سی ام دی در آینه تاریخ معاصر ایران
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۳۰ دی ۱۳۵۹
۵۲ گروگان آمریکایی که در جریان تسخیر سفارت آمریکا به وسیله ی دانشجویان پیرو خط امام در تهران بودند، پس از ۴۴۴ روز آزاد شدند، این رویداد با شکست جیمی کارتر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و خروج وی از کاخ سفید هم زمان بود.
۳۰ دی ۱۳۵۷
روزنامه آلیک ارگان ارامنه تهران از ارامنه سراسر کشور خواست تا به احترام خون های ریخته شده در جریان انقلاب اسلامی ایران از برگزاری جشن های عید کریسمس خودداری کنند.
۳۰ دی ۱۳۵۷
امام خمینی در حکمی خواستار ساماندهی اعتصابات به گونه ای شدند که کم ترین خسارت به مردم و بیشترین خسارت را متوجه دستگاه غاصب کند.
۳۰ دی ۱۳۵۷
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد اردشیر زاهدی هنوز کناره گیری نکرده و میان نیویورک، تگزاس و کالیفرنیا در رفت و آمد است تا بتواند مکانی مناسب و امن برای اقامت محمدرضا پهلوی پس از ورود او به آمریکا تدارک ببیند.
۳۰ دی ۱۳۵۷
امام خمینی با انتشار پیامی اعلام کردند: به زودی به ایران خواهم آمد. ایشان در پیام دیگری کارکنان دولت را به ادامه اعتصابات فراخواندند.
۳۰ دی ۱۳۵۷
در ادامه روند پیوستن نیروهای نظامی به مردم؛ افسران و همافران پایگاه نهم شکاری بندرعباس در محوطه پایگاه به حمایت از امام خمینی و انقلاب اسلامی تظاهرات کردند و در شهر تبریز نیروهای سه کلانتری، ساختمان کلانتری را ترک کرده و به مردم پیوستند.
۳۰ دی ۱۳۵۷
ارتشبد قره باغی رییس ستاد ارتش استعفا کرد اما بختیار استعفای وی را نپذیرفت.
۳۰ دی ۱۳۵۱
سرلشکر محمد مومنی به ریاست اداره نظام وظیفه منصوب شد.
۳۰ دی ۱۳۴۷
سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) از سفر آیت الله سیدعلی خامنه ای به نجف و دیدار با امام خمینی جلوگیری کرد.
۳۰ دی ۱۳۴۳
نظام وفا کاشانی شاعر و نویسنده ایرانی و صاحب آثار حدیث دل، گذشتهها و دیوان (در نظم)، ستاره و فروغ و فروز و فرزانه(در نثر) درگذشت.
۳۰ دی ۱۳۴۱
برای رویارویی با اقدام های محمدرضا پهلوی با عنوان انقلاب شاه و ملت، امام خمینی(ره) و علمای قم تشکیل جلسه دادند و اعلامیه ای با ۹ امضا منتشر کردند.
۳۰ دی ۱۳۳۰
تمامی کنسولگری ها و دفترهای تجاری انگلیس در ایران بسته شد، دولت انگلیس از زمان مطرح شدن ملی شدن صنعت نفت ایران، سیاست های خصمانه ای در قبال ایران گرفته بود و همین امر به تیرگی روابط سیاسی ۲ کشور منجر شد.
۳۰ دی۱۳۲۷
ترومن رییس جمهوری آمریکا طرح اصلاحات خود را که به اصل ۴ ترومن شهرت داشت، ارایه کرد. این طرح زیر پوشش کمک به کشورهای کم رشد؛ هدف هایی چون افزایش سرمایه گذاری های آمریکایی ها در این کشورها، به دست آوردن بازارهای فروش و منابع مواد خام را در کشورهای موردنظر دنبال می کرد.
۳۰ دی ۱۳۲۴
ابراهیم حکیمی که در حل قضیه آذربایجان، موفقیتی را کسب نکرده بود از نخست وزیری استعفا کرد.
۳۰ دی ۱۳۰۳
نماینده کمپانی نفتی سینکلر در دربار حاضر شد و با مدیرالملک معاون رییس الوزرا دیدار و گفتگو کرد.
۳۰ دی ۱۲۹۹
سلطان عبدالمجید میرزا عین الدوله درخواست احمدشاه برای تشکیل کابینه را برای بار دوم رد کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰