0 نظر
185 بازدید

روحانی لایحه بودجه ۹۴ را تقدیم مجلسی ها کرد

double-quot

تهران – جارپرس -حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» رییس جمهوری، لایحه بودجه بالغ بر ۸ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۸۰۱ میلیارد ریالی سال ۱۳۹۴ کل کشور را که دومین لایحه بودجه دولت تدبیر و امید است، امروز (یکشنبه) تقدیم نمایندگان مجلس نهم کرد.

کد خبر : 6936
تاریخ انتشار : یکشنبه 16 آذر 1393 - 6:47
روحانی لایحه بودجه ۹۴ را تقدیم مجلسی ها کرد

به گزارش خبرنگار پارلمانی جارپرس ، رییس جمهوری در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی پس از سخنرانی و ارائه توضیحاتی درباره لایحه بودجه سال ۹۴ کل کشور، این لایحه را به «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد تا مجلسی ها بررسی این لایحه را آغاز کنند.

از مهم ترین رویکردهای دومین بودجه تنظیمی دولت یازدهم، اجرایی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی، تنش زدایی در سیاست خارجی، مدیریت بدهی های بخش دولتی، تداوم اجرای هدفمندی یارانه ها و کاهش نرخ تورم به همراه ارتقا قدرت خرید مردم و بهبود رفاه اجتماعی است.

بر اساس آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه سالیانه کل کشور و پیوست‏ها و سوابق آن تا مدت ۱۰ روز می‏توانند پیشنهادهای خود را به کمیسیون‏های تخصصی مجلس تقدیم کنند.

به گفته رییس مجلس، این لایحه امروز چاپ و تکثیر می شود تا برای بررسی در اختیار نمایندگان قرار گیرد. همچنین کمیسیون‏های تخصصی موظفند حداکثر تا ۱۵ روز پس از چاپ و توزیع لایحه گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم کنند و کمیسیون تلفیق نیز موظف است.

حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیون‏های تخصصی گزارش نهایی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.

بر اساس اظهارات رییس جمهوری بودجه سال ۹۴ در مسیر تحقق انضباط مالی تنظیم شده است که در بردارنده سه ویژگی شفافیت، قانونمندی و پاسخگویی است.

بودجه کل کشور بالغ بر ۸ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۸۰۱ میلیارد ریال برآورد شده که نسبت به بودجه سال جاری ۴٫۳ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که بودجه عمومی کشور با رشد ۶ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۳ ، ۲ میلیون و ۶۷۳ هزار و ۵۷۲ میلیارد ریال است که این رقم ۳۲ درصد از کل بودجه کشور است.

همچنین بودجه شرکت های دولتی ، بانک ها و موسسات انتفاعی با رشد منفی هشت صدم درصد بالغ بر ۵ میلیون و ۹۶۶ هزار و ۶۹۵ میلیارد ریال برآورد شده است.

بر اساس اظهارات رییس جمهوری ، مجموع سرمایه گذاری های دولت و شرکت های دولتی یک میلیارد و ۵۱۱ هزار و ۵۸۹ میلیارد ریال برآورد شده است که این رقم نسبت به سال جاری ۱۸٫۷ درصد افزایش نشان می دهد.

از دیگر ویژگی های لایحه بودجه سال ۹۴ می توان به افزایش سهم درآمدهای نفتی به کل بودجه اشاره کرد که این رقم از ۴۷ درصد در سال ۹۳ به ۵۳ درصد در سال ۹۴ افزایش یافته است.

همچنین سهم درآمد عمومی از تامین هزینه های جاری از ۶۷٫۲ در سال ۹۳ به ۷۲٫۶ درصد در سال ۹۴ افزایش یافته است.

علاوه بر این و بر اساس اظهارات رییس جمهوری در راستای دستیابی به اهداف برنامه پنجم توسعه و همچنین سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی برای کاهش اتکا به نفت ، میزان اتکا به نفت در بودجه سال ۹۴ به یک سوم کاهش یافته است.

رییس جمهوری هفته گذشته در جمع مردم گلستان گفت: بودجه سال آینده ما دارای رشد خواهد بود به ویژه در بودجه عمرانی دارای رشد خواهیم بود، بودجه ما بر حسب منابع و مصارف ۲۱۹ هزار میلیارد تومان خواهد بود، البته این رقمی که من الان اعلام می کنم ممکن است تا پایان هفته که لایحه بودجه را تقدیم مجلس می کنیم مختصری تغییر داشته باشد اما آن چه که تا پایان جلسه شب گذشته دولت به آن رسیدیم ۲۱۹٫۶ هزار میلیارد تومان بودجه سال آینده کشور ما خواهد بود.

روحانی اضافه کرد: برای سال آینده بودجه عمرانی ما انشاء الله ۴۶٫۱ هزار میلیارد تومان خواهد بود، انشاء الله هم برای ازدواج و هم برای اشتغالشان تسهیلات لازم هم در سال جاری پیش بینی کرده ایم و هم بیشتر برای سال آینده.

این درحالی است که وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در خصوص بودجه سال ۹۴ گفته بود پیش بینی بودجه ۹۴ با فرض ادامه تحریم ها تنظیم شده است.

علی طیب نیا گفته بود: به طور یقین تبصره هدفمندی یارانه ها در بودجه ۱۳۹۴ نیز گنجانده می شود.

محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی نیز درباره بودجه سال ۹۴ گفته است: دولت برای بودجه سال ۹۴ کل کشور ۱۷ رویکرد اساسی را در دستور کار دارد. اجرایی نمودن سیاست های اقتصاد مقاومتی، تنش زدایی در سیاست خارجی، مدیریت بدهی های بخش دولتی، تدوام اجرای هدفمندی یارانه ها و کاهش نرخ تورم به همراه ارتقا قدرت خرید مردم و بهبود رفاه اجتماعی از مهم ترین رویکردهای جدید دولت در بودجه ۹۴ است.

محسن حاج میرزایی دبیر هیات دولت نیز اعلام کرده است: امسال هیات دولت حدود ۶ جلسه کامل را به صورت فوق العاده به بررسی وضعیت تبصره ها، سقف بودجه و ردیف های اختصاص یافته به دستگاه های اجرایی اختصاص داد و این به غیر از اوقاتی است که در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی برای تدوین پیش نویس لایحه بودجه ۹۴ اختصاص پیدا کرده است؛ بنابراین دولت کار فشرده و دقیقی را در خصوص لایحه بودجه سال ۹۴ انجام داد که در جلسه هیأت وزیران، لایحه بودجه نهایی شد و توسط رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد.

دبیر هیات دولت خاطرنشان کرد: هرچقدر بودجه واقع بینانه تدوین شود، تفاهم کاملتری با مجلس خواهیم داشت کمااینکه در سال ۹۳ نیز همین طور بوده است. تبصره هایی که به عنوان بودجه ۹۴ مطرح است، قبلا در قالب تنظیم رابطه مالی دولت تقدیم مجلس شده بود که با مشکلاتی مواجه شد و اکنون در صورت دیگری در قالب یک طرح در مجلس در حال بررسی است و قرابت زیادی بین محورهایی که در دولت و مجلس مورد بررسی قرار گرفته وجود دارد. امیدواریم که با هماهنگی خوبی که در مجلس اتفاق خواهد افتاد، لایحه بودجه مسیر خوبی را طی کند.

همچنین سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز در تشریح جزییاتی از لایحه بودجه ۹۴ گفت: در این لایحه قیمت هر بشکه نفت ۷۰ دلار و میزان افزایش حقوق کارکنان دولت ۱۷ درصد پیش بینی شده است.

غلامرضا کاتب گفت: دولت کلیات بودجه را در جلسه هیات دولت مصوب کرد و براین اساس قیمت دلار و نفت در لایحه بودجه ۹۴ نیز پیش بینی شده است. همچنین براساس این مصوبه قرار است دولت یکشنبه آینده شانزدهم آذرماه لایحه بوجه ۹۴ یعنی بخش تفصیلی بودجه را تقدیم مجلس کند.

وی اضافه کرد: درلایحه بودجه ۹۴ قیمت هر بشکه نفت ۷۰ دلار پیش بینی شده است. پیشنهاد مجلس هم این بوده که قیمت نفت در بودجه واقع بینانه باشد و رقم آن به واقعیت نزدیک باشد. اکنون هم مجلس قطعا رقم پیشنهادی دولت را افزایش نمی دهد اگرچه ما با کاهش سنگین بودجه های عمرانی و جاری مواجه می شویم اما در راستای اقتصاد مقاومتی فرصت خوبی برای کاهش وابستگی بودجه به نفت وجود دارد.

کاتب درباره تعیین قیمت دلار در لایحه بودجه ۹۴ نیز گفت: قیمت دلار هیچ وقت براساس قانون برنامه پنجم رقم قطعی ندارد بلکه به صورت محاسبه شده آن هم بر مبنای نرخ مدیریت شناور پیش بینی خواهد شد.

وی از درآمد ۱۱ هزار میلیارد تومانی بخش بهداشت و درمان براساس لایحه بودجه ۹۴ خبر داد و افزود: خوشبختانه با احکام زیادی که دربخش بهداشت برای ادامه طرح تحول نظام سلامت پیش بینی شده و براساس نرخ بودجه ۹۳ پیش بینی این است که ۱۱ هزار میلیارد تومان درآمد برای بخش بهداشت و درمان در سال آینده ایجاد خواهد شد که این شامل یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده و ۱۰ درصد از درآمدهای هدفمندی است.

کاتب اظهار داشت: کل بودجه سال ۹۴ دویست و نوزده هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که ۸ هزار میلیارد تومان از بودجه سال ۹۳ بیشتر است.

وی گفت: از مجموع ۱۰۷ ماده ای که درباره احکام بودجه سال ۹۴ در صحن علنی مطرح شد ۷۵ ماده تصویب و ۱۵ ماده به کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون های تخصصی ارجاع شد که هفته آینده در صحن علنی بررسی می شود. ۲۰ ماده از احکام بودجه حذف شد اما ممکن است در روند کار بسیاری از احکام تکراری در قالب لایحه ای که دولت آن را ارائه می کند حذف شود.

وی درباره بودجه طرح های نیمه تمام افزود: این طرح ها کشور را با رکود اقتصادی روبرو کرده است. در حالی که زمان بهره برداری از طرح عمرانی باید سه سال باشد میانگین بهره برداری از این طرح ها در کشور ۱۲ سال است. برخی طرح ها هنوز به بهره برداری نرسیده مستهلک می شود. حدود ۲۹۰۰ طرح نیمه تمام عمرانی ملی و ۳۵ هزار طرح نیمه تمام استانی وجود دارد که برای اتمام آن ها به ترتیب ۳۰۰ هزار میلیارد تومان و یکصد هزار میلیارد تومان نیاز است.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یادآور شد: رقم تملک دارایی دولت که در این زمینه برای سال ۹۴ در بودجه پیش بینی شده ۴۶ هزار میلیارد تومان است که اگر محقق شود کشور از رکود اقتصادی خارج می شود. در سال ۹۴ دانشگاههایی که درآمد دارند می توانند براساس درآمد خود و تصویب هیات امنای دانشگاه از بانک ها برای تکمیل طرح های عمرانی نیمه کاره خود تسهیلات دریافت کنند البته این تسهیلات سقف دارد و براساس میزان درآمد دانشگاه تعیین شده است.

کاتب افزود: در بودجه سال ۹۴ یک درصد از درآمد مالیات بر ارزش افزوده به بخش درمان اختصاص یافته است. در سال ۹۴ دولت را موظف کرده ایم از ورود داروهای غیرضرور به کشور جلوگیری کند. مجلس دولت را موظف کرد در سال ۹۴ همه بیمه ها خدمات یکسانی را به همه مردم ارائه دهند.

وی درباره پرداخت مابه التفاوت قیمت تضمینی که دولت اعلام می کند با قیمت بازار به تولید کنندگان بخش کشاورزی گفت: دولت در سال ۹۴ موظف به پرداخت این مبلغ است.

وی افزود: برای رونق بخش پژوهش نیز اجازه دادیم همه اعضای هیات علمی دانشگاه ها در شرکت های دانش بنیان سهامدار و عضو شوند.

کاتب خاطرنشان کرد: واقعی بودن پیشنهاد دولت در بودجه سال ۹۴ ویژگی شاخص این بودجه است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.