همه کودکان وارد مدرسه نمی شوند



وی گفت : آمار دقیق از تعداد باسوادان و بی سوادان کشور نیز نداریم زیرا که ۳۰ سال است از آمار سرشماری نفوس مسکن که بر اساس خود اظهاری است استفاده می کنیم که آمار درست نیست.
وی از تشکیل بانک اطلاعاتی جمعیتی از سوی نهضت سواد آموزی خبر داد و افزود: تاکنون این طرح ۶۵ درصد پیشرفت داشته است.
وی اظهار کرد: با تکمیل این بانک اطلاعاتی آمار دقیقی از بی سوادان کشور خواهیم داشت.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: با توجه به پژوهش های انجام شده در خصوص توسعه اقتصادی نشان می دهد که افزون بر۷۵ درصد توسعه مربوط به نیروی انسانی می باشد که این امر نیز مستلزم آموزش است.
باقرزاده افزود: هم اکنون پدیده ای که کشور را آزار می دهد این است که برخی از کودکان به مدرسه نمی روند.
وی گفت: باید برای این تعداد از جمعیت که نتوانسته اند به آموزشگاه ها راه پیدا کنند برنامه ریزی دقیق و جدی کرد تا در جریان تعلیم و تربیت قرار گیرند.
وی افزود: اگر سالانه تعدادی از کودکان از چرخه آموزشی مدارس باز بمانند در آینده پدیده ای ایجاد خواهد شد که کشور را آزار خواهد داد.
وی گفت: تنها ملاک سواد آموزی توانایی نوشتن و خواندن نیست بلکه باید سواد سیاسی، بهداشتی و درمانی و سایر توانمندیها نیز به آنان بیاموزیم.
این مسوول گفت: هم اکنون تنها به یک بعد از سواد پرداخته می شود به سوادآموز خواندن و نوشتن آموزش داده و بعد رها می شود.
وی افزود: هم اکنون تنها به موضوع سوادآموزی بخش نامه ای نگاه می شود و به تحکیم پس از سوادآموزی توجه زیادی نمی شود که به مرور سوادآموز توانایی خواندن و نوشتن را نیز از دست می دهد.
معاون وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنانش نیز گفت: با وجود اینکه نرخ باسوادی برخی از کشور ها ۹۹٫۹ درصد است اما هیچ گاه بخش سوادآموزی کشور خود را تعطیل نمی کنند اما در کشور برخی از مسوولان اعلام می کنند که این نهضت سوادآموزی چه وقت تعطیل می شود.
وی با بیان اینکه نسبت به این موضوع عجله می شود، افزود: هدف باید از بین بردن بی سوادی در کشور باشد.
باقرزاده به تعداد زیادی از پژوهش های تحقیقی که با بی سوادی رابطه مستقیمی نیز دارند اشاره کرد و گفت: اعتیاد، انواع جرم ها، مشکلات بهداشتی، ترک تحصیلی، فرار از مدرسه و سایر موارد در خانواده ای رخ می دهد که اولیای بی سواد دارند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: آمار بی سوادان این استان از میانگین کشوری بالاتر است.
‘سیدمحمد لنگری’ نیز در این آیین بر جلوگیری از تولید بی سوادی در این استان تاکید کرد و افزود: کودکان زیر ۱۰ سال بازمانده از تحصیل باید شناسایی و جذب آموزش مدارس شوند.
وی گفت: در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال هم اکنون ۵۵ هزار و ۷۴۷ نفر بی سواد هستند که باید طبق برنامه تا پایان سال ۹۶ باسواد شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: چهار هزار نفر دانش آموز لازم التعلیم این استان در سال تحصیلی امسال ثبت نام نکرده بودند که با اجرای طرح خانه به خانه بیشتر آنان جذب شدند اما ۱۷۶ نفر شناسایی نشدند.
وی گفت: هم اکنون این اداره کل سعی در شناسایی مابقی کودکان بازمانده از تحصیل است.
وی افزود: باید جلوی بی سوادی در این استان گرفته شود که جذب تمامی کودکان دارای شرایط تحصیل یکی از اقدامات موثر در این زمینه است.
وی گفت: هر ساله تعدادی از کودکان لازم العتلیم جذب مدارس نمی شوند که این اداره کل با برنامه ریزی و شناسایی کودکان سعی و تلاش می کند که در چند سال متوالی تمامی آنان را جذب کند تا کودکی از مدرسه و سواد محروم نماند.
وی از تمامی مسوولان، فرهنگیان، دهیاران و شوراهای روستاها نیز خواست تا کودکان بازمانده از تحصیل را معرفی کنند تا وارد چرخه آموزش شوند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی نیز گفت: اگر هم اکنون گرفتاری هایی در نقاط مختلف جهان وجود دارد به علت بی سوادی رخ می دهد.
‘محمدرحیم نوروزیان’ اشاره ای به اقدامات بی رحمانه گروه داعش نیز کرد و افزود: هم اکنون بیشترین بلایا و مصیبت ها در نقاطی رخ می دهد که از نظر سواد در سطح پایین تری قرار دارند.
وی گفت: هم اکنون تمام احزاب و جناح ها در داخل کشور به اینکه باید بی سوادی ریشه کن شود توافق نظر دارند.
در این همایش از فعالان عرصه سواد آموزی، دستگاه ها برتر، چهره های موفق سوادآموزی تقدیر شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰