دوم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۲ اردیبهشت ۱۳۶۰
سیدمحمود فرخ خراسانی ادیب، شاعر معاصر و صاحب اثرهای ارزنده ی تاریخ مجمل فصیحی خوافی، سفینه نوح، دیوان اشعار و روضه خلد در ۸۴ سالگی درگذشت.
۲ اردیبهشت ۱۳۵۹
با تعطیلی دانشگاه ها و مرکزهای آموزش عالی در واکنش به فعالیت های خرابکارانه ی گروه های مخالف انقلاب اسلامی و حمایت امام خمینی از انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها، این روز به عنوان روز «انقلاب فرهنگی» اعلام شد.
۲ اردیبهشت ۱۳۵۹
امام خمینی پس از به شهادت رسیدن سیدمحمدباقر صدر و خواهر وی، در پیامی از افسران و درجه داران و سربازان عراقی خواست دلاورانه قیام کنند و بساط ستم کاری حزب بعث را برچینند.
۲ اردیبهشت ۱۳۵۹
سیدعبدالعلی علوی محقق، شاعر معاصر و صاحب اثرهای ارزنده ی زندگی علی بن ابی طالب، دستور زبان آلمانی و بانگ جرس در ۷۹ سالگی درگذشت.
۲ اردیبهشت ۱۳۵۸
امام خمینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی فرمان تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را صادر کردند.
۲ اردیبهشت ۱۳۴۶
ریچارد نیکسون معاون پیشین رییس جمهوری آمریکا برای دیداری خصوصی از ایران وارد تهران شد.
۲ اردیبهشت ۱۳۴۴
سپهبد نعمت الله نصیری رییس سازمان امنیت و اطلاعات کشور(ساواک) در پاسخ به وزارت امور خارجه کشور در ارتباط با درخواست اوتانت دبیرکل سازمان ملل و برای پایان دادن به تبعید امام خمینی نوشت: پاسخ به نامه ی دبیرکل ضرورتی ندارد.
۲ اردیبهشت ۱۳۲۲
سر ریدر بولارد وزیر مختار انگلیس در تهران در دستوری به علی سهیلی نخست وزیر وقت، خواستار توقیف روزنامه ی «تهران مصور» به دلیل چاپ کاریکاتور وزیر مشاور و نماینده ی انگلیس در تهران شد.
۲ اردیبهشت ۱۳۰۴
شیخ خزعل و فرزندانش به دستور فضل الله زاهدی حاکم نظامی خوزستان دستگیر و با موافقت کنسول انگلیس در خرمشهر به صورت امنیتی به تهران فرستاده شدند.
۲ اردیبهشت ۱۳۰۰
نورمن وزیر مختار انگلیس در تهران در نامه ای به کرزن وزیر امورخارجه کشورش نوشت: سید ضیاءالدین طباطبایی در هر مورد با او مشورت می کند. ولی گاهی باید چیزهایی بگوید یا کارهایی بکند که معلوم نشود آلت دست انگلیس است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰