یکم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران
مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
۱ آذر ۱۳۶۶
عملیات نصر ۹ در منطقه ی حاج عمران با رمز یا مولای متقیان(ع)، با تلاش رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و به آزادسازی بلندی های این منطقه، انهدام ده ها دستگاه انواع خودرو نظامی، چندین انبار مهمات، کشته و زخمی شدن بیش از چهار هزار تن از نیروهای دشمن انجامید.
۱ آذر ۱۳۵۸
دانشجویان مسلمان پیرو خط امام در اطلاعیه ی شماره ی چهار خود تاکید کردند، در صورتی که تهدیدهای نظامی آمریکا صورت واقعی به خود گیرد، در برابر آنها ایستادگی خواهند کرد و در تصمیم خود برای ادامه ی حضور در این سفارت و در اختیار داشتن گروگان ها مصمم تر می شوند.
۱ آذر ۱۳۵۷
امام خمینی به مناسبت فرارسیدن ماه محرم در پیامی خواستار افشاگری واعظان و سخنرانان مذهبی علیه رژیم پهلوی شدند.
۱ آذر ۱۳۵۴
آیت الله سیدعلی بهبهانی استاد حوزه علمیه و خالق آثاری چون اساس النحو، الاشتقاق، بیست پرسش و پاسخ، التوحید الفائق فی معرفه الخالق، جامع المسایل، مصباح الهدایه فی اثبات الولایه و هدایه الحاج در ۹۲ سالگی درگذشت.
۱ آذر ۱۳۴۴
دولت ایران صدور نفت به زیمباوه را به دنبال قطعنامه ی شورای امنیت سازمان ملل متوقف کرد.
۱ آذر ۱۳۳۹
یک مقام آمریکایی در گفت وگو با روزنامه ی اطلاعات اعلام کرد، از نظر میزان کمک های دریافتی از آمریکا در خاورمیانه، ترکیه رتبه ی نخست و ایران رتبه ی دوم را دارا است.
۱ آذر ۱۳۳۴
سید مجتبی نواب صفوی رهبر جمعیت فداییان اسلام به اتفاق ۲ تن از اعضای این جمعیت دستگیر و به فرمانداری نظامی فرستاده شدند.
۱ آذر ۱۳۳۰
محمد مصدق و هیأت همراه که برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل به آمریکا رفته بودند، از مسیر مصر به تهران بازگشتند.
۱ آذر ۱۳۲۵
به دنبال اعتراض و شورش در آذربایجان و کردستان، احمد قوام نخست وزیر اعلام کرد به زودی نیروهایی را برای سرکوب به منطقه می فرستد.
۱ آذر ۱۳۱۲
فرمان اجرای قانون مربوط به ساخت و توسعه معابر و خیابان ها در شهرهای بزرگ ایران، که به تصویب مجلس شورای ملی رسیده بود، به همراه متن این قانون صادر شد.
۱ آذر ۱۳۰۷
ایران پیمان تحریم جنگ را امضا کرد، این پیمان به عهدنامه ی کلوگ ـ برایاند مشهور و جنگ را پدیده ای غیرقانونی خوانده و خواستار تحریم جهانی آن شده است، این عهدنامه میان نمایندگان آمریکا و ۱۴ کشور اروپایی در پاریس به امضا رسید و تا قبل از وقوع جنگ دوم جهانی که ۱۰ سال بعد رخ داد ۶۲ کشور آن را امضا کردند.
۱ آذر ۱۳۰۰
رضاخان سردار سپه و وزیر جنگ، پلیس جنوب را که به وسیله ی انگلیسی ها در فروردین ۱۲۹۵ هجری خورشیدی در جنوب ایران شکل گرفته بود، منحل کرد.
۱ آذر ۱۳۰۰
پس از به فوریت گذاشتن طرح امتیاز معادن شمال از طرف دولت ایران و تصویب فوریت آن در مجلس شورای ملی، روس ها مدعی شدند که بنا به ماده ۱۳ قرارداد ایران و روس، دولت ایران حق واگذاری امتیازهایی را که به این کشور داده شده، به شهروندان دولت های دیگر ندارد و حتی در صورت این قرارداد، این اقدام دولت و مجلس ایران، خلاف قانون است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰