0 نظر
175 بازدید

تخت روانچی:اعتقاد دولت بر تعامل با نمایندگان است

double-quot
تهران-جارپرس-معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه کشورمان با بیان این که اعتقاد دولت بر تعامل با نمایندگان است، گفت: ما محدودیت در غنی سازی را پذیرفته ایم، اما بر سر اصل حق غنی سازی به کسی اجازه اظهارنظر نداده ایم.
کد خبر : 10950
تاریخ انتشار : دوشنبه 26 مرداد 1394 - 6:54
تخت روانچی:اعتقاد دولت بر تعامل با نمایندگان است

به گزارش جارپرس به نقل از خانه ملت، مجید تخت روانچی در نشست یکشنبه ۲۵ مرداد کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی حضور یافت تا درخصوص توافق نامه هسته ای میان ایران و ۱+۵ و برجام توضیحاتی را به نمایندگان مجلس ارائه کند.

تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا وزارت خارجه کشورمان با بیان این که اعتقاد دولت بر تعامل با نمایندگان است، گفت: همه ما در چتر مجموعه نظام هستیم و از طریق گفت وگو نظرات مان را به هم نزدیک می کنیم و سیاست ما نزدیک شدن به مجلس و نمایندگان است.

وی با بیان اینکه آنچه که در وین به دست آمده با هر عنوانی باید با دید خرد و کلان نگریست، عنوان کرد: هر توافقی که نتیجه یک کار جمعی است نمی تواند درخلأ بررسی شود و باید در چارچوب زمانی به آن نگریست و بدون درنظر گرفتن آن نگاه جامعی نخواهیم داشت.

معاون اروپا و آمریکا وزارت خارجه کشورمان با تاکید براین که زمانی که مذاکرات شروع شد ایران با شش قطع نامه شورای امنیت به عنوان تهدیدی علیه صلح و امنیت شناخته شده بود، تصریح کرد: دراین زمان فضاسازی عجیب درمورد کشور صورت گرفته و شورای امنیت خواستار تعلیق همه جانبه فعالیت های هسته ای ما شده بود.

وی با بیان اینکه درتاریخ سازمان ملل برخی از این قطع نامه ها جزو لکه ننگ شورای امنیت است، افزود: در مذاکراتی که با اعضای ۱+۵ داشتیم، دکتر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به دفعات مطرح کرد که شما در جنگ تحمیلی با صدام همدست بوده اید.

تخت روانچی با تاکید براینکه اصل دعوا برسر داشتن غنی سازی یا نداشتن آن بوده است، ادامه داد: آمریکایی ها می گفتند غنی سازی فوردو، نطنز، آب سنگین همگی باید تعطیل شوند.
معاون اروپا و آمریکا وزارت خارجه کشورمان با بیان اینکه ما در چارچوب ان پی تی (NPT) حق غنی سازی را برای خودمان مسلم می دانیم، تاکید کرد: بحث بر سر اصل غنی سازی است؛ بله، ما محدودیت پذیرفته ایم اما در مورد حق غنی سازی به کسی اجازه اظهارنظر نداده ایم.

وی با تاکید بر اینکه برجام علاوه بر اینکه برنامه هسته ای ایران را به رسمیت می شناسد، به کشورهای دیگر گفته می شود که برای پیشبرد آن به ایران کمک کنند، افزود: مقاومتی که در طول سال های مختلف انجام شد، قطع نامه هایی که ایران را ملزم به اجرایی کردن آن کرده بودند، ملغی کرد و سبب شد برنامه ایران مشروع دانسته شود و در راستای پیشبرد آن باید کمک صورت گیرد.

*تبادل سوخت هسته ای با روسیه
این عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران با تشریح دستاوردهای برجام ادامه داد: همان شورای امنیتی که شش قطعنامه علیه ایران صادر کرده بود، حق غنی سازی ایران را به رسمیت می شناسد، اراک را به یک رآکتور مدرن تحقیقاتی تبدیل می کند و در زمینه تحقیق و توسعه به ایران کمک می شود.
وی با اشاره به اینکه در ارتباط با تبادل سوخت هسته ای بحث های اولیه ای با روسیه شده است، تصریح کرد: یکی از بحث هایی که با روسیه درحال مذاکره هستیم، بحث گداخت هسته ای است.

*محدودیت ها تولید سوخت
تخت روانچی در ادامه با تاکید براینکه محدودیت ها برای تولید سوخت ۸ سال است،گفت: اما در طول ۸ سال بحث تحقیق و توسعه را در ۴ نوع سانتریفیوژ IR2، IR4، IR6و IR8تولید خودمان ادامه خواهیم داد. صنعت هسته ای یک صنعت بطئی است و نیاز به زمان دارد تا آزمایش های مختلف روی آن انجام شود.

وی با اشاره به استفاده نکردن از IR8بعد ازگذشت زمان، بیان کرد: هر ماشینی خصوصیات خود را دارد؛ اکنون در روسیه با ماشین هایی تولید سوخت می شود که بسیار کوچک است. IR2و IR4به حدی رسیده اند که قابل اتکا هستند و در غنی سازی می توانند به ما کمک کنند.

معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه کشورها یک ماشین را به عنوان ماشین ملی انتخاب می کنند، ادامه داد: امیدواریم IR8ما به آزمایش های مختلف جواب دهد و به عنوان ماشین ملی ما انتخاب شود،در برجام آمده است برنامه ما به سمت تجاری سازی است.
وی با بیان اینکه سوخت اراک بعد از load اول توسط خود ایران تامین می شود، گفت: ما در ۸ سال اول محدودیت داریم و پس از آن تحقیق و توسعه و سپس تجاری شدن آغاز می شود.

تخت روانچی با تاکید براینکه امکانات رآکتور جدید بیشتر از رآکتور فعلی است، افزود: چیزی که در رآکتور اراک پر می شود،مخزن نیست، بلکه قلب آن است که هیچ مصرفی ندارد و این قلب برداشته شده و قلب جدید با طراحی جدید جایگزین آن می شود؛قلب جدید به مراتب پیشرفته تر است و حدود ۴ سال راه اندازی آن طول می کشد.

 

انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.