کسب سهم سه درصدی درآمد ناخالص ملی از پژوهش دربرنامه پنجم توسعه دست نیافتنی است

double-quot

تهران – جارپرس -مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم تحقیقات وفناوری با اشاره به اینکه بودجه تحقیق و توسعه وضعیت مطلوبی ندارد گفت: براساس برنامه پنجم سهم تحقیق و توسعه باید به ۳ درصد درآمدناخالص ملی می رسید که به نظر این موضوع دست نیافتنی باشد.

کد خبر : 7425
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 16 دی 1393 - 5:59
کسب سهم سه درصدی درآمد ناخالص ملی از پژوهش دربرنامه پنجم توسعه دست نیافتنی است

برنامه پنجم توسعه اقتصادی اجتماعی کشور از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ درحال اجراست.

به گزارش جارپرس ازایرنا’مصطفی کریمیان اقبال’ در حاشیه سمینار کارآفرینی شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی طرح های پژوهشی در دانشگاه تربیت مدرس افزود: هر ساله باید نیم درصد به این سهم اضافه می شد که تا در پایان برنامه پنجم به هدف مهم دست می یافتیم که این کار صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه این درصد نه تنها محقق نشده بلکه سهم تحقیق و توسعه کاهش یافته است، گفت: در سال جاری میزان سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه ای کشور ۴ دهم درصد بود که در بودجه پیشنهادی سال ۹۴ هم نیز این میزان در نظر گرفته شده و این درصد فرقی نکرده است.

کریمیان اقبال ادامه داد: سهم تحقیق و توسعه که موضوع فناوری هم در آن است از بودجه کل کشور در سال ۹۳ افزایش نیافته است که این موضوع برخلاف برنامه پنجم توسعه است.

وی بودجه در نظر گرفته شده برای این موضوع را ناکافی دانست و تاکید کرد: ما خیلی تلاش کردیم تا بودجه سال آینده تحقیق و توسعه افزایش یابد و امبدواریم این موضوع محقق شود.

مدیرکل دفتربرنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم تحقیقات وفناوری بیان کرد:درحالیکه براساس سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری این درصد باید افزایش می یافت .

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز پیشتر به ایرنا گفت:میانگین اعتبارات دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در بودجه سال ۹۴حدود ۱۵ تا ۱۷ درصد افزایش یافته است.

دکتر وحید احمدی با بیان اینکه بودجه پژوهشی سال ۹۴ بسیار پایین تر از پیشنهاد وزارت علوم است توضیح داد:وزارت علوم بر اساس ارزیابی چند ماهه تیم کارشناسی بسیار قوی که برای ارزیابی بودجه پژوهشی سال ۹۴ مستقر کرده بود پیشنهاد داد که این بودجه سال ۹۴ حداقل حدود ۷۰ درصد نسبت به سال ۹۳ افزایش یابد اما اکنون فقط ۱۵ تا ۱۷ درصد افزایش یافته است.علاوه براین اعتبار پژوهشی متمرکز که دست معاونت پژوهشی وزارت علوم است به جای افزایش حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است.

احمدی تصریح کرد:پیشنهاد ما برای اعتبار پژوهشی متمرکز معاونت پژوهشی حداقل ۸۰۰ الی ۹۰۰ میلیارد تومان بود اما این اعتبار اکنون ۲۰۰ میلیارد تومان شده است. این در حالی است که اعتبار پژوهشی متمرکز معاونت پژوهشی وزارت علوم در سال ۹۳، ۲۱۵ میلیارد تومان بود که برای سال ۹۴ ۲۰۰ میلیارد تومان شده است.

وی درعین حال ابراز امیدواری کرد که مبالغ این بودجه ها در مذاکرات مجلس افزایش یابد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.