسفندیاری به عنوان سرکنسول جدید ایران در فلسطین تعیین و جانشین هاشم مکرم نورزاد نخستین سرکنسول ایران شد.
۲۱ خرداد ۱۳۱۳
رضاخان در صدر یک هیات ۱۷ تنی که بیشتر آنها نظامی بودند از راه تبریز، خوی و ماکو وارد ترکیه شد. این سفر که تنها مسافرت خارجی او بود ۳۸ روز به طول انجامید و در جریان آن فصل جدیدی در روابط میان ۲ کشور گشوده شد.
۲۱ خرداد ۱۳۰۳
مجلس شورای ملی به ریاست موتمن الملک تشکیل شد. برخی از وکلا از نمایندگان دولت خواستند که برای پاسخ دادن به سوالات ایشان در مجلس حاضر شوند. از آن جمله حائری زاده گفت که درباره ی سربازگیری و سانسور نامه ها، دولت باید پاسخگو باشد.
۲۱ خرداد ۱۳۰۲
آیت الله سیدحسن مدرس، دولت مستوفی الممالک را استیضاح کرد؛ این استیضاح به دلیل قصور در سیاست خارجی انجام شد که به استعفای مستوفی الممالک از رییس الوزرایی و سقوط دولت او انجامید.
۲۱ خرداد ۱۳۰۲
منابع انگلیسی گزارش دادند شومیاتسکی وزیر مختار شوروی در تهران، بایگانی ۶ ماهه سفارت را به مسکو فرستاد.
۲۱ خرداد ۱۲۹۷
نیروهای انگلیس بار دیگر به شهرهای شمالی ایران رشت و انزلی حمله کردند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰