هفتم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot

تهران – جارپرس -امروز پنج شنبه هفتم خرداد ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، نهم شعبان ۱۴۳۶ هجری قمری، بیست و هشتم می ۲۰۱۵ میلادی است. ۳۵ سال پیش در چنین روزی، نخستین دوره ی مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد.

کد خبر : 9656
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 7 خرداد 1394 - 5:00
هفتم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۷ خرداد ۱۳۵۹

نخستین دوره ی مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد. این دور از مجلس تا ۶ خرداد ۱۳۶۳ هجری خورشیدی به کار خود ادامه داد. انتخابات مجلس شورای اسلامی با شرکت ۱۱ میلیون تن در بیست و چهارم اسفند سال پیش برگزار شده بود.

۷ خرداد ۱۳۵۸

هزاران تن از کارگران صنعت نفت ایران با شرکت در تظاهراتی اعلام کردند به کشوری که به محمدرضا پهلوی پناه دهد، نفت صادر نخواهند کرد.

۷ خرداد ۱۳۵۷

سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که برای مصرف نیروگاه های هسته یی که از ۱۳۵۹ هجری خورشیدی به بعد فعالیت خویش را شروع می کنند، ۲۸ هزار تن اورانیوم خریداری کرده است.

۷ خرداد ۱۳۳۶

قانون پیوستن دولت ایران به قرارداد تبادل نامه‏های پستی جهان تصویب شد.

۷ خرداد ۱۳۳۰

تظاهرات اعتراضی گسترده یی در برابر ساختمان مجلس شورای ملی در سالروز امضای قرارداد تکمیلی دولت رضاخان با شرکت نفت انگلیس و واگذاری امتیاز ۶۰ ساله به این شرکت برگزار شد.

۷ خرداد ۱۳۱۲

دیپلمات های انگلیس با تلاش دوباره توانستند در سالروز قرارداد دارسی، قرارداد دیگری را میان دولت رضاخان و شرکت نفت انگلیس امضا کنند. بر پایه این قرارداد ۲۷ ماده یی این کشور اجازه یافت تا ۱۳۷۲ هجری خورشیدی از منبع های نفتی ایران بهره برداری کند.

۷ خرداد ۱۳۰۲

وزیر مختار انگلیس در تهران در نامه ای به ذکاالملک وزیر امور خارجه ایران از رفت و آمد کشتی های ایرانی در دریاچه ی ارومیه شکایت کرد و آن را حق ایران ندانست.

۷ خرداد ۱۳۰۰

دولت روسیه در پی اعتراض حکومت ایران نسبت به ضرب سکه های ایرانی در آن کشور و ورود آن به داخل ایران در نامه ای مدعی شد تا آنجا که اطلاع دارد سکه ی جدیدی در روسیه ضرب نشده است.

۷ خرداد ۱۲۸۰

امتیاز استخراج، بهره برداری و لوله کشی نفت و قیر در سراسر ایران در زمان مظفرالدین شاه قاجار به مدت ۶۰ سال به ویلیام ناکس دارسی انگلیسی واگذار شد. این قرارداد پس از ۲۲ سال با تصویب مجلس شورای ملی در دهم آذر ۱۳۱۱ هجری خورشیدی لغو شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.