ساخت کیت تشخیصی برای شناسایی سم سرطان زا در محصولات کشاورزی

double-quot
تهران – جارپرس – پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به ساخت یک کیت تشخیصی برای شناسایی سمی سرطان زا در محصولات کشاورزی شدند.
کد خبر : 7274
تاریخ انتشار : دوشنبه 8 دی 1393 - 6:15
ساخت کیت تشخیصی برای شناسایی سم سرطان زا در محصولات کشاورزی

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا از ستاد توسعه فناوری نانو، افزایش سرعت شناسایی سم، سهولت استفاده و کاهش هزینه تشخیص از جمله مزایای استفاده از این کیت تشخیصی است.

در ساخت این کیت از نانوذرات طلا استفاده شده است و در صنایع غذایی، کشاورزی و دارویی می توان از آن استفاده کرد.

دستیابی به دانش فنی تولید انواع کیت های تشخیصی مبتنی بر این روش برای مواد مختلف از دیگر دستاوردهای این محققان است.

انسان و حیوانات به طور مداوم در معرض انواع سمومی که به طور طبیعی در محصولات مختلف غذایی تولید می شود، قرار دارند. اکراتوکسین A ماده ای است که توسط برخی گونه های قارچی تولید شده و دارای ویژگی های سمی است و از طرف آژانس بین المللی تحقیقات سرطان در دسته مواد سرطان زای انسانی قرار دارد.

به گفته مرجان مجدی نسب، این ماده در مواد خامی همچون غلات، حبوبات، قهوه، انگور، و ادویه جات شناسایی شده است. علاوه بر این، در محصولات فرآوری شده از قبیل نان نیز به دلیل پایداری شیمیایی آن در برابر عملیات حرارتی یافت می شود.

تلاش این محققان ایجاد یک روش ساده و کاربرپسند برای تشخیص سم اکراتوکسین A در محصولات کشاورزی از جمله گندم، ذرت، سویا و برنج بوده است.

مجدی نسب در مورد مشکلات عمده در تشخیص این ماده خطرناک گفت: روش های زیادی برای تشخیص این سم وجود دارد که برخی دستگاهی و برخی بر اساس ارزیابی های ایمونوشیمیایی هستند.

وی افزود: این روش ها علاوه بر هزینه بالا، به زمان زیاد و افراد متخصص و ماهری نیاز دارد که قادر به انجام آزمون های مربوطه باشند. این در حالی است که در بسیاری از مکان هایی که شناسایی سم اکراتوکسین A ضرورت می یابد، این تجهیزات موجود نیست و فرایند تشخیص را با مشکل روبرو می کند.

مجدی نسب با بیان اینکه در ساخت این کیت تشخیصی نوارهای آزمونی با استفاده از نشانگر نانوذرات طلا طراحی و تهیه شده است، ادامه داد: پس از قرار دادن نمونه روی نوار نتایج در مدت ۱۵ دقیقه حاصل می شود. نانوذرات طلا در ترکیب با سم سبب ایجاد رنگ قرمز می شوند که با چشم غیرمسلح نیز قابل تشخیص است.

مرجان مجدی نسب دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان، دکتر محمود شیخ زین الدین و دکتر صبیحه سلیمانیان زاد اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و پروفسور لی پی وو (Peiwu Li) رییس لابراتوار کلیدی تشخیص مایکوتوکسین ها وابسته به آکادمی علوم کشاورزی چین در این طرح همکاری داشته اند.

نتایج این تحقیق در مجله Journal of Chromatography B به چاپ رسیده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.