شانزدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران



مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:
۱۶ اردیبهشت ۱۳۷۴
بیل کلینتون رییس جمهوری وقت آمریکا، دستور تحریم های اقتصادی جدیدی را با عنوان تحریم های ثانویه علیه ایران صادر کرد. به موجب این تحریم ها که ۲ ماه پس از محروم کردن شرکت های آمریکایی از معامله های نفت و گاز با ایران اعمال شد، این شرکت ها از تمامی معامله های اقتصادی با ایران منع شدند.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۵۷
امام خمینی در گفت و گو با روزنامه ی لوموند فرانسه فرمودند: کمال مطلوب، یک دولت و حکومت اسلامی است، ولی مقدم بر آن سرنگون ساختن حکومت خودکامه ی ایران است.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۹
بدیع الزمان فروزانفر نویسنده، شاعر، ادیب و صاحب اثرهای ارزنده ی سخن و سخنوران، تاریخ ادبیات ایران و مصصح کلیات شمس تبریزی و فیه مافیه مولوی در ۷۳ سالگی بر اثر سکته ی قلبی درگذشت.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۳
آیت الله روح الله کمالوند خرمآبادی احیاگر حوزه ی علمیه ی خرم آباد در ۶۳ سالگی درگذشت. وی در جریان لغو تصویب نامه ی انجمن های ایالتی و ولایتی در ۱۳۴۱ هجری خورشیدی و نیز در قیام پانزدهم خرداد ۱۳۴۲ هجری خورشیدی در اعتراض به دستگیری معمار بزرگ انقلاب نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۳۸
نویل گس رییس هیات مدیره ی نفت انگلیس که قرارداد ۱۳۲۸ او با وزیر دارایی وقت ایران، زمینه ساز نهضت عمومی برای ملی شدن صنعت نفت شده بود، به تهران آمد.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۲۱
هیات وزیران موافقت خود را با افزایش بهای چای اعلام کرد. برپایه ی این مصوبه به وزارت دارایی اجازه داده شد تا چهار ریال به قیمت هر کیلوگرم چای بیفزاید. بنابراین بهای چای از کیلویی ۲۰٫۲۰ ریال به ۲۴ ریال افزایش یافت.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۰۳
شارژ دافر سفیر فرانسه به اطلاع رضاخان رساند که دولت فرانسه آماده است در برابر ۲ هواپیمای فرانسوی سقوط کرده در شیراز، ۲ هواپیمای دیگر به ایران هدیه دهد.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۰۲
قانون اعتبارات مخارج مملکتی به تصویب رسید. بودجه ی این سال با رقم ۲۲ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۴۴۴ تومان از تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی گذشت.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۰۰
نخستین شماره ی روزنامه ی قرن بیستم به مدیریت میرزاده عشقی شاعر ایرانی در تهران منتشر شد. وی در این روزنامه شعرهای خود را با مضمون هایی علیه جمهوری و جمهوری خواهان منتشر می کرد.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۰۰
مدیرالملک وزیر امور خارجه ی ایران، روتشتین وزیر مختار شوروی را به نرمن وزیر مختار انگلیس معرفی و در این مراسم روتشتین از نرمن درخواست کرد تا زمانی را برای دیدار و گفت و گو با وی تعیین کند.
۱۶ اردیبهشت ۱۳۰۰
موقرالدوله وزیر فواید عامه و تجارت در کابینه ی سیدضیاء الدین طباطبایی رییس الوزرا در ۵۶ سالگی درگذشت.
۱۶ اردیبهشت ۱۲۹۰
عده ای از مردم اصفهان در اعتراض به قحطی و کمیابی نان، تظاهرات و پس از اجتماع در برابر اداره ی بلدیه، به این عمارت حمله کردند. اما به دستور حکمران اصفهان به روی آنان آتش گشوده شد و چند تن زخمی شدند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰