0 نظر
817 بازدید

سفر ۴۰ مقام ارشد دولت به کرمانشاه/درک بدون واسطه و تصویری شفاف از ظرفیت ها و مشکلات

double-quot

کرمانشاه-جارپرس-سفر بیش از ۴۰ مقام ارشد دولت تدبیر و امید در یک سال گذشته به استان کرمانشاه، علاوه بر آبادانی و دستاوردهای عمرانی، موجب ایجاد یک درک بدون واسطه و تصویری شفاف از ظرفیت ها و مشکلات استان شده است.

کد خبر : 11151
تاریخ انتشار : شنبه 7 شهریور 1394 - 5:46
سفر ۴۰ مقام ارشد دولت به کرمانشاه/درک بدون واسطه و تصویری شفاف از ظرفیت ها و مشکلات

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا،از معاون اول رییس جمهور و وزیر کرمانشاهی گرفته تا بانوی کابینه، سخنگو و اقتصاد دان دولت، همگی خبرهای خوبی برای استان به همراه آوردند و کوشیدند با تکیه بر تدبیر، امید را در کرمانشاه رنج دیده زنده کنند.

مظلومیت تاریخی کرمانشاه حاصل یک اتفاق ناگهانی نیست و سال هاست که مردم استان این درد را با گوشت و پوست خود احساس می کنند کرمانشاه با وجود مقاومت جانانه و ایثارگری های بسیار در دوران جنگ تحمیلی اکنون در بسیاری از شاخص های توسعه در رتبه های آخر کشور قرار دارد.

اینجاست که توجه بیشتر دولتمردان به این استان مستعد و پرظرفیت، امیدها را برای کم شدن شکاف عمیق بین کرمانشاه و استان های صنعتی و توسعه یافته کشور تقویت می کند.

به گفته مدیران استان، کرمانشاه به زودی میزبان رییس جمهوری و هیات دولت تدبیر و امید خواهد بود تا روند توسعه استان شتاب بیشتری بگیرد اما خالی از لطف نیست که همزمان با هفته دولت، سفرهای متعدد دولتمردان ارشد به استان کرمانشاه و دستاوردهای آن برای مردم را مرور کنیم.

مهمترین مقام دولتی که به کرمانشاه سفر کرده است، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور بود که صبح روز دوشنبه سیزدهم مرداد ۹۳ وارد استان شد.

چیت چیان وزیر نیرو، حجتی وزیر جهاد کشاورزی و صفدر حسینی رییس صندوق توسعه ملی کشور از جمله مقام هایی بودند که جهانگیری را در این سفر همراهی کردند.

معاون اول رییس جمهوری در سفر خود بازدیدهایی از پروژه های آبی و کشاورزی کرمانشاه همچون سد داریان داشت و از نزدیک در جریان وضعیت پروژه های عمرانی استان قرار گرفت.

وی از مرز پرویزخان و گمرک خسروی هم بازدید کرد که در جریان آن تصمیم هایی درباره توسعه پایانه های مرزی اتخاذ شد.
جهانگیری در این سفر قول داد که هر سهمی که به بخش عمرانی دیگر استان ها داده شود، سهم استان کرمانشاه ۱۰ درصد بیشتر باشد.
از دیگر دستاوردهای حضور جهانگیری این بود که وی با اشاره به تخصیص اعتبارات کامل راه آهن کرمانشاه – ملایر تا آذر ماه ۹۳ مژده داد که با برنامه ریزی های انجام شده، تا پایان سال ۹۴ کرمانشاه به خط ریلی کشور متصل شود.

پیگیری رفع مشکلات پالایشگاه آناهیتا، پتروشیمی چهارم کرمانشاه، پرداخت مطالبات پیمانکاران بخش آب تا یک ماه آینده، تخصیص ۱۰ درصد بیشتر اعتبارات عمرانی استان و تامین حداقل ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای بزرگراه کربلا در سال ۹۳ از دیگر دستاوردهای سفر معاون اول رییس جمهور برای توسعه استان کرمانشاه بود.

مهمان سرشناس بعدی استان، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور بود که روز دوشنبه بیستم مرداد ۹۳ وارد کرمانشاه شد و پای درددل نخبگان و مدیران مراکز دانشگاهی استان نشست و پیگیر ثبت شرکت های دانش بنیان کرمانشاه در سامانه شد تا بتوانند از تسهیلات صندوق شکوفایی بهره مند شوند.

صبح روز چهارشنبه پنجم شهریور ماه هم امیری، معاون امور مجلس و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور برای افتتاح هتل آپارتمان کورش به عنوان اولین هتل آپارتمان مجهز استان وارد کرمانشاه شد و ۲ روز بعد هم ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مهمان کرمانشاهی ها شد.

ربیعی در این سفر، پروژه هزار و ۱۵۰ واحدی مسکن مهر ویژه معلولان و مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی استان را در منطقه دولت آباد شهر کرمانشاه افتتاح کرد.

۹ شهریور ماه شعری مقدم، معاون وزیر نفت با دستور وزیر در راس هیاتی برای بررسی پتروشیمی استان به کرمانشاه آمد که در نتیجه این سفر قرار شد یکی از پروژه های بزرگ پتروشیمی در استان اجرا شود.

سخنگوی دولت و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وقت رییس جمهوری هم کرمانشاه را از نزدیک دید و بی واسطه از مشکلات آن اطلاع یافت.
محمدباقر نوبخت که اول مهر ۹۳ به کرمانشاه آمده بود، در آیین بازگشایی مدارس در دبیرستان دخترانه استقلال این شهر حضور یافت و در نشست شورای آموزش و پرورش استان شرکت کرد.

در این نشست مشکلات آموزش و پرورش استان در حوزه های مختلف از قبیل دانشگاه فرهنگیان، احداث اردوگاه ملی به مرکزیت کرمانشاه در غرب و جایگاه استان در دانشگاه های دولتی (روزانه و شبانه) کشور مورد بررسی قرار گرفت.

نوبخت این نوید را هم داد که با برنامه ریزی های انجام شده بخشی از مطالبات فرهنگیان تا پایان سال پرداخت شود.
وی همچنین دستور پیگیری پروژه های عمرانی، تامین اعتبار برای اجرای مصوبات رهبر معظم انقلاب، طرح های اداره کل راه و شهرسازی و دانشگاه علوم پزشکی از جمله پردیس دانشگاه را صادر کرد و معاونان استانداری و مدیران ذیربط موظف به اجرای آنها شدند.
از دیگر دستاوردهای سفر نوبخت در زمینه عمرانی تامین اعتبار پروژه بزرگراه اسلام آباد غرب – حمیل بود.
بالاخره بعد از پیگیری های بسیار، وزیر کرمانشاهی کابینه نیز به زادگاهش آمد.
بیژن زنگنه عصر روز پنجشنبه ۱۷ مهر ماه ۹۳ در سفری یک روزه چند وعده خوب داد؛ از جمله احداث پالایشگاه آناهیتا.
وزیر نفت گفت این پروژه حتما اجرایی خواهد شد اما موانع مالی و فاینانس این پروژه باقی مانده که بعد از برطرف شدن آنها می توان کار را اجرایی کرد.

به نظر می رسد پس از گذشت حدود یک سال از آن وعده، مشکل اعتبار پروژه حل شده است؛ بنابر اظهارات عبدالرضا مصری، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس، عملیات اجرایی احداث پالایشگاه آناهیتا همزمان با سفر استانی رییس جمهوری آغاز می شود.
زنگنه در سفر خود همچنین ساخت پتروشیمی GTP در استان را بررسی کرد و قرار شد در مورد تامین محل و سرمایه گذاران پیگیری های لازم انجام شود.

تقویت دانشگاههای مرتبط با نفت، بازسازی نفت شهر و کمک صنعت نفت به ورزش حرفه ای استان دیگر موضوعاتی بود که وی دستورات لازم را درباره آنها صادر کرد.
صبح روز سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳ هم آیین کلنگ زنی و آغاز عملیات اجرایی پروژه شبکه آبیاری ۱۷ هزار هکتاری میاندربند با حضور سجادی، معاون آب و خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

در سفر دی ماه نورزاد، معاون وزیر راه و شهرسازی به کرمانشاه هم خبرهای خوبی به گوش رسید؛ تسریع ساخت راه آهن غرب کشور و بزرگراه ها و آزادراه های استان و نیز افتتاح کمربندی غربی کرمانشاه تا نیمه سال ۹۴ از جمله آنها بود.

صبح روز پنج شنبه ۲۴ دی نیز مردم استان شاهد سفر ذولفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور به استان بودند که حضور در یک سلسله نشست امنیتی برای تقویت امنیت استان مهمترین برنامه این سفر بود.
حدود یک ماه پس از معاون وزیر راه، روز ۱۴ بهمن ماه بود که خود وزیر راه و شهرسازی به استان سفر کرد.
آخوندی بازدیدی از مرز سومار داشت و پایانه مرزی پرویز خان را نیز افتتاح کرد؛ او همچنین تاکید کرد که بخشی از بزرگراه کربلا از اسلام آباد تا قصرشیرین در سال ۹۴ به بهره برداری کامل خواهد رسید و همچنین مسیر قصر شیرین تا سرپل ذهاب نیز به مناقصه گذاشته می شود.
پنج روز بعد هم کرمانشاه شاهد افتتاح چندین پروژه تولیدی بود که به دست رکنی، معاون وزیر جهاد کشاورزی صورت گرفت.

تولید انواع کنسرو غیرگوشتی (ذرت شیرین) با ظرفیت هزار تن در سال و سرمایه گذاری ۱۵ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۲۴ نفر، تولید قارچ خوراکی با ظرفیت ۳۳۶ تن در سال و سرمایه گذاری ۱۷ هزار و صد میلیون ریال و اشتغالزایی ۱۱ نفر، توسعه مرغ گوشتی با ظرفیت ۸۰ هزار قطعه و سرمایه گذاری ۱۶ هزار میلیون ریال و اشتغالزایی ۱۶ نفر، پرواربندی گوساله با ظرفیت ۵۰۰ راس و سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۸ نفر، گلخانه شیشه ای گل رز با ظرفیت ۵۰۰ هزار شاخه در سال، سرمایه گذاری ۲۲ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۱۰ نفر از جمله طرح های بود که بهره برداری شد.

مسافر بعدی کرمانشاه گودرزی، وزیر ورزش و جوانان بود که به انتظار چندین ساله مردم پایان داد و استادیوم ۱۵ هزار نفری کرمانشاه را در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی افتتاح کرد.
بیست و پنجم بهمن پرواز رضوی، معاون توسعه روستاییِ معاون اول رییس جمهوری نیز در فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی کرمانشاه به زمین نشست تا شاید در پی آن روند خدمات رسانی و توسعه روستاهای استان تسریع شود.
وی در این سفر گفت که دولت تسهیلات و بسته های تشویقی برای سرمایه گذاری در روستاها در نظر گرفته که با بهره کم و حتی در مناطق مرزی با بهره صفر ارائه می شود.
نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در بیست و یکم اسفندماه به کرمانشاه سفر و از پایانه های پرویزخان و خسروی، شهرک صنعتی مرزی قصر شیرین، منطقه ویژه و شهرک صنعتی اسلام آباد غرب و کاشی کاژه بازدید کرد.
در این سفر، طرح توسعه پتروشیمی کرمانشاه اجرایی شد و ظرفیت این پتروشیمی به میزان پنج درصد افزایش یافت.
بانوی کابینه روز ۱۷ فروردین ۹۴ به عنوان اولین مقام عالی رتبه سال جدید میهمان کرمانشاه شد.
در سفر معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست مقرر شد با توجه به امکانات و ظرفیت های خوبی که در حوزه زیست محیطی استان وجود دارد، محیط زیست استان مطالعاتی را برای حفظ این ظرفیت ها انجام دهد.
بحث دیگری که در سفر ابتکار مطرح شد، درباره ماده ۱۹۰ برنامه پنج ساله در رابطه با صرفه جویی ها و استفاده از یک درصد اعتبارات هزینه ای برای ایجاد محیط بهتر و شرایط مناسب تر بود که قرار شد فرمت های اجرای این برنامه تهیه شود.
همچنین مصوب شد که کرمانشاه به صورت پایلوت با کمک سازمان محیط زیست و صندوق توسعه ملی، پروژه های پسماند و بازیافت زباله را با اعتبارات صندوق انجام دهد و در این زمینه وام های ارزان قیمتی پیش بینی شود.
مهمترین دستاورد سفر ابتکار به استان این بود که سازمان حفاظت از محیط زیست کشور و استانداری کرمانشاه درباره همکاری های زیست محیطی یک تفاهم نامه امضاء کردند که تعیین و معرفی کرمانشاه به عنوان استان دوستدار محیط زیست، اجرای برنامه دولت سبز و برقراری ارتباط کرمانشاه با سازمان های بین المللی به منظور دریافت آموزش های لازم برای حفاظت بهتر از محیط زیست از جمله مفاد این تفاهم نامه است.
وزیر اقتصاد و دارایی هم روز سوم اردیبهشت برای اولین سفر استانی خود کرمانشاه را انتخاب کرد و در جریان سفرش مسائل استان و مشکلات بخش خصوصی را بررسی و از منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین، بازارچه مرزی پرویزخان، پایانه مرزی خسروی و منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب بازدید کرد.

اجرای طرح نظام جامع مالیاتی در استان کرمانشاه به عنوان پایلوت، پیگیری صدور مجوز انجام فعالیت های گمرکی و اعطای رویه های تجاری و مسافری در مرز سومار، صدور مجوزهای لازم برای ترانزیت خروجی مرز پرویزخان، اضافه کردن گمرک کرمانشاه به فهرست گمرکات تخصصی ترخیص خودرو و صدور مجوز انجام فعالیت تجاری فرودگاه کرمانشاه برای انجام صادرات و واردات (کارگو) از دیگر موضوع های مطرح شده در نشست های وزیر اقتصاد بود که با تایید و استقبال وی روبرو شد.

از دیگر مسائل مطرح شده در این نشستها موضوعاتی همچون ایجاد چارت سازمانی گمرک منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین و اجازه شروع فعالیت گمرکی این منطقه، ارتقای گمرک پرویز خان به سطح اداره کل، تأمین اعتبار لازم به منظور استقرار شش دستگاه ایکس ری مسافری، برای مبادی ورودی و خروجی گمرکات استان، خسروی، پرویزخان و فرودگاه کرمانشاه و یک دستگاه ایکس ری کامیونی برای پایانه مرزی پرویزخان و همچنین صدور مجوز و تأمین اعتبار جهت خرید حداقل ۶۰ باب منزل سازمانی برای کارکنان گمرکات استان کرمانشاه بود که این موارد نیز با موافقت وزیر امور اقتصادی و دارایی و هیات همراه روبرو شد.

کلنگ زنی مرکز داده (data center) و مجتمع ICT کرمانشاه روز جمعه هجدهم اردیبهشت ماه ۹۴ به دست محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفت.

واعظی همچنین در این سفر ۳۷ پروژه مخابراتی استان کرمانشاه در زمینه های سیستم اتصال رادیو، فیبرنوری، بی .تی .اس تلفن همراه، دیتا و شبکه کابل را به صورت ویدئوکنفرانس افتتاح کرد که اعتبار هزینه شده برای آنها ۲۰۰ میلیارد ریال بود.
سفر دوم نوبخت به کرمانشاه اواخر خرداد ماه امسال انجام شد که طی آن مدیران استان توانستند بسیاری از مطالبات استان را بیان کنند و دستورات لازم برای رفع برخی موانع و مشکلات را از رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بگیرند.
حدود یک و نیم ماه زنجیر سفرهای دولتمردان به کرمانشاه قطع شد تا اینکه هشتم مرداد ماه رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رییس جمهوری برای بار دوم به استان آمد و بازدیدی از طرحهای تحت پوشش صندوق کارآفرین امید و نمایشگاه تولیدات این واحدها در روستای زردویی پاوه داشت.

به گفته او ساکنان روستاهای پرجمعیت و مرزی مانند زردویی می توانند با یک مشارکت هدفمند و در قالب شرکت های سهامی از تسهیلات کم سابقه دولت بهره مند شوند.

امنیتی ترین وزیر کابینه هم اسم خود را در لیست مهمانان کرمانشاه ثبت کرده است.
حجت الاسلام علوی، وزیر اطلاعات روز ۱۳ مرداد ماه امسال در سفری ۲ روزه به همراه مدیران و معاونان وزارت اطلاعات وارد استان شد که شاید نتایج آن قابل مشاهده نباشد اما حتما مردم آن را احساس می کنند زیرا تقویت امنیت کرمانشاه از اهداف این سفر بوده است.
آخرین مسوول بلند پایه ای که به کرمانشاه آمد سلطانی فر، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود که کاروانسرای عباسی بیستون (هتل پنج ستاره) با اعتبار ۱۴ میلیارد ریال و پروژه های فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی کرمانشاه را با هزینه ۱۶۴ میلیارد ریال افتتاح کرد.

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حناچی معاون وزیر راه و شهرسازی، آشنا مشاور رییس جمهوری، محتشمی رییس توسعه صنایع پایین دستی وزارت نفت، آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت، خندان دل معاون امور عمرانی وزارت کشور، کشاورز معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، زند معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، سردار تمیزی معاون وزیر دفاع، حشمتی معاون قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قنبری معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، صالح معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، شعبانی مدیر امور مجلس و استان های سازمان مدیریت و برنامه ریزی، کشاورزیان و سید علایی معاونان وزارت راه و شهرسازی، اکبری معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی، عباسی مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران و رییس سازمان دامپزشکی کشور از دیگر مسوولانی هستند که طی یک سال گذشته به استان کرمانشاه سفر کرده اند.

 

 

انتهای پیام /

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.