0 نظر
207 بازدید

برق نیروگاه هزار مگاواتی سیاه بیشه وارد مدار می شود

double-quot

نوشهر – جارپرس – مسوول برنامه ریزی طرح سد و نیروگاه هزار مگاواتی تلمبه خانه – ذخیره ای سیاه بیشه، گفت: قرار است برق تولیدی تمامی واحدهای این طرح واقع در مسیر جاده چالوس تا پایان شهریور وارد مدار شود. به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ،ˈعلیرضا توفانیˈ میزان پیشرفت فیزیکی این طرح را

کد خبر : 5214
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 13 شهریور 1393 - 7:30
برق نیروگاه هزار مگاواتی سیاه بیشه وارد مدار می شود
نوشهر – جارپرس – مسوول برنامه ریزی طرح سد و نیروگاه هزار مگاواتی تلمبه خانه – ذخیره ای سیاه بیشه، گفت: قرار است برق تولیدی تمامی واحدهای این طرح واقع در مسیر جاده چالوس تا پایان شهریور وارد مدار شود.

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ،ˈعلیرضا توفانیˈ میزان پیشرفت فیزیکی این طرح را ۹۹ درصد اعلام کرد و گفت: اکنون عملیات واحدهای تولید برق باقی مانده این طرح به پایان رسیده و قرار است تا پایان ماه شهریور با حضور مسوولان کشوری به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به پایان رسیدن عملیات اجرایی بیشتر بخش های این طرح ، اظهار داشت : با تخصیص اعتبارات لازم در اواخر سال گذشته و امسال علاوه برتکمیل دو واحد تولیدی برق باقی مانده همچنین عملیات معماری، ایجاد راه های کارگاهی و ساماندهی سامانه آن نیز انجام شده است.

آمارهای موجود نشان می دهد که برای اجرای طرح سد و نیروگاه تلمبه خانه – ذخیره ای سد سیاه بیشه چالوس تاکنون حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.

ایجاد تعادل درشبکه برق مصرفی کشور درساعت های پربار وکم بار مصرف؛ تولید انرژی برق آبی با ظرفیت ۱۰۴۰ مگاوات درساعت های پربارمصرف؛ مصرف انرژی الکتریکی با ظرفیت ۹۶۰ مگاوات درساعت های کم بار و کاهش هزینه های استهلاک نیروگاه های حرارتی به میزان سالانه ۱۹ میلیون دلار از ویژگی ها و اهداف اجرای این طرح اعلام شده است.

هزینه های اجرای این طرح از منابع سرمایه گذاری عمومی، منابع داخلی، تسهیلات بانکی داخلی، اوراق مشارکت و تسهیلات خارجی (فاینانس ، وام و…) تامین شده است.

مطالعات اولیه برای ساخت سد و نیروگاه تلمبه ذخیره ای سیاه بیشه از سال ‎ ۴۹در قالب همکاری های مشترک ایران و بلژیک آغاز شد و کارهای مقدماتی زمین شناسی نیروگاه هم اوایل سال ۵۷ کلید خورد ولی با پیروزی انقلاب اسلامی و قطع همکاری مشاوران خارجی متوقف شد.

در سال ۶۲ مطالعات و طراحی فاز دو و تهیه اسناد مناقصه آغاز شد و در سال ۶۴ به پایان رسید.

در فاصله سال های ۶۴ تا ۷۱ کارهای مطالعاتی تکمیل و طراحی جزییات از سوی شرکت مشانیز لامایر بلژیک انجام شد و در همین سال ها کارهای اجرایی برخی از قسمت های پروژه از جمله ساخت تونل های انحراف ،سدهای بالا و پایین و قسمتی از تونل دسترسی، مغار نیروگاه ، تونل زهکشی نیروگاه به همراه برخی از آزمایشات انفجاری و تراکم صحرایی نیز صورت گرفت.

عملیات اجرایی این طرح در فاصله سال های ‎ ۷۱تا‎ ۸۰متوقف شد و پس از بازنگری دوباره فنی و اقتصادی، در سال ‎ ۸۱از سرگرفته شد.

این طرح درمنطقه سیاه بیشه مازندران در ۱۲۵ کیلومتری شمال تهران و در ۱۰ کیلومتری شمال تونل کندوان در مسیر رودخانه چالوس واقع است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.