0 نظر
195 بازدید

چهاردهم بهمن ۱۳۵۷- دعوت به جهاد

double-quot

تهران – جارپرس -۳۶ سال پیش در چنین روزی، امام خمینی بار دیگر دولت شاپور بختیار را غیرقانونی خواند و فرمودند: «کاری نکنید که مردم را به جهاد دعوت کنم.»

کد خبر : 7989
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 14 بهمن 1393 - 7:12
چهاردهم بهمن ۱۳۵۷- دعوت به جهاد

ملت بزرگ ایران در بهمن ماه ۱۳۵۷ هجری خورشیدی، خالق یکی از مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر شدند. آنان به رهبری امام خمینی در برابر ظلم و جور حکومت پهلوی ایستادگی کردند و کشتی انقلاب را به سلامت به سر منزل مقصود رساندند. گروه اطلاع رسانی به مناسبت سی و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به منظور پاسداشت یاد و خاطره ی آن دوران، گزیده ای از رویدادهای سرنوشت ساز دوازدهم تا بیست و دوم بهمن ۱۳۵۷ هجری خورشیدی را بازنشر داده است:

– هزاران تن از مردم آبادان در حمایت از رهبری امام خمینی در راهپیمایی شرکت کردند، در جریان این تظاهرات، ماموران فرمانداری نظامی دخالتی نداشتند.

– ۲ لایحه انحلال ساواک و تعقیب و محاکمه نخست وزیران و وزیران، پس از تصویب در کمیسیون های مجلس، برای طرح در جلسه علنی آماده شد.

– واحد حفاظت دانشگاه ملی ایران منحل و پست های سازمانی از تشکیلات این دانشگاه حذف شد.

– امام خمینی پس از اسکان در مدرسه رفاه اعلام کرد: از طرف شورای انقلاب، حکومت موقت تعیین می شود و حکومت موقت، موظف خواهد بود که مقدمات رفراندوم را فراهم آورد. همچنین قانون اساسی که تدوین شد به آرای عمومی گذاشته می شود. ایشان بار دیگر دولت بختیار را غیرقانونی خواند و فرمود:«کاری نکنید که مردم را به جهاد دعوت کنم.»

– موافقت شاپور بختیار نخست وزیر با ادامه اجتماعات مردمی به شرطی که با نظم و ترتیب و آرامش انجام پذیرد.

– علاقمندان زیارت امام خمینی در مقابل مدرسه رفاه محل اقامت ایشان تجمع کردند، خبرگزاری امریکایی یونایتد پرس گزارش داد که جمعیت مشتاق، در این روز بالغ بر چهار و نیم میلیون تن تخمین زده می شود.

– جلسه شورای انقلاب با حضور امام خمینی تشکیل و به پیشنهاد اعضا و موافقت امام، مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.

– جواد شهرستانی شهردار تهران در ملاقات حضوری با امام خمینی استعفای خود را تسلیم کرد.

– خبرگزاری رویترز با اظهار نگرانی مسوولان رژیم صهیونیستی درباره اوج گیری انقلاب ایران به نقل از مقام های این رژیم اعلام کرد: انقلاب ایران به کشورهای عرب سرایت می کند.

– اداره حفاظت استانداری ایلام منحل شد و کارکنان این اداره به سایر قسمت های استانداری منتقل شدند.

– خبرگزاری فرانسه گزارش داد که شاپور بختیار در گفت و گو با روزنامه لوماتن گفته است: برخی اوقات، صبر بهترین تاکتیک است و اگر آیت الله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم، دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیکان تاسیس کند.

– تلگرام هایی از طرف کارکنان پالایشگاه اصفهان، دانشجویان و استادان به امام خمینی مخابره شد که ضمن اعلام همبستگی جامعه دانشگاهیان و کارکنان پالایشگاه، پشتیبانی خود را از ایشان اعلام داشتند.

– خبرگزاری رسمی شوروی(تاس) در گزارش ویژه ی خود از ورود امام خمینی به کشور اعلام کرد: مبارزه در ایران وارد مرحله سرنوشت ساز شد.

– دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور با تظاهرات در مقابل سفارت خانه های ایران در آمریکا، لبنان و استرالیا خشم و انزجار خود را نسبت به رژیم سلطنتی ابراز کردند.

– تظاهرات مردم در برخی از شهرهای کشور به صورت آرام و بدون درگیری با ماموران، ادامه یافت.

– ۴۰ تن از نمایندگان مجلس شورای ملی از مقام خود استعفا کردند.

– روزنامه «الوطن العربی» نوشت: یک ژنرال ارتش به ملاقات شاه در خارج از کشور رفت.

– شاپور بختیار اعلام کرد: اوضاع امروز نتیجه ۲۵ سال دیکتاتوری شاه است.

– ۳۵ هزار آمریکایی خاک ایران را ترک کرده اند و ده هاهزار تن دیگر در تهران و سایر شهرستان ها باقی مانده اند که به تدریج از کشور خارج می شوند.

– رسانه های جمعی آمریکا اعلام کردند دولت آمریکا تماس خود را با محمدرضا پهلوی قطع کرده و حتی اردشیر زاهدی سفیر او که خود را به آمریکا نزدیک می دانست، نپذیرفته است.

– بختیار اعلام کرده حاضر به همکاری با طرفداران آیت الله خمینی است. او روشن ساخت که نه تنها وزیران طرفدار ایشان را در یک دولت ملی خواهد پذیرفت بلکه نقش امام را در اتباط با حل و فصل مسایل اجتماعی و مذهبی نیز می پذیرد.

– کمیته اعتصابات به کارکنان گمرک بازرگان اعلام کرد که باید هر چه زودتر هزار کامیون مواد غذایی و احتیاجات ضروری مردم را تخلیه کنند.

– خانواده گروهی از همافران دستگیر شده، دوباره در مقابل کاخ دادگستری تحصن کردند.

– اداره حفاظت استانداری ایلام، اصفهان و یزد براساس دستور استانداران، منحل شد.

– سیف الدین نبوی دبیر کل آزادی خواهان اسلامی از پاریس به تهران بازگشت، وی همچنین دبیر کلی انجمن بزرگداشت چهره های تاریخ ایران را نیز بر عهده دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.